Saturday, June 29, 2013

Selamat bertunang adik ku Richado Tawith ❤





Gambar ni saya just save dari screen iphone dari Instagram dia, so jadi mcm ni. Malas nak edit. hehe.. Hari ni 29 June 2013, maka selamat lah adik lelaki saya melangsungkan tali pertunangan dengan kekasih hati dia Nett ❤ ( Nick name )

Tahniah Do! Lepas ni kita bincang pasal kahwin pula ok. InsyaAllah bulan 8 ni. Omg.. 2 bulan lagi nak uruskan tu. Sempat ke? Huhu..

Anyway, congrats once again Do.


Friday, June 28, 2013

Hijab of the Day





I wore green today. Green is my favourite colour actually :)
Picture taken at Columbia Asia Hospital this early morning when i accompanied hubby to see doctor for his Follow up after the operation. Operation? owh ya, hubby has undergone a minor surgery last Monday & he's recovering now. Thanks for the prayers & Doa from all friends & relatives either FB or Instagram.

Love uolls ketat ketat!


Friday, June 21, 2013

Melawat Baby Fiska Medina, ❤ anak Irine Nadia





Minggu lepas saya telah berkunjung ke rumah sahabat / adik blogger Irine Nadia Marcello yang baru je lepas bersalin beberapa minggu.

Irine dah slim balik & tak nampak pun mcm lepas bersalin. Ni confirm berkat ibu / mak mertua jaga dgn penuh disiplin masa pantang kan Irine? hehe..

Baguslah mcm tu. Taknak lah orang cakap lepas bersalin je, berat naik mendadak kan. Ape ape pun, kite happy sangat dapat jumpa baby Fiska. Antara orang terawal tengok baby actually :)

Take care Irine. Lepas habis pantang nanti, Irine datang rumah jalan2 bawa baby ok. InsyaAllah birthday Yiyen bulan 11 ni. Nanti akak roger2 ok.

Have a good sleep Baby FM ❤ Be a good girl ok. Tata..


Wednesday, June 19, 2013

Jalan2 tengok Man of Steel!





It's Wednesday!
Dan paling best lagi cuti. yeay!

Harini minta cuti sbb actually ada hal sikit nak settle dengan JPN. Tengahari dah selesai semua masalah & ada masa nak gi tengok wayang!

Gi dengan cik hubby je sebab Yiyen gi sekolah & Neidal gi taska :) Sekali sekala keluar dating dengan cik abang ok juga kan.

Sanggup tau pakai baju Superman gi tengok wayang. Actually cik abang pun ada baju exactly mcm yang saya pakai ni tapi dia segan nak pakai sekali dengan saya. Dia cakap nanti org ingat tengah bercinta pula. Hadoila.. Xsporting langsung tau! ^_____^

Ape ape pun, cerita ni memang best. Action sangat citer dia sebab memang berlawan je keje dia. Tapi ofkoslah ada terselit cerita cintan cintun kan. hehe..

Ok lah itu je nak cerita hari ni. Tata uolss..


Sunday, June 16, 2013

Happy Father's Day Pa & Papa!





This special message goes out to all Fathers all over the world especially to my lovely dad Mr. Tawith Sungkit & hubby, Azlan B. Mohd ❤ Brothers, Uncles, Cousins, Grandpa etc.

Thanks a million for all the love and care. We love u guys so much!

Love,
Mamayiyen & all daughters & sons all over the world :)


Wednesday, June 12, 2013

A Trip to Legoland Malaysia June 2013. LEGGO!!


Salam Rabu semua!
Tak tau mana nak mula sebab banyak sangat gambar hehe..

Harini nak update pasal trip ke Legoland hari tu.
Masing masing excited! lets go!




Harga saya dah bagitau haritu kan..
uolls boleh tempah tiket ke Legoland ni sekali dengan bilik hotel dari TUNE HOTEL :)
Harga lagi murah & balik dari Legoland, boleh berehat & tido kat hotel kan.




mula mula sekali posing!!
haha!
p/s: perut tu memang buncit hokey, bukan mengsss ok.. hahaha!
lagi satu, ni adalah pose wajib saya bila gi mana tempat percutian.. katanyer..hehehe :)



posing dengan Family pula :)
18 pax uolls.. harus masing2 kena jaga anak masing2 hehehe..
ramai kan.. kang ada yang sesat & hilang :)



lagi satu




masuk je Legoland ni, uolls akan jumpa lego bertudung ni :)
semua teruja nak bergambar.
Lagi, satu semua wajib ada sling beg sorang satu sebab senang bergerak & simpan handphone atau camera :)




lepas tu bergambar dengan sotong pula. 
Masa ni memang dah panas sangat tapi tetap pose :)




posing lagi ^____^
picture taken by sister Yohana




yang ni memang agak melucukan..hahahah!!
Nampak tak seorang je yang angkat tangan? weools panggil dia Mame'. dia tu pembantu mak saya.
Actually diorang dah berjanji, masa bot ni turun je, theyolls semua akan angkat tangan,
tapi rupa rupanya, seorang je yang angkat sebab semua takut & xsanggup. 
hahaha! memang menjadi bahan ketawa gambar ni tau! tak sanggup nak tenung lama lama :D




ok ni gambar Yiyen pula pose depan Legoland




Adik beradik :)




me, my brother & his GF




Bergambar depan Project X,
kami semua ada naik benda ni. sangatttttt takuttttt!!
roller coaster hokey!
jantung tertinggal kat atas..hahaha..




ni masa nak beratur naik Project X
muka senyum2 lagi, sedangkan perut dah kecut time ni :)




Yohana / Cheng2 bersama Lego Albert Einstein 





Family photo lagi,
kalau tak silap, payung yang ayah saya pakai tu, beli kat Legoland..Dalam rm80 rasanya..
memang mahal barang2 dalam Legoland ni. Cukuplah beli beberapa keychain, fridge magnet & t-shirt Legoland hari tu. mahal sangat.




Panas terik




depan Lego Taj Mahal




Lego Eyes on London. rasanye :)




Lego KLIA
tengah angkat barang by Maskargo kalau xsilap saya.
Neidal asyik nak tengok lori & aeroplane je masa ni. taknak gi tempat lain dah.
penat pujuk..




Lego KLCC




Sister & brother yang xhabes2 buat mimik muka tiru Lego ni





Last but not least,
gambar i yang tak habes2 posing kat tembok. hehe..


Thats all..
Kalau nak tau lebih lanjut pasal Legoland ni,
uolls gi website LEGOLAND MALAYSIA ok.

Secara kesimpulannya.. memang berbaloi ke Legoland ni. Patutlah harga pun dah nak sama dengan USS, sebab terlampau luas & besar & memang banyak yang kita boleh main kat sana :)
cuma panas la tapi kena standby sunblock la kan.. nak wat camner, pokok2 masih kecil lagi..
takde tempat nak berteduh sangat..
hehe.. 



Luv uolls!



Tuesday, June 4, 2013

Trip Ke LEGOLAND!!





Salam Selasa semua..

Semalam kami sekeluarga pergi ke Legoland. Sempena cuti sekolah & family gathering :)

2nd time gi Johor & 1st time ke Legoland. Memang teruja sangat especially the kids.

Tiket masuk ke Legoland kami dah beli online siap2 sebelum ke Johor lagi. Beli melalui Tune Hotel, Adult rm110 & child rm95. siap ada shuttle bas pulang balik rm15 seorang.

Dah banyak baca review pasal Legoland ni cakap memang panas kat sana sebab tak banyak pokok & pokok kecil2 lagi. So weolls semua gi sana dengan lengan panjang & ofcourse lotion, cream whatsoever yang ber SPF tinggi, telah dibeli. Pakai siap2 supaya muka x sunburn mcm udang bakar :)

ok. itu je buat masa ni. bila dah free2 sikit saya upload gambar lain ok. kat FB & instagram pun dah upload banyak gambar kat sana actually. hehe..

p/s: My Long fishtail cardigan is from CALAQISYA ❤

Tata!


There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin