Thursday, December 26, 2013

100 DORAEMON secret gadgets Expo!


Salam Khamis semua...

Minggu lepas, weolls jumpa DORAEMON!! Apa tak percaya? hehe..
Uolls pun boleh berjumpa dengan 100 Doraemon ni tau. Mari saya nak tolong uolls mengembara ke masa silam :)



Yang folow instagram & FB, saya dah share serba sedikit pasal ni. Ni actually adalah 100 Doraemon Secret gadgets Expo yang diadakan di KL.

Event Information
Category:            Family Entertainment 
Venue:               Viva Home Expo Hall, Kuala Lumpur 
Duration:           14 December 2013 till 23 March 2014
Organizer:          Animation International (M) Sdn Bhd




Expo ni diadakan selama 100 hari bermula dari 14 Disember hingga 23 Mac 2014. Ini adalah untuk memberi peluang kepada para pencinta Doraemon untuk melihat sendiri gajet2 rahsia Doraemon secara live.




Teruja gila bila dapat ke sini hari tu.Saya dapat tau pasal expo ni dari Radio ERA. Masa tengah memandu 2 hari sebelum ke Expo ni, saya terdengar Dina Nadzir cakap pasal iklan ni, sampai rumah terus google & beli tiket secara online. Jap saya share harga tiket kat sini ok.


Ticket Pricing

100 Doraemon Secret Gadgets Expo
NORMAL PRICE 
Adult
(13 years old and above)
Children
(4-12 years old)
RM 25.00RM 15.00


Tapi kalau beli online, seorang akan kena charge RM3 untuk processing fee Debit card atau Kredit card. takpelah yang penting dapat jumpa Doraemon kan. hehe.. Adik saya yang minat sangat dengan Doraemon ni cakap dia akan datang hujung bulan Januari ni sebab nak tengok Doraemon katanye ^______^




Tak kira tua muda semua tak segan silu bergambar dengan Doraemon haritu. Dah memang minat kan. Apa yang nak dimalukan. Doraemon kan memang menghiburkan. Suka sangat dengan poket ajaib & pintu suka hati dia tu.




Saya dengan Doraemon & teko ajaib dia. hehe..



Ok gambar ni xde dalam instagram atau FB, so uolls orang first tengok gambar ni. Eksklusif bukan. Ada bergambar dengan Giant, Sunyo, mak sunyo & Nobita..


Yiyen dengan Neidal pun suka sangat haritu. Berbaloi bila diorang cuti, mama pun cuti. Boleh bawa mama jalan2 gi mana2 je, Tak kisah yang penting anak anak gembira. 

Alhamdulillah.

p/s: Boleh ke Laman web ni untuk beli ticket secara online ok ----> 100 DORAEMON 

Ok, ni direction nak ke Viva Hone shopping Mall:

Direction to event :






Saturday, December 21, 2013

Bercuti ke PD. A last minute plan.



Salam semua. bagi yang follow Mamayiyen kat Instagram & FB, mesti dah tau kan, Mamayiyen tengah bersedih sebab apa yang dirancangkan tak menjadi T______T

Kami sekeluarga sepatutnya ke Medan 17hb - 20hb Disember lepas, tapi atas sebab yang tak dapat dielakkan, flight dibatalkan. dah siap check in uolls.. huwaaaa.. Hotel burn juga. Flight tu saya buat Open ticket tapi rasanya macam malas nak guna tiket tu dah sebab kena charge rm200 seorang one way untuk pertukaran masa flight. Beli tiket baru lagi murah. Tapi kena tunggu sale. lah. Yang ni flight MAS pula tu. sobsss..

So weolls plan nak ke satu tempat ni, after flight ke Medan tak menjadi, tapi atas sebab2 tertentu juga, tak menjadi lagi. Oleh itu, kami cari tempat bercuti yang paling dekat je. Thats why, kat FB saya cakap Plan C. Plan A dibatalkan, Plan B tak dapat, so Plan C.




Port Dickson, ya. PD Yiyen & Neidal loves you!! Sebab ada pasir & taman tema air ^____^
Akhirnya kami bercuti satu malam kat PD.



Ni bergambar masa nak balik dah actually. Masa nak beli2 sourvenir. Oh ye, baju Tshirt kat atas tu harganya RM10 je + RM1 per printed each letter. Murah kan? Uolls kalau nak cari, gi je bahagian tengah yang jual2 tshirt tu depan Pantai Teluk Kemang ok.




Camwhore sementara tunggu Yiyen dengan Neidal mandi manda :) Perasan kat paris konon. hahaha!




Yeehaa.. ada fight dengan Yuna tak? Saja try2 jadi turbanista.hehe..




Yiyen & Neidal lepas mandi :) Nak gi dinner masa ni.




masa sampai kat tepi Pantai Teluk Kemang haritu, ternampak signboard PD Coconut Shake..maka Mamayiyen ni pun shaking! haha! mamayiyen kan peminat tegar Coconut shake :) hehe.. terus suruh Papayiyen gi beli. Minum masa panas2 tepi pantai pula kan.. sedapp sangat.




Ni lepas main pasir di tepian pantai, Yiyen dengan Neidal nak mandi kolam pula. Saya memang purposely book hotel /resort yang ada taman tema. So BW ni jadi pilihan. Sebelum beli, saya tanya Yiyen siap2 samaada dia bersetuju atau tidak saya book kat sini. Mesti tanya dia sebab dia yang nak bergumbira kan. hehe




Ok ni suasana dalam bilik yang saya tempah. RM230 pernight. Ni pun book satu hari sebelum. Kalau awal sebulan, confirm saya dah tempah Avillion PD yang ada kolam dalam resort tu -_____- itu memang dah lama jadi idaman Yiyen untuk bercuti. Sedihhhh.. sebab semua fully booked. tapi nasib baik Yiyen berpuas hati juga dengan Best Western ni. Sebab ada taman tema dalam resort ni & dekat dengan pantai katanyer. Yiyen memang suka sangat dengan pantai. Tak tau kenapa.




Tengok muka Neidal kegembiraan ^_____________^



Yiyen pun sama.. Malam sebelum ke PD, saya bawak diorang cari mainan untuk buat istana pasir ni, Murah je RM10 satu, Beli kat AEON Bukit Rimau. Kat PD jual RM20+ saya tengok haritu.


Sambil diorang main pasir, saya minum Coconut Shake. boleh? hehe



Mendamaikan..


Tiada pemandangan yang lebih indah dari pemandangan ini. Kids + sea = happiness !
Ni caption saya kat FB haritu. Saya happy tengok diorang macam ni. Bukan senang nak cuti uollsss.. mak kan selalu busy. huhu..


Ootd sebelum ke PD. Ni gambar paling atas sepatutnya . Tapi sya malas nak susun balik :)



Gambar kat Instagram sebelum ke PD. Hijau kuning hitam. Oh i love green ~


Till then, banyak lagi nak cerita. tapi sat no, nak kemas rumah dulu. Minggu depan, MIL nak datang rumah :)
tata.. 


Monday, December 16, 2013

A GUIDE TO PARKING AT KLIA






Ok, ini adalah penting untuk sesiapa yang suka gi melancong :)
Selalunya memang dilemma betul nak naik ape gi airport, samaada nak naik Taxi atau minta kawan hantarkan ke KLIA ^_____^

Harini, meh nak share sikit pasal parking rate etc kat KLIA. supaya kita paham & boleh buat keputusan bijak & tiada pembaziran di situ :)

Sila baca dan fahamkan sendiri. boleh? hehehe..
Tak berapa nak paham? meh akak paham kan..

Ni secara ringkas je ok. parking rate kat KLIA: ( Pergi ke Parking Block A )

1 hari : RM46 ( di kira dari masa kita amik chip coin tu. mesti genap 24 jam )

4 hari : RM144 ( ni harga pakej ) mesti genap 4 hari dari hari kita amik chip coin tu.

5 hari : RM144 + RM15/day diorang akan charge dan seterusnya..

7 hari : RM189 ( ni kiraan saya sendiri la sebab +RM15 perday kan )

tapi kalau uolls nak simpan kereta uolls lama sangat kat sana, tak payah lah kan.. baik amik Taxi dari rumah je.. Kalau saya, naik Taxi dari rumah Shah Alam ke KLIA ( one way ) dah RM84. So return Taxi was RM168 ( kalau nak gi trip mana2 dalam 4 hari, baik parking kat KLIA je. Bayar RM144 je. Lagi murah lagipun lepas landing, terus gi parking amik kereta sendiri & tak payah nak tunggu2 )

Amacam bagus tak idea saya??
Selamat mencuba uolls!! hahaha..


yang bawah ni pun Wajib baca ok.....


A GUIDE TO PARKING AT KLIA

Much attention has been given to vehicle parking facilities at KLIA.
In laying out and placing these facilities, we have taken into consideration the needs of visitors, travellers and day-trippers. In all considerations, convenience to the user has been our cornerstone.

Primary access to and from Kuala Lumpur to KLIA is via the North-South Central Link Expressway (ELITE).
A second access is via the Eastern route which links the Nilai Interchange with the airport. Traveling by car from Kuala Lumpur and Petaling Jaya takes approximately one hour, while from Shah Alam, it takes just 45 minutes.
Other modes of public transportation to and from KLIA are KLIA Express (ERL), KLIA Transit, stage buses, taxis and limousines.

There are two main car parks at KLIA and in total, there are 11,442 parking lots. The short-term car park (covered car park) comprises four seven-storey blocks (Block A, B, C and D), with 5,933 parking lots, 12 bus bays and 1,202 parking lots for motorcycles parking.

FACILITIES AT SHORT-TERM CAR PARK (COVERED CAR PARK) AT KLIA

Effective from midnight 1 August 2011, the new parking charges at KLIA will be based from the rates indicated below:

HoursRates
1st hour of part thereofRM 4.00
2nd hour of part thereofRM 4.00
3rd hour of part thereofRM 4.00
4th hour of part thereofRM 3.00
5th hour of part thereofRM 3.00
6th hour of part thereofRM 2.50
7th hour of part thereofRM 2.50
8th hour of part thereofRM 2.50
9th hour of part thereofRM 2.50
10th hour of part thereofRM 2.00
11th hour of part thereofRM 2.00
12th hour of part thereofRM 2.00
13th hour of part thereofRM 2.00
14th hour of part thereofRM 2.00
15th hour of part thereofRM 2.00
16th hour of part thereofRM 2.00
17th hour of part thereofRM 2.00
18th hour of part thereofRM 2.00
19th hour of part thereofn/a
20th-24th hour of part thereofRM 46.00

The normal rate will be re-applied after the 24th hour parking charge.
The parking rates are inclusive of 6% service tax as required by the Government.

TOUCH & GO
Touch & Go (TNG) facilities are available at all entry and exit. Additional charge 10% will be imposed on top of the parking tier rate.

LOSS OF CHIP COIN
A RM50.00 penalty charge together with the required parking charges will be imposed for any loss or damage of the chip coin.

CLAMPING PENALTY
In addition, the Management also imposes clamping on any vehicle park outside the allocated parking lots.
A penalty of RM100.00 is imposed upon release of the clamp.

LONG-TERM CAR PARK FACILITY AT KLIA

Car Park Management KLIA has opened a new parking facility since August 2008 which cater for airport users who desire to park their cars at KLIA for a long period.

The minimum parking period is four (4) days at RM144.00. The target groups are the passengers traveling overseas for leisure or business as they will enjoy a maximum parking period at minimum rate

The long-term car park offers at Block A.

The new parking facility offers services such as auto pay machine at level 2 Block B, CCTV, security watch and toilets.


4WD DESIGNATED PARKING
This parking area is dedicated specially to cater for 4 Wheel Drive Vehicles. Located at Level 2, Block B C,

Short Term Car Park KLIA and LCCT Parking, it is cordoned with chain link and guarded with one (1) security personnel

This is another effort by the Car Park Management of KLIA to offer extra security and precaution for the 4WD Vehicles especially the luxurious wagon.

Drivers have to register their name and vehicles during entrance and they will be given a card for evidence of entry.

During egress, the card needs to be returned to the security personnel before they are allowed to drive away their vehicles.

This facility can be enjoyed at Level 2, Block B and C, Short Term Car Park and at Zone A, LCCT Parking.


PARKING CHARGES AT LOW COST CARRIER TERMINAL (LCCT)

Effective from midnight 1 August 2011 , the new parking charges at LCCT will be based from the rates indicated belows:

HourZONE A, LCCTZONE C, LCCT
1st hour of part thereofRM 3.50RM 2.50
2nd hour of part thereofRM 3.50RM 2.50
3rd hour of part thereofRM 3.50RM 2.50
4th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
5th hour of part therofRM 2.50RM 2.00
6th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
7th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
8th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
9th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
10th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
11th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
12th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
13th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
14th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
15th hour of part thereofRM 2.50RM 2.00
16th hour of part thereof up to 24th hour or part thereofRM 40.50RM 33.50

The above rate will be re-applied after every 24 hours. The parking rates are inclusive of the 6% service tax as required by the Government

The parking charges maybe paid through any eleven (11) auto pay stations located in LCCT Terminal or at two (2) auto pay stations located near Parking Counter before exiting the parking area for each Zone.
Currently, parking charges may only be paid through cash.

TOUCH & GO
Touch & Go (TNG) facilities are available at all entry and exit. Additional charge 10% will be imposed on top of the parking tier rate.

LOSS OF TICKET
A RM50.00 penalty together with the required parking charges will be imposed for any loss or damaged ticket.


CONTACT NUMBERS
For further information, please contact:

Car Park Management,
MALAYSIA AIRPORTS (PROPERTIES)SDN. BHD.,
Block C, Ground Floor, Short Term Car Park,
KL International Airport,
64000 KLIA,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.

Telephones:
KLIA:-
CCTV Control Room-+603-8776 8444 (24 hours)
Season Pass Counter-+603-8776 8464 (Office hours)
Payment Counter Block B-+603-8776 8221 (24 hours)
Payment Counter Block C-+603-8776 8451 (24 hours)

LCCT-KLIA:-
+603-8777 6907  (24 hours)

Fax: +603-8776 8518

Disable Lot

Five (5) lots are located at Zone A and three (3) at Zone B, LCCT
There are eighteen (18) parking lots dedicated for disabled visitors at Short Term Car Park. They are located close to the link-bridges that connect Car Park to the Main Terminal Building.

Trolleys

Trolley nests are located strategically at each level, at all blocks.

Passenger Pick-up

This area is set apart and well signposted. It is located beyond the link-bridges on Level 2 of Block B and C.
With this facility in place, passengers need not cart their luggage all the way to the vehicle which may be parked on another level.

Access to Main Terminal Building (MTB)

This is via two link-bridges that are located on Level 2 of Blocks B and C.
They take you to Station Mezzanine Level (Level 2) of Main Terminal Building which is between the Arrival (above) and Ground (below).

Lifts
There are 20 lifts (16 service lifts and four emergency lifts) at covered car park.
These will allow you access to all floors of the car park. They are large enough to accommodate trolleys and passengers.

Escalators

There are eight (8) escalators at covered car park.
Four escalators are at Block C Ground Floor to Level 2 of Block C, two at Level 5 of Block C to Roof Top of Block C, and 2 at Roof Top of Block B to Roof Top of Block B.

Flight Information Display System (FIDS)

There are 16 FIDS monitors at short-term car park.Eight (8) at Level 2 of Block B and eight (8) at Level 2 of Block C.The FIDS will update you on domestic and international arrivals and departures.

Rented Cars

Fourteen (10) major car rental companies operate at Ground Floor of Block D.
There are 164 parking lots available for rental at RM400.00 monthly per lot according to requirement. Most major car rental companies allow passengers to drop off their rented cars at Ground Floor of Block D.

Motorcycles Parking Rate:

Motorcycles at ground level block A
Currently, all motorcycles need to pay parking charge of RM1.00per entry. The parking lots for motorcycles are located at the Ground Floor, Block A, STCP Building.

Payment Mode

A Pay-On-Foot system has been put in place. Users should make their payment at either the Manual or Auto Pay Stations before collecting their vehicles.
There are 3 Manual Pay Stations that are manned 24 hours (One at Level 2 of Block B, and One at Level 2 of Block C).
A total of six (6) Auto Pay Stations are available for the convenience of Car Park users. Three (3) Auto Pay Stations are located at Level 2 of Block B and another three (3) are located at Level 2 of Block C.
Only Malaysian currency is accepted either at the Manual or Auto Pay Stations.

Corporate Parking
A total of 144 lots are allocated for Corporate Parking (Agencies based at KLIA only) at Ground Floor of Block B. Season cards are issued at RM350.00 per month with a deposit of RM50.00
which is refundable upon return of the card. However, the deposit will be forfeited if the card is damaged or lost.

Bus Station

Situated on the Ground Level of Block C, it has 12 bays for KL City Express and Stage buses.
This air-conditioned bus station has other facilities like seating area, FIDS, a
ticketing counter, cafe, washrooms and escalators between the Ground level and Level 2 of Block C.

Telephone Booths

There are seven (12) telephone booths. Malaysian coins of various denominations are accepted except for 1 cent and 5 cents. Two (2) telephone booths are located at Level 2 of Block B, five (5) at Ground Floor of Block C, and five (5) at Ground Floor of Block C.

Washrooms

Male and female washrooms are located at every level of Block A, B, C and D.
Handicapped / Disabled washrooms are located at Ground Floor of Block B and C, Level 2 of Block B and C, and Roof Top of Block B and C.

Shop Lots

Two (2) shop lots are located at Level 2 of Block B, two (2) at Level 2 of Block C, and four (4) at Ground Floor of Block C (Bus Station)


Monday, December 9, 2013

Mamayiyen & Pandora





Sejak dua menjak ni, tetiba suka sangat dengan Pandora. Pandora ni actually a join venture / produk Habib Jewels. Ada banyak cawangan kat Malaysia sekarang. Saya biasa pegi kat Pandora setia City Mall & Alamanda tapi paling suka ke Pandora Empire shopping gallery. SA dia baik sangat dan peramah.

Suka sebab nampak cantik bila pakai dan pada setiap charms ada maksud tersendiri. Contohnya kalau mother's day ada charms untuk itu, untuk friendship pun ada etc.

Untuk koleksi Pandora Mamayiyen sekarang, bertemakan PURPLE. hehe.. cantik tak collections kita? InsyaAllah setiap kali ada hari penting, nak beli charms ataupun dapat as a birthday gift ok juga kan..

Buat masa ni, saya mampu ada yg sterling silver je, takde lagi yang emas. Mahal okeh kalau emas T_____T Harga kalau gelang silver tu je without charms pun dah RM295. Satu charms, start dengan harga RM139 keatas kalau tak silap saya. Takpe pelan pelan buat koleksi ni. Confirm penuh nanti kan. Jom kita buat koleksi sama sama. Mesti meriah nanti :) Pandora Club katanyer. yeehaaa..


Wednesday, December 4, 2013

A Simple celebration!





Gambar kawan2 Yiyen dengan kawan kawan nursery dia.

Ni sebenarnya adalah kejutan untuk mama dia. Masa tu mama dia otw balik keje pukul 5.15pm, Yiyen message, "mama, kawan2 Yiyen dah ada kat rumah nak celebrate birthday Yiyen" +______+

Terkejut mak, sampai rumah, kawan2 dah ada. Terus suruh papayiyen beli kek & kfc. Tanya Yiyen kenapa jemput kawan, xbgtau mama? Dia cakap bukan ke mama yg suruh? Adoiii.. miscommunication rupanya. Actually nak buat birthday dia minggu2 depan sebab minggu ni busy sangat. Sekali lain jadinya.

Ape2 pun, kalau xde aral, nak buat juga birthday dia. InsyaAllah.. yang teratur sedikit :)


Friday, November 29, 2013

Happy 9th birthday Yiyen






A short story about Yiyen ( Nureen Aleesya )

Sebelum lahir 

Masa mengandungkan Yiyen, saya mengalami beberapa masalah spt Hyperemesis ( alahan mengandung ) yang teruk sehingga usia kandungan 5 bulan, Keluar masuk Emergency department & Warded several times due to hyperemesis adalah biasa masa tu. Prematured contraction sehingga diberi injection Dexa, Been diagnosed with Placenta praevia type II ( PP type II ), Accident masa kandungan 7 bulan ( emergency break, seatbelt sentap perut dengan kuat ) & jatuh tergelincir di dapur & duduk terhentak , backpain , cramps, migrain teruk & banyak lagi masalah lain masa mengandung. Menjangkakan ianya adalah bayi lelaki sehinggalah saat dia dilahirkan sebab semasa scan pada usia kandungan 7 bulan, specialist O&G yang scan memberitahu yang ianya adalah bayi lelaki +_______+. Scan 2 kali pada masa yang berlainan bulan. Dah siap beli baju biru & dah siap ada nama lelaki. Pada pukul 2.02 petang, 29.11.2004, Seorang baby GIRL lahir ( masa Dr tunjuk jantina untuk saya sebut, i was like... Subhannallah.. perempuan?? Yang saya ingat masa tu, Mak adalah orang yang paling terperanjat & terus menangis masa tu. Saya pun ikut menangis +_____+ hehe.. Bukan tak suka tapi gembiraaa dan terkejut sebab memang nak anak perempuan hahaha..

Alhamdulillah, Yiyen lahir dengan senang walaupun overdue 41 minggu sampai kena induce T____T tsk. Yang penting dia sihat & cukup sifat masa dilahirkan, Saya dah cukup bersyukur.

Selepas lahir 

Pernah jatuh dari buaian bayi masa usia 4 bulan & tak bergerak selama beberapa saat. Tapi Alhamdulillah belum pernah ada masalah besar selain demam panas , selsema , muntah etc. Pernah di hantar ke taska yang tak bertanggungjawab ke atas kanak2 sampai buat aduan ke TTPM ( tuntutan tribunal pengguna Malaysia ) atas dasar kecuaian menjaga Yiyen. Yiyen membesar dengan turun naik tangga apartment tingkat 5 ( tiada lift ) setiap hari selama 3 tahun sebab ikut mama ke tempat kerja. Dihantar ke Taska PPUM selepas keluar dari taska XxxX tersebut tadi. Mula berjalan pada usia 9 bulan & membaca pada usia 4 tahun 

Itu adalah serba sedikit cerita mengenai Yiyen saya. Nak tau lebih lanjut, u know where to read & search kan. hehe..

Ok, to make the story short, Harini, tanggal 29 November 2013, Yiyen saya dah genap berusia 9 tahun. Alhamdulillah selalu gembirakan mama sebab dapat result baik & dengar cakap mama. Walaupun mama tegas, itu adalah untuk kebaikan Yiyen juga kan. Bukan senang nak mengandungkan Yiyen tau. hehe.. Mama doakan Yiyen diberikan kesihatan, kebahagiaan & kesenangan di hari muka. Amin ya Rabbal Alamin..

Selamat hari lahir Yen 

Daripada mama & semua orang yang menyayangi kamu 



 — with Nureen Aleesya Azlan.

Wednesday, November 27, 2013

Shopping kat Shoeblitz.com!


Salam Rabu semua. Cantik tak flats ni? Actually dah lama usha flats ni. Memang follow Shoeblitz kat Instagram, tapi selalunya tengok je kasut kasut theyolls. Haritu kebetulan Shoeblitz buat SALE, ternampak owner dia update gambar flats MissKaty Cat ni sale RM30 je! do you read me? RM30 je uolls!!




Cantik kan! Apa lagi, bila tau sale RM30 je, terus whatsapp laju laju owner dia. Dia rely & bagitau termasuk poslaju, RM40.Ok lah kan sebab siap dapat kotak pink theyolls yang cantik tu. Terus transfer duit thru Maybank2u :) saya ni memang cepat je kalau nak shopping online. Susah gila nak cakap taknak ^_______^ Sukaaa sangat flats ni. Dah le selesa! Belum rasmi lagi tau. Mungkin next vacation, saya akan rasmi flats ni :) heee..




Ni haritu just try test je. Suruh Yiyen snap. Masa ni nak hantar Yiyen gi school. Sempat snap sebab nak tunjuk kat owner shoeblitz.hehe..

Uolls yang nak beli flats cute macam saya ni dan macam macam design lagi, boleh lah ke website diorang kat SINI dan boleh beli direct dari sana juga. Ada wedges yang cantik juga tau. Cepat gi website diorang.
Fyi, i pakai saiz 38 atau 39. mana2 pun boleh. hehe.. budget ada orang nak sponser SHOES baruuuuu.

Selamat bershopping uolls!!

psst, tadi saya check masih ada SALE Rm30 lagi sekarang. Cepat! Add to cart!



Sunday, November 24, 2013

Jatuh chenta dengan LMH ! The Heirs !



Hehehe..
Tajuk tak tahan. Sape yang bersama saya?

Maksud saya sape yang tengah layan atau kemaruk Drama Korea The Heirs sekarang? Sebenarnya dah lama tak layan cerita Korea. Tapi sejak dua menjak dah ada Astro Beyond HD ni, hari hari saya layan ataupun dengan istilah lain, marathon cerita Korea kat Channel 393 Astro OneHD. Semua cerita saya follow. Tapi paling minat dengan cerita The Heirs.




Ni gambar Hero & Heroin dia. My LMH! huhuhu..





Ini pelakon pelakon yang menjayakan Drama ni. Serius BEST gila cerita ni. Uolls yang tertengok cerita ni walaupun terlepas episod 1, maksud saya terus tertengok episod 2 atau 3, confirm akan jatuh cinta juga dengan drama ni tau. Believe me :) hehehe.. Tapi saya memang tunggu2 cerita ni. bila tengok iklan haritu, macam best je, terus tunggu depan tv tengok episod pertama. Lepas tengok episod pertama haritu, terus jatuh chenta.


 

Nampak tak pakwe i tu? hehehehe..berangan tau! Dia ni lah yang menaikkan rating drama ni. Rasanya lah. Tengok muka pun dah tau. confirm menjadi kegilaan gadis2 di luar sana. termasuk SAYA. hehehehe!

Oh Lee Min Ho!


Sesiapa yang nak layan cerita ni online dan nak tengok laju2 tanpa tunggu episod kat tv ( sebab tv baru episod 6 ) boleh lah ke http://www.dramago.com/ dan pilih Drama The Heirs ok. Kat Ch393 , The Inheritors :)

Selamat menonton & tak tido malam uolls. hehehe..

yang benar,
Kekasih gelap LMH

hahaha!






Monday, November 18, 2013

Cerita bekas PENGASUH TASKA PERMATA HARAPAN


Sakit hati baca semua ni. Sebab pernah mengalami perkara macam ni dulu. Nanti saya akan share kat sini nanti. Yang ni just nak share dari FACEBOOK.Baru terbaca tadi. Sampai hati buat macam ni kat budak budak yang tak tau apa apa. Saya benci dengan orang macam ni!



CERITA BEKAS PENGASUH TASKA PERMATA HARAPAN DI RUANGAN KOMEN AMAZINGNARA MENGENAI PENGALAMAN BELIAU BEKERJA SELAMA SEBULAN DI SANA. Bersama kita ambil iktibar:


Aku pernah bekerja di taska ni, aku kerja sebulan je. Sebab aku tak larat nak tengok budak berapa bulan kena campak atas tilam, (pengasuh) pukul budak yang tak tahu apa-apa. Hari-hari aku tersebak hati, kerana budak-budak kena dera dengan mereka.

Aku tak tahu apa nak buat, bila masa aku terdengar bayi menangis dekat
 atas, aku naik dan dukung budak yang menangis. Tapi tiga orang termasuk tuan punya Taska tu kata , "oi, kau buat apa tu? Semak la kau ni, jangan manjakan budak tu." Aku hanya mendiamkan diri.

Dan aku dipanggil turun untuk mengajar budak dekat bawah dan dua orang lagi naik ke bilik bayi. Lagi kuat (bayi) menangis, aku tak tahu apa yang dia orang (pengasuh) lakukan.

Yang aku tengok dengan mata aku sendiri, budak bertukar-tukar susu. Ibu-ibu bayi selalu letakkan susu badan dalam bekas tapi satu bekas, diberi semua budak minum. Yang lain bila masa balik, cikgu tu buang susu dalam bekas kata anak sudah minum, padahal tak minum.

Bagi lampin pulak, dia pakaikan pada budak masa balik, yang lain simpan buat anak tuan taska pakai semua, seperti susu tepung. Ada seorang kanak-kanak istimewa dekat situ, masa nak balik dia orang akan turunkan ke bawah, cara turun heret dari atas hingga bawah.

Kadang-kadang ibu bapa hantar, ada yang buang air besar, pengasuh tidak tukarkan (lampin), (sebaliknya) pengasuh letak dalam bilik mandi mana yang buang air sampai lenjun itu sampai masa mandi.

Ingat apa yang emak (pengkomen) katakan, jangan ikut apa yang mereka lakukan, kita jaga budak dengan elok. Itu amanah ibu bapa mereka hantar mereka (ke taska itu).

Akhirnya aku berhenti, setelah mendapat gaji. Mak marah, "kau kerja dah berhenti macam mana nak cari duit untuk majlis ni". Aku kata rezeki di mana-mana. Aku gembira mendengar berita yang taska ini dah pun terbongkar. Terima kasih kepada bapa PMSA.


(gambar suspek: ROZITA AWANG, pemilik Taska Permata Harapan. Komen dioleh semula supaya sesuai untuk bacaan umum)



Monday, November 11, 2013

Happy 59th birthday DAD !


Happy 59th birthday DAD on 11.11.13

We all love you very much,
From all of us in the photo :)



Saturday, November 9, 2013

Yiyen & Neidal




Comel tak gambar ni? hehe..
All i can say is, I'm so blessed to have them in my life.

My Yiyen is turning 9 this coming 29th of November & Neidal is 3 years + now.

Alhamdulillah..




Sunday, November 3, 2013

Semua dah ada kat Sunway Pyramid! yeay!





Hi semuaaa..

Just nak share yang minggu lepas gi Sunway Pyramid, turun dari eskelator, tetiba nampak signboard H&M opening soon!! OMG! rasa macam nak menjerit masa tu. Haha!

Pastu jalan lagi, ternampak pula signboard Victoria's Secret & Sephora. *pengsan*

Semua kedai kegemaran dah ada kat rumah ke 2 saya. Acaner ni? muahaha.. suka sangat uols. Kita kan selalu buat entry pasal Sunway Pyramid. Dah le dekat dengan rumah, dalam 15 minit dah sampai via KESAS.

Alamatnya dah takde sebab dah nak gi shopping mall lain. Dulu sebab nak gi H&M je tu yang pegi Setia City Mall & Paradigm Mall. Tapi ikut mood lah kan.

Ok lah itu je nak share. Sephora actually dah buka kat SP & also Jelly Bunny!

Jom Sunway Pyramid!!


Monday, October 28, 2013

Happy birthday Colton Hakeem sayang!




Happy 2nd birthday to my dearest American + Malaysian nephew ❤

Auntie rindu Colton sebut "funneyh" hehe.. hope u like the present that we sent from Malaysia ok :)

Lots of Love from,
Auntie Bingo & family.

Sunday, October 27, 2013

Majlis Aqiqah & kesyukuran anak Irine Nadia


Salam Ahad semua. Harini dapat jemputan ke Majlis Aqiqah baby Fiska Medina iaitu anak kepada adik Irine Nadia Marcello kita :)  Senang nak cari rumah sebab sampai dekat jalan yang kita cari tu, terus nampak khemah PINK! pastu tengok no rumah, confirm rumah yang kami cari. Dah pernah pegi rumah Irine actually tapi yang ni rumah lain, mungkin rumah kakak ipar dia :)




Comel gila Candy buffet Baby Fiska Medina tadi. Tema pula Hello Kitty, mak teruja uolls! hahaha.. Kita kan peminat Hello Kitty.. walaupun peminat xtegar, tapi sticker kat handphone kita HK hokey :) kuikuikui.. Yiyen pun peminat Hello Kitty actually. Mama dia tumpang minat je.




Candy Buffet ni ditempah oleh adik Irine dari GULAGULARHEA. Uolls boleh follow #gulagularhea kat Instagram atau FB ok. Saya pun baru nak follow ni. Manatau nanti nak order juga kan. Harusss..




So Lovely kan the theme..




Comel kannn.. The door gifts! Semua PINK tadi. Geram je tengok.



With Irine Nadia & baby Fiska Medina. Comel je anak beranak ni :)




Thanks once again jemput weolls sekeluarga ye Irine. Yiyen dengan Neidal suka sangat tadi. Almaklumlah budak budak dapat gula gula & doorgift. Senyum je sampai rumah :) hehe.. Makanan semua sedap, cuma akak tak makan lamb je. Tapi takpe sebab Aqiqah kan.. Akak makan ayam jangan risau :)



Oh ye,

masa kat sana tadi, jumpa dengan blogger femes kita adik FATIN LIYANA & DATIN NAJAH :)
Seronok jumpa uolls walaupun sekejap je kan tadi. nanti jumpa lagi, kita chit chat lama2 ok.





Sunday, October 20, 2013

Photoshoot with Yiyen and Neidal



Beberapa bulan lepas, beli voucher Photoshoot daripada Groupon Voucher tu valid selama 3 bulan rasanya. So decide dan booking untuk photoshoot beberapa hari lalu. Mula mula rasa macam couldn't make it sebab suami tetiba tak dapat join weolls, sedangkan ini adalah family photoshoot.




Bukan senang nak arrange untuk photoshoot actually. Mana lagi nak dapatkan cuti weekdays. Sebab selalunya kalau shooting on weekend, selalunya charge dia mahal sedikit daripada weekdays. So lepas bincang dengan husband, wolls setuju untuk pergi bertiga je. Ingat nak bagi orang lain atau burn je voucher tu. Tapi bila dah last minute kan, susah nak cari orang ganti. Pastu check balik voucher tu. Worth RM600 katanyer. Adoi..rugi kalau tak pergi. Walaupun haritu bayar tak sampai RM100 pun..
Akhirnya pergi juga berphotoshoot. Guna Waze je cari studio diorang & tak sampai 30minit dah sampai depan studio. Walla! Alamat studio dan website diorang, boleh scroll kat bawah sekali ok.




Ni gambar kami bertiga hari tu. Kalau berempat dah complete ^_____^ seddey. Konsep bertema kan casual Burberry katanyer. hehehe.. cantik tak konsep weolls? Jenuh nak memikir apa nak pakai haritu. Nasib baik sempat shopping baju raya haji Yiyen & Neidal. So pakai yang tu je. Baju Mamayiyen pakai yang dah ada dalam almari je :)




My Yiyen & Neidal. 

Tempat shooting best & cozy! Yang ni indoor sebab malas nak berpanas2 sambil bergambar kan. Kang rosak pula mood Neidal. hehe.. Kalau nak yang outdoor pun diorang ada sediakan pakej tu. Yang pakej saya amik ni, boleh bergambar maximum 4 orang. Additional person tambah dalam rm25 kalau tak silap saya. ada free makeup untuk seorang, pastu dapat 30pcs edited & 30 pcs non edited photos. Pastu dapat lagi 10pcs printed edited 4R photos. Nak dapatkan DVD yang ada semua gambar, ada extra charge sikit. Tapi Berbaloi bukan. 

Ok itu je nak share harini. Best juga amik gambar studio sekali sekala. Bila anak anak dah besar nanti, diorang mesti suka tengok gambar diorang masa kecil. Siap boleh buat frame lagi kan :)

Kalau uolls nak tau pasal pakej yang kami ambil ni, bole gi website diorang kat sini ok ---- > EYECAPSTUDIO

Address : No. 31-2, Jalan Tasik Utama 6, Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur. ( Trillion, Lake Field )



Thursday, October 17, 2013

Tantalizing Thursday !




Yeah!
Received a belated birthday gift from a friend of mine yesterday. Happy sangat sebab memang dah lama mengidam nak pakai brooch Chanel :) Thank u friend for the lovely gift.

Nanti dah pakai brooch tu, i akan upload gambar ok. Hehe..

Ok itu je nak cakap harini. Sebab happy sangat ❤


There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin