Friday, January 28, 2011

Neidal 9 bulan hari ni!

Eh diam tak diam..dah genap 9 bulan rupanya anak mama hari ni..weeeee..happy sekali mama dia sebab ensemboy tak lama lagi nak setahun dah :) sepanjang 9 bulan ni rasanya 6 kali neidal demam panas yang tinggi.tapi syukur dapat menanganinya tanpa kena admit ward..sakit sakit yang teruk pun belum lagi kecuali batuk selsema je.



Comel tak muka sebulan neidal? hehe..yang ni masa 25 May 2010.maksudnya 3 hari lagi neidal 1 bulan..tapi kira dah sebulan la tu kan..muka blurr yang belum tau apa apa lagi..ciannn dia! *mama kantoi ber Twitter* :p



Alahai cayanggggg mama!! gambar ni paling saya suke! nampak macam cute sangat..ensemboy dah pandai peluk peluk mama dia..yang ni pun masa umur sebulan.



yiyen dengan neidal masa umur neidal 2 bulan..sebenarnya dia tak pandai duduk lagi tapi mamanya paksa juga duduk sebab nak amik gambar dengan kakak dia :)



wahh! dah pandai senyum tengok kamera..neidal dengan 'pupu'nya dari IKEA.. oh ya genap 9 bulan hari ni,let me share with you guys perkembangan NEIDAL:

-neidal dah ada 5 batang gigi dan 1 lagi tengah dalam proses nak keluar dari gusi..
-sudah pandai merangkak dengan laju ke hulu ke hilir
-sudah pandai berdiri.. tak lama lagi nak jalan lah tu!
-sangat suka senyum!
-suka menyanyi
-kuat makan
-kuat menyusu!
-suka bangun jam 2 atau 3 pagi pastu jadi aktif tetiba :p sampai mama xboleh tidur

ok lah buat masa ni itu jelah saya nak share dengan uolls.. semoga neidal ku sihat selalu dan membesar jadi Goodboy to his parent :) Amin..


mari tengok gambar budak kecik yang dah pandai bergaya ni..hehe



CAK!




CAK!



CAK!



CAK!




KEBABOOM!












Alzreil Neidal B. Azlan
masa umur nak masuk 2 bulan :)


hehehe...

Adiossss...


Wednesday, January 26, 2011

Lets talk about car Alzoraza :)


Alzoraza (Alza x Exora x Avanza)




Lately, Perodua tends to name their cars using foreign words such as “viva” and “alza”. Probably it is believed that the car with a special name meaning “long live” or “rise” is a blessing for the new born baby.


It’s possible that using Italian or Spanish instead of Malay name would let the car sound more “global”, more “international”, more “tasteful” or maybe I can say, more “reliable” in the overseas market. At least this time JC wouldn’t say it sounds like a disease as the name for Kelisa.


Alza, badge engineered by Boon Daihatsu Luminas, has made little changes for its exterior instead of being another clone of it. The conspicuous difference is the headlight. It may be a bit similar with Myvi’s but those eyes are much sexier and more seductive. So one can’t say it’s a lengthen Myvi or Myvi’s sister. It’s a Myvi’s cousin.

It’s easier if I put it this way, Alza (from Perodua) and Exora (from Proton) are wife and husband. Everything you get from Alza is a mini version of Exora, It’s shorter, thinner, lower and it’s about 200kg lighter than Exora. Thus it has a better aerodynamic, easier to park and sportier. With a price around RM65k it’s as much as RM10k cheaper than Exora.


Alza has a 1.5L engine with a smaller fuel tank and consumes less fuel than Exora. It’s supposed to be a car for 7 members especially of young family. Although Alza is of 103hp which is 22hp lower than Exora, it provides almost the same driving pleasure. This is partly due to the similar power to weight ratio and partly to the same suspension.


The 103hp sounds sufficient for Alza but it also sounds disappointing at the same time because the engine for Alza is actually the same for Avanza but detuned from 109hp to 103hp. Besides, it is less capable than Avanza on handling high speed. But on tyre’s usage and seat’s flexibility Alza wins over all.


What Alza attracts me most is not in its performance but its design which follows the same path of Daihatsu. The distinctive designs are such as gear level on instrument panel; centre mounted meter panel and most specially, foot brake instead of hand brake. It might be the very first special features for Perodua. But the acceptance by users is uncertain because this sort of design is often more relevant to taste than practicality.


source: http://www.derekchou.com/

p/s: Thanks Derek for sharing this :)

I got my own Si Puteh too..ngeee..


It appears that having a 103hp isn’t a good match for the1.5L engine. It should be higher. But since it’s the lightest-weighted family car among all others it might just do well to compensate the insufficiency.

Tuesday, January 25, 2011

PreLoved Coach Wristlet for SALE!

Dear friends,
I'm selling my pre-Loved COACH Wristlet



wristlet ni hanya pernah ku pakai 2 kali jer :)
thats why nak jual..
sayang betul tersimpan lama2 dalam kotak tu..


gambar ni di ambil masa baru beli hari tu tapi sekarang pun still nampak baru tau!
so sape2 rasa nak beli,sila emailkan kepada ku atau just leave your comment here..

nak tau harga??

RM170 jer
mahal??

dah murah la tu sebab termasuk harga pengeposan.

kalau malu nak comment here,just email me..
septembia1409@yahoo.com
ok



weeee...

rugi tak beli tau sbb wristlet ni yang besar tau..
bukan yg saiz 6cm x 4cm tu..yang ni 8cm x 6cm..
boleh isi macam2!

Monday, January 24, 2011

muka photostat :)


Tidak di nafikan ramai kawan2 cakap muka saya dan yiyen sama :)
well.. mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan..



gambar ni masa yiyen berumur 5 tahun (2009)
comel tak kami? :p



see how long is her hair..
rindu dengan rambut panjang dia ni :(
apakan daya terpaksa potong due to darjah satu sudah..



ha! ni lagi kenangan masa rambut yiyen panjang hari tu..
eh eh..dah terkeluar dari tajuk dah ni..sebenarnya just nak bandingkan gambar yiyen masa umur 5 tahun dengan gambar saya masa umur 5 tahun dulu..hehe..jangan terkejut ye..
sila scroll gambar di bawah ni..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..



klik gambar untuk imej lebih jelas ok..




me in Red Pants :)
masa tinggal kat obersi dulu katanyer :p

sama tak? sama tak?
comel tak comel tak??????

*abaikan muka merajuk tu* hehehe..

Sunday, January 23, 2011

what we wear during Groceries shopping :)


uhh..lagak gaya seperti seorang model :p
hehe..ni pose masa nak gi groceries shopping petang tadi..pegi ke AEON Bukit Tinggi, Klang je sebab dekat dengan rumah. lagi pun memang suka sangat pegi sana..dah lah besar tempat tu then facilities pun not bad.parking jangan cakap lah memang banyak.no need to berebut2 parking..




tapi yang sebenarnya nak tunjuk baju yang 1st time ku pakai setelah 2 tahun tersimpan dalam almari baju ku.. :p masa nak jalan tadi..belek2 baju dalam almari, ternampak baju ni..terus je rasa nak pakai..baju ni telah di berikan oleh kakak ku kartini, 2 tahun lepas tapi xpernah pakai..rasa mcm xsesuai jer..tapi tadi bila try..hmmm not bad..terus sarungkan ke badan.. jangan terkejut ye..baju dalam almari yg masih belum di pakai sangat banyak..xtau nak jual ke atau apa..sape yg ada suggestion tolong bgtau ok..



ok tak? baju ni berunsurkan batik indon rasanya..
pakai dengan legging je tadi..



yiyen pula pakai pink top dari AdamKids hadiah birthday dari bff ku masa birthday dia hari tu..
kalau jalan gi mana2 dia yang pilih sendiri baju dia..cuma i yang akan bagi pendapat sesuai atau tidak..



neidal masa dalam kereta tadi..sibuk bermain dengan 'bibi' dia :)



bila panggil nama dia mesti senyum..
uhh..Love u ensemboy!


ha ni dia baju neidal masa gi shopping tadi..biasalah kalau dia semua dari CottonOn Baby.. Goodboy jer dia duduk dalam stroller tadi.dia ni memang kalau tolak dalam stroller mesti xnangis dan xmeragam..tu yang suka shopping dengan neidal ni..berjam2 pun dia akan jadi GoodBoy! so terpaksalah shopping selalu nih! hehe..



papa & son :)
papa seperti biasa..sempoi.com.. jeans + t-shirt + sandal as owez :)
....
neidal perasan nak berjalan sendiri.. mungkin dalam sebulan lagi jalan lah dia..


p/s: barang2 shopping lupa nak snap :p alah..barang2 keperluan harian jer..lain lah kalau ada yg best..pasti ku share.. yang penting dapat collect JCard point yang boleh di tukar ke voucher Jusco..


Patah tumbuh hilang berganti :)

Ewah ewah..
tajuk entry macam suspen jerr..
ape ni tajuk lain gambar lain..saje je nak bagi uolls tertanya2..



mula2 nak tayang muka kami dulu :)
then

si dia yang hensem ini
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
cak!!




Neidal dah tumbuh 4 batang gigi!!
yahoo..
dan dalam masa terdekat ni ada 2 batang lagi akan menyusul sebab dah ada tanda2 gigi nak keluar si sebelah gigi atas tu..
suke sangat!


ensemboy yang dah ada gigi..hehehe..

tapi....
lain pula jadinya dengan kakak dia ni..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

uppsie!!



sebatang gigi depan yiyen dah patah semalam :)
xsabar nak tengok gigi kekal dia tumbuh pula..patah tumbuh hilang berganti..betul kan tajuk tu :p


p/s: ada org email saya maksud nama Neidal..saya ada buat entry psl tu dulu di SINI cekidaut :)


Thursday, January 20, 2011

Jalan Jalan Cari Makan at ESG Subang


Masa pegi Empire Shopping Gallery hari tu,sempat try makan kat Ole Ole Bali..
mula2 tak tau nak makan kat mana sebab bukan nya tau sangat mana tempat makan yang best dalam ESG tu..



pusing2 dalam tu, ternampaklah restoren Ole Ole Bali ni..so i suggest kat cik abang try makan kat sini..manatau sedap :)



interior design dalam restoren ni jangan cakaplah memang excellent!
kesemua dekorasi ruang dalam restoren ni memang berkonsepkan Bali..pekerja pun semuanya dari sana rasanya sebab xberapa fasih berbahasa melayu masa ambil order hari tu..




my Barli Lime
suggested by the waiter and its nice..



see..betulkan..semuanya berkonsepkan Bali



tempat penyediaan makanan kemas dan menarik..
saya ni kalau bab2 meninjau keadaan sekeliling sangat alert..



our food
xingat apa nama hidangan ni tapi harga saya ingat rm33 per plate :)
ada sate,sotong,udang,ayam rendang,sayur dan sambal pendek kata 'all in one'
the food taste good!



ruangan tempat duduk



without fail, yiyen posing depan restoren



dan lagi..ok itu jer pasal makan kat OOB ni..next time nak try makanan lain pula..
hari tu makan xberapa dapat menikmati sebab neidal agak meragam so makan kelang kabut juga lah..
-
-
-
-
-
-
-
-

next!
jom tengok ni pula
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

what i like about ESG is...

their toilet is very naissss sebab.. Environmental friendly..
sila tengok sendiri :




tandas ibu & anak di sekalikan dalam satu pintu..
so senang lah kalau yiyen dan mama nak 'pu' boleh masuk sekali :) hehe bagus!
p/s: walaupun penutup mangkuk tandas dah tercabut..janji anak & mama boleh masuk sekali dan ruangan dalam tu xsempit..



anak anak kena paksa posing depan kedai hmmm xingat nama kedai ni..
yiyen buat2 xtengok :p



ratu posing :)
nasib baik yang ni tengok..



suka dengan iklan guess ni so harus snap



neidal dah kepenatan



baru keluar dari Toys R us..yiyen dapat mainan satu,neidal dapat satu..cukuplah..mainan kat rumah pun dah berkotak2.oh lagi satu..saya belikan yiyen payung comel pink dari sini utk kegunaan masa balik dari sekolah.takut kena hujan..kang demam xtentu pasal pula dia.



yiyen with my favourite's cartoon charactor till now! GARFIELD! dah jadi mama pun still minat garfield tau! :p dulu masa sekolah,semua barangan Garfield..xmainlah Barbie Barbie ni..haha!



sempena tahun arnab tahun ni,
pihak ESG ada membuat pameran arnab di ruang concourse they all..arnab hidup ok bukan arnab pelsu..kalau nak bagi makan pun boleh tapi kena bayar rm2 lah..



cute jer rabit2 tu..



hiasan bahagian tengah ESG sempena nak sambut CNY yang x lama lagi..
masa jalan2 kat G floor ni lah nampak butik Coach tu :)

apa lagi..haruslah :p

what is my opinion about ESG? ruangan dalaman macam Pavilion rasanya tapi satu jer nak comment..Lift sangat sempit untuk pembawa STROLLER macam kami ni..
ha yang ni xEF ok..xEnvi friendly la maksudnya :)
please do something about this ye wahai ESG Management..


so uolls dah pernah datang ESG?
tell me ur opinion..


Wednesday, January 19, 2011

Rambut baru Yiyen

So this is yiyen's new haircut for this year..
its a 2011 hair!



bukannya apa uolls.. ni sebenarnya atas permintaan papayiyen nak rambut yiyen pendek tahun ni..susah nak uruskan rambut dia masa nak gi school katanyer..tapi yang sebenarnya dia yang xpandai ikat rambut anak :p



sedih je masa potong rambut dia hari tu tapi terpaksa jugalah kan.. upss! sape yang potong?? hmmm cuba teka..kat fb dah mentioned hari tu :)
jauh betul gi saloon hari tu....
kat dapur rumah jer sebenarnya..hehehe..



sape lagi kalau bukan mamayiyen yang potong..
ni first time gunting rambut orang ok..rambut anak pula tu..dah le susah nak potong hari tu..yiyen asyik ketawa je sbb geli bila gunting tu kena belakang dia..so memang goyang xingat lah dia..habis senget benget i potong :) tapi buat ala2 mcm layer sikit lah kononnya nak kaver punya pasal..
apa2 pun bila siap nampak macam gunting rambut kat kedai gittew! haha :)

ok enuf for that jum tengok yiyen posing dengan rambut baru dia ni..



yang penting..yiyen likes her new hair :)
terus posing ayu ayu gittew..

harusss..

Monday, January 17, 2011

Sale at COACH Boutique ESG,Subang!

Yeeha!!
happy bila dapat share dengan uolls semua about this kind of story..
bukan nya apa..just nak bagitau yang Coach Boutique kat Empire Shopping Gallery Subang is having SALE! rite now..


sabtu lepas masa pegi sana..teruja sekali masuk butik Coach sebab selalunya masuk kat Pavi jer..rupa2nya ada juga Coach kat ESG rupanya..thanks to my friend Jane sebab bagitau ada sale kat sana..i like!




ni gambar beg yg sempat ku snap..you know what?
they having a 50% off some of their items ok!!
uolls tak kan rasa bersalah bila beli harga discounted macam tu kan..
so hurry up girls!



sling bags yang comel!



uhh! sempat grabbed satu!



paperbag pun dah cantik apa lagi begnya :)




suke bila beli murah tapi siap ada box & paperbag cute!





p/s: its actually for my mom..
tapi kalau dia xberkenan..i sudi kalau dia bagi kat i sebab ia memang pilihan ku :p
hehehe..perasan!

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin