Monday, February 27, 2012

Lahirkan 11 orang anak sekaligus! SubhannaAllah.



Gambar ni saya ambil dari FB. Rasanya dah ramai yang tengok gambar ni, tapi saya nak share juga di sini manatau ada yang belum nampak lagi kan...

Memang besar kuasa Allah SWT.. perempuan ini amatlah bertuah kerana sekali beranak je dah dapat 11 orang anak. Memang salute lah kat dia. yang kita ni, anak seorang masa mengandung pun dah mengah.. tapi dia nampak cool je :)

SubhannaAllah..


Friday, February 24, 2012

Update ringkas jer :)





Salam uolls..

Sejak bergelar student ni, susahnya nak update blog :( paham paham je lah kan.. mana nak uruskan pasal study lagi, family lagi.. amat mencabar..

apatah lagi seawal jam 5.30pagi dah bertolak ke HKL untuk posting klinikal disana. Balik pula terpaksa mengharungi jem Kuala Lumpur ittew! hari pertama posting, rasa nak menangis sebab balik 5pm dari HKL, sampai rumah, Shah Alam 7.30pm T______T 2 jam setengah perjalanan.. memang mencabar keimanan ku..

Mana lagi nak biasakan diri untuk berkerja di tempat orang kan. Dengan pelbagai ragam dan fi'il orang ini fi'il orang itu. Ada yang baik, ada yang garang, ada juga yang berlagak! Sorry ter "emo" sekejap sebab
memang hati terguris bila kredibiliti kita dicabar.. ok, enough for that. Nanti panjang pula bebelan saya disini :)


Walau pape pun, akan ku harungi juga demi PAC course ini :) 5 bulan lagi uolls! sabar sabar..


Sent from my iphone

Wednesday, February 22, 2012

WW : my Hero & Heroin :))




Nureen Aleesya Bt Azlan @ Yiyen





Alzreil Neidal Bt Azlan @ Neidal

Casting ni actually 7 bulan lepas.. lupa nak share dengan uolls :))
tak sempat lagi nak udate profile diorang ni..mama dia busy katanyer..

p/s: DZMS Ni actually Modelling agency yang uruskan Lisa Surihani :)
awwww...





Thursday, February 16, 2012

Drinking Water at the correct time!



I knew water is important but i never knew the special times to drink it. Did you??

About 90% of Heart Attacks occur early in the morning and it can be minimized if one takes a glass of water!

Drinking water at the correct time, maximizes its effectiveness on the human body.

1 glass of water after waking up - helps activate internal organs.

1 glass of water 30 minutes before meal - helps digestion.

1 glass of water before taking a bath - helps lower blood pressure.

1 glass of water before before going to bed - avoids stroke or heart attack.

Please pass this to the people you care about.....

I Just DID!!!!

Wednesday, February 15, 2012

ACLS (Advance Cardiac Life Support)




Yang sebenarnya gambar Neidal ni takde kena mengena pun dengan tajuk ACLS ni. Saja nak menenangkan fikiran taknak tension sangat sambil sambil tengok gambar Neidal ni.. memandangkan exam ACLS saya 3 minggu lagi T______T
Sangatlah nervous!! ACLS ni actually exam untuk Paramedik. Sijil ACLS ni boleh di gunakan selama 5 tahun je then kena ambik exam balik untuk renew balik sijil tu.

You guys yang nak tau lebih detail lagi pasal ACLS, google je ok. 2 minggu lepas dah amik exam BLS, yakni yg CPR CPR tu. itu kira basiclah. yang ACLS ni memang Advanced punyer sebab Doktor pun boleh fail exam ni.
Hopefully saya lulus exam ni ye.. tolong doakan pleasee.. thank u :)
p/s: minggu lepas bawak Neidal casting. hopefully adalah berita gembira untuk dia :) Amin..

Sunday, February 12, 2012

JJCM at Delicious Sunway Pyramid



First time ke sini sebenarnya. Semalam bila adik , Richado bagitau nak belanja dinner kat Sunway, terus pilih tempat ni selepas tengok kat Manhattan Fish penuh. Ramai orang, so xde tempat duduk untuk weolls.

Jom usha gambar gambar kat Delicious semalam. Makanan dia sedap dan kek dia pun sedap..Ni update guna blogger apps for iPhone so susah nak buat penerangan satu satu gambar.
Tengok gambar pun dah cukup kan :) Ayuh..

p/s: Thanks Do sebab belanja makan. terkejut tengok bil semalam :D *gulp*


























Saturday, February 11, 2012

Neidal ku sayang :)




Sukanya tengok gambar ni.. gambar ni saya ambil minggu lepas lagi masa otw ke majilis perkahwinan kawan adik, Azie namanya :) Kebetulan Neidal pandang ke belakang dan senyum masa saya amik gambar. sekarang ni memang gila mengedit gambar.. best dapat buat gambar ala ala pro gittew :))

Wednesday, February 8, 2012

Hari camwhoring sedunia :)



Ni actually gambar 2 minggu lepas. tengok dalam photo album, banyak sangat gambar, so tetiba nak upload gambar gambar ni kat belog sendiri T_______T
Saya tau, saya buka pro, tapi usaha tangga kejayaan kan :)

Jom layan gambar gambar ini.





Gambar satu
aka gambar profile picture terbaru utk Twitter & FB keww :))
cool tak? hehe..




Gambar dua




Gambar tiga




Gambar empat




Gambar lima




Gambar enam




Gambar tujuh


bersama anak anak tersayang :)



Gambar lapan


bersama si ensemboy lidah oren sebab baru lepas makan cekelat :D


Gambar sembilan




Gambar sepuluh




Gambar sebelas



Gambar last :)




phewwww.... saja je datang angin nak bergambar kan. hehe.. nak try try gaya Hana Tajima ni sebenarnya dengan tudung baru keww!

p/s: masih belum ketemu siapa yang bakal akan dapat VOUCHER tu.
sape yang nak cepat cepat baca entry terdahulu ok. its FREE for my readers :)




Tuesday, February 7, 2012

Picture of the day!





Location : Nando's SACC Mall
Model : Yohana Tawith
Photographer : Mamayiyen :)
via iPhone4 yeah!!

Sent from my iPhone



Friday, February 3, 2012

Dear Loyal readers of MAMAYIYEN.BLOGSPOT !



HOLLA!





I'm giving away this vouchers to my loyal readers :)

Sorry, sebenarnya dah lama nak bagi hadiah untuk pembaca setia blog Mamayiyen ni..
tetapi disebabkan oleh kesuntukan masa nak update (sibuk dengan praktikal & kelas) so agak terlewat sedikit pemberian hadiah ni.






Voucher Afternoon High Tea ni saya nak bagi FREE! kepada siapa yang rasa dia layak dapatkan voucher ni :) Oh sudah tentu dia adalah my followers :) so follow mamayiyen sekarang! hehe..
Please tell me why ok. And please let me know via comment kat bawah ni atau via Facebook or Twitter. But you have to tag me supaya saya tau la. Paling senang, bagi link dia kat comment kat bawah ni. Alah, senang je.. cakap je suka baca Mamayiyen.blogspot.. sudey..kehkehkeh! paling paling pun, buat sedikit entry pasal Blog saya ni dalam blog uolls. Nanti saya baca & sambil sambil tu boleh promote blog uolls juga kan.





Hadiah dia adalah:

Afternoon High Tea. Meal for 2 People: 2 a la carte dishes + Free flow of desserts and drinks at Checkers Café, Dorsett Regency Kuala Lumpur (4 stars hotel tu! & yang penting sekali boleh makan desserts & drinks sampai kenyang!)






Boleh guna voucher ni dari Feb 9, 2012 – May 9, 2012. So kalau rasa rasa nak makan high tea dengan cik abang tu, boleh lah ajak dia sekali kan :D



p/s: saya akan emailkan voucher ni kepada yang layak tu ye :) cepat bertindak sekarang!! hehe!




Mamayiyen Loves all her Readers!

yeah!!





There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin