Wednesday, November 30, 2011

WW : Yiyen's 7th Birthday Cake :)


Hi semua,

Just nak bagi update sikit pasal kek birthday Yiyen . Kek dari Secret Recipe je sebab balik kampung husband so, memang tak sempat nak tempah personalise punya kan.

Macadamia white chocolate perisa dia. Sedapp!

Happy 7th Birthday Yiyen ku sayang.


Tuesday, November 29, 2011

Happy 7th Birthday Yiyen!





Macam tak percaya diam tak diam Yiyen dah 7 tahun hari ni. (29.11.2011)
Happy Birthday Yen. Mama Love u so much :) Muahhhhh!!
from Terengganu with love..

Sunday, November 27, 2011

My favourite cream toffees





Hello peeps!
Saja nak update sket pasal gula2 kegemaran saya ni.
Uolls pernah rasa tak gula-gula ni? cuba try test. uolls pasti terpikat! Ada dijual di Jusco, Carrefour, Watson etc.

Dah rasa nanti bagitau saya ye :)
Yummy!!


Thursday, November 24, 2011

Rockport heels for SALE!


Salam guys,
I'm helping my friend to sell her Brand New Rockport heels here.



Its a sandstone gres colour.




size 6 USA, 36.5 EUR, 3.5 UK


It's really comfortable!



and its an Original Rockport brand. (Luciana plain pump design)



reason for selling
wrong size.

wanna sell at RM300 only


email me septembia1409@yahoo.com

Thank You :)

Wednesday, November 23, 2011

Happy Wednesday peeps!


Dear whoever is reading this, you're beautiful and someone out there is crazy about you. So smile. Life is too short to be unhappy.

Xoxo,
Mamayiyen :)


Sunday, November 20, 2011

Yiyenku :)





Lama tak post gambar Yiyen sorang sorang..
Terasa cepat pula masa berlalu sebab dah start cuti sekolah akhir tahun then tahun depan Yiyen dah darjah 2 :) ohmy! macam mimpi jer rasanya..

Tahun depan Yiyen dimasukkan ke Kelas 2 Intelek pula. Semoga Yiyen dapat meningkatkan prestasi dia lagi tahun depan :)

Amin..


Thursday, November 17, 2011

Syukur my Yiyen





Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah SWT. Yiyen dah pun selesai penyampaian hadiah kat sekolah dia pagi tadi.
Rasa bangga dan nak menitik airmata saya bila nampak anak sendiri naik pentas T_____T
Rupanya begini rasanya bila mak dan ayah saya tengok saya masa naik pentas darjah satu dulu.. seingat saya masa darjah satu sampai darjah 6 dulu nombor dalam kelas selalu dapat no 1 - 3 juga :) memang setiap tahun naik pentas.

Tapi masa tu tak tau apa2. bila orang panggil naik pentas, saya naik je :) rupanya mak ayah yang bangga. anak dia senyum je naik pentas.. balik rumah mak dan ayah bagi hadiah dan bawa gi makan KFC. dulu kan nak makan KFC memang susah sikit. hehe..

Whatever it is I am so proud of you my Yiyen :) Tahun depan belajar rajin rajin lagi ok.. nanti mama bagi hadiah besar ok :)




Tuesday, November 15, 2011

Baju baru cik iPoon


Wah gittew!
Memang pun.. cik iPoon kita dah ada baju baru dah..




Bling bling katanyerr!
suka sekali dengan baju baru dia :)




Ok yang baju saye pakai ni pun baju baru juge.. Cantik tak?


Monday, November 14, 2011

Sambungan souvenir!



Ok gambar ni dah upload kat instagram juga. those who follow saya kat instagram dah tengok dah saya menggayakan t-shirt I Love London ni :) Thank you Cheng for the tee..




Salah satu makanan yang di bawak balik dari USA oleh adik ku ialah popcorn ini. Bila nampak Cheng Cheng tweet pasal Poppycock ni, terus suruh tapau! Dia cakap sedapnya ya ampun!! Bila dia dah sampai Sabah..Yang mula mula rasa is adik, abang & kakak saya.. yelah masa diorang transit kat KLIA hari tu, beg theyolls dah direct ke Sabah..so memang tak sempat nak merasa Poppycock ni...Diorang semua cakap sedap. terbaekk la sampai berebut pastu nak habiskan konon taknak kasi saya rasa.. kebetulan 3hari lepas tu adik saya Cheng cheng kena datang KL untuk kursus pula..so dia bawakkan lah untuk saya.. Nasib baik dapat merasa 1 peket! FYI,Cheng cheng tapau 10 peket Poppycock ni dari USA! Mula2 masuk mulut jer terus speechless sebab caramel dia tengah mencair dalam mulut! haha! memang sedap i tell you Poppycock ni. Nape kat Malaysia takde jual eh? kalau tak,boleh borong 10 peket lagi :D Saya pernah juga dengar satu brand lagi yakni popcorn Garret eh? diorang cakap popcorn ni sedap juga.. mohon share kalau tau ye :)




10 helai baju untuk saya,hubby dan anak anak :) haruss best! ada wrangler, Levi's, kenneth Cole etc.. harga pula murah murah semuanya. bila saya tengok tag dah murah, adik cakap ada discount lagi. OMG! saya tak boleh bayangkan kalau saya yang pegi USA tu..confirm Gedung Ross tu saya pajak! hehe..




Baju ni sengaja nak highlight sebab Cheng Cheng cakap bapa saya yang pilihkan untuk saya! Pandai sekali bapa pilih baju untuk saya,, bila pakai baju ni sangat cantik dan terletak je.. nanti harus update kalau saya dah pakai baju ni ye.. Thank you Pa!




Ni pula baju Neidal. Di beli dari Montana, tempat adik saya tinggal.. Yang best pasal baju ni.. ialah dia akan Glow in the dark! best kan.. malam malam kalau nak cari Neidal, tengok je mana baju yang menyala :D bila tau baju ni GITD, Yiyen pun terus jeles.. dia cakap kenapa baju dia tak Glow? hmmmm... nasib baik saya terus cakap takpelah Yiyen dapat jeans Levi's.. mahal tau jeans ni..terus dia terdiam :)

That's all for now..Ada lagi barang sebenarnya..tapi biarlah rahsia.. hehehe..jangan marah!! Awwwwwwwww!!


Sunday, November 13, 2011

Souvenirs From USA & UK





Jumaat lepas dapat souvenir ni dari adik ku si Cheng Cheng.. happy sangat..
Bukan dapat ni je tapi ada banyak lagi.. tapi hari ni nak tunjuk yang ni dulu ye. sayakan pengumpul FM harusslah banyak dapat! Thank u cheng, mom & dad :)

Akan ku jaga FM ni elok elok ok. Jangan saja Neidal pecahkan.. OMG!



Friday, November 11, 2011

11.11.11 Happy 57th Birthday DAD!


DAD,

When I was born,
You were there to catch me when I fall, whenever and wherever.
When I said my first words,
You were there for me,
to teach me the whole dictionary if need be.
When I took my first steps,
You were there to encourage me on.
When I had my first day at school,
you were there to give me advice and help me with my homework.
You will be there for me through all these times and more, the good and bad.
So I just wrote this to say 'I LOVE YOU DAD!!!'

Lots of LOVE,
your daughter that u called Bingo :)


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


It's 11.11.11 and its my Dad's 57th Birthday! Inilah tarikh yang di tunggu tunggu oleh kami sekeluarga. Manakan tidak hari ni HariJadi bapa pastu date dia pula cantik. orang cakap date ni muncul setiap 100 tahun sekali. next date yang sama adalah pada 11.11.2111 nanti..




Gambar ni di ambil masa bapa, mama & adik, Cheng cheng kat UK minggu lepas :)

All I wanna say here is Happy Birthday Pa. Semoga Dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dari Allah SWT. the Love that u've gave us is getting STRONGER day by day! We LOVE you so much Pa!



Tuesday, November 8, 2011

Perkhabaran gembira serentak :)



Gembira sungguh petang tadi.. Ambil Yiyen dari sekolah, Yiyen bagitau yang dia dapat no 3 untuk final exam dalam kelas.. Syukur Alhamdulillah.. walaupun dapat no 3 sebab Yiyen memang berada dalam kelas yang boleh tahan tinggi saingannya.. Yiyen baru 3 bulan dalam kelas tu setelah exam penapisan LINUS di lakukan dan Yiyen masuk kelas perdana.. dia masa tu dapat (no 2) dan rakan sekelas dia yang dapat (no 1) semester pertama di tukarkan ke kelas ni..

So kiranya memang saingan hebat jugalah.. markah yang rendah hanyalah Bahasa Arab. tapi nak buat macamana kan.. Yiyen memang xpernah belajar B.Arab lagi.. Kelas KAFA pun dia tak masuk lagi. InsyaAllah tahun depan nak hantar dia.. Markah exam pendidikan Islam dia pun agak membanggakan saya sebab soalan semua dalam bahasa Jawi dan Yiyen dapat markah 84%! i wonder macamana dia baca jawi dengan pandai sedangkan tak masuk Kelas KAFA lagi.. hmmmmm... well done Yiyen!

Khabar gembira yang kedua ialah.....


ehem.... suami dinaikkan gaji :) walaupun sedikit tapi gembira jugalah kan.. terlepaslah beban sedikit tahun depan kan.. Thank you Allah.

Alhamdulillah syukur diatas nikmat ini..


Monday, November 7, 2011

Bapa mama adik Selamat sampai Malaysia





Alhamdulillah.. setelah 3 minggu berada di luar negara (USA & UK) mom, dad & my sister cheng cheng selamat sampai di KLIA petang tadi.. Kami sekeluarga fetch diorang kat airport..

Sampai je terus gi Food Garden untuk minum. theyolls transit 2 jam je kat KLIA then akan teruskan flite ke KK pula.. sempat lagi saya order pulut kuning dan rendang daging untuk diorang sebelum ke KLIA. sebab saya tau bapa suka rendang daging..

 lagipun Raya Haji semalam diorang tak sempat makan rendang kan :)
ok..Nanti kita cerita pasal ole ole pula k :)) Haruss!! ada Ralph Lauren, Prada etc!! woohoo!!


Our Masquerade Anaesthesia Nite HPJ 2011


Ok, seperti yang di janjikan.. inilah dia entry tertangguh selama dua minggu lepas.. so sorry guys.. kebizian sekali kerja sampai nak upload gambar banyak banyak pun tak dapat.. Event ni memang setiap tahun our Department akan adakan.. samaada Anaesthesia Nite or Family Day.. So tahun ni they decided nak buat Anaest Nite juga.. so saya terpilih sekali lagi untuk menjadi AJK.. gittew! *ehem* . Event diadakan di Hotel Equatorial Bangi - Putrajaya pada 22hb Oktober yang lepas :)




Mula mula sekali gambar Mamayiyen ok.. kata harusss..haruss lah gambar first kan.. hehehe... masa ni baru habis bersiap nak turun ke hall untuk event.. sempatlah juga suruh Yiyen amikkan gambar.. Neidal & papa tak join malam tu.. papa willing to jaga Neidal.. sebab nanti riuh pula majlis katanyer..




Ni dia Cik Baz kita.. dia pun ada blog sebenarnya tapi dah lama tak hupdate! buzy lettew! ok move on..




Yiyen mengikut tema sekali! siap ada clutch sendiri tu! kaler silver lagi :)




Me & Baz. sekali sama mask daa!




Ni Doorgift kami and also the trophy untuk Miss Anaesthesia dan Mr Anaesthesia malam tu :)
Bab ni i yang uruskan..dah biase katanyerrr.. hehe..



Me & BFF




Dengan Baz lagi di pintu masuk utama malam tu.. Baz memang tinggi ye jangan heran :D




Irma & Rosni.. Ni semua AJK ni.. AJK ada dua meja hari tu.. diorang incharge pemberian hadiah malam tu..




Our Pengerusi Anaesthesia Nite hari tu Dr. Z with Dr. H so loving couple that night!
woohoo!!




With Irma.. gambar ni saya dah upload hari tu kan.. tapi nak upload lagi.. hehehe..




The VIP's Doorgift.. Doorgift all prepared by me & some of the ajks..




Me, bff & her husband :)




Nice dress bff!! Love the striking colour of Yellow!




Dr. Maz with her mask!





Me!!




My heels that nite!! nice and comfy i tell you!




The doorgift :) tapi dalam dia coklat biasa lah.. ni i yang tambah tambah dengan Patchi.. hehehe.. Its a personalise tin. you can put whatever you want! can email me if you wan to order this ok :)




Before the event.. ni dalam bilik Hotel lagi.. saja snap snap.. tudung tak berapa betul lagi tu.. pastu adjust balik :)




The Table Set up by Hotel Equatorial Bangi..




kami sekali lagi :)




Dengan Baz dua kali lagi.. hehe.. banyak sangat masa terluang ni ..AJK kan.. so datang memang awal nak uruskan semua ni.. jadi masa untuk bergambar memang banyak!




Syai with her nice dress!! tengok housing handphone dia!! sedondon dengan baju!




This is my clutch! match with my Terquoise dress.. nak cari match kaler dengan kasut actually tapi tak jumpa.. so jumpa yang ni.. terus rembat!




Masquerade Nite Theme!! walla!!
I bought the mask from SACC Mall, Shah Alam.



The AJKs! Lady behind the mask!!




Irma Zura. sama tema kaler baju kami malam tu :)





Gambar AJK lagi.. Photographer professional ada malam tu.. yang ni guna cik iPoon saya jer.. that's why tak berapa wide gambar dia.. tunggu gambar yang lagi cantik ok..




Sebelum balik with bff.. nak juga bergambar atas pentas katanyer..




Board Event hari tu kat Equatorial Hotel Bangi - Putrajaya




Me, syai & Irma. gambar ni dah upload kat instagram thats why jadi kecil macam ni.. kalau nak follow saya kat instagram, same id name dengan twitter saya ok @nooryatitawith . haruss add :)




Yiyen masa dalam bilik Hotel..




Yiyen pun pandai amik gambar sendiri! woo!! mask yiyen pun beli dari SACC MAll juga!




Ok gambar first gambar saya.. haruslah gambar last pun sayeee.. hehehe.. ok that's all.. bila dah dapat gambar dari our official photographer, nanti saya update lagi ok..

Guys, do enjoy the picture ok..

Xoxo,
Mamayiyen



There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin