Monday, August 31, 2009

The Story Of My Name...

Aku ingat lagi,masa sekolah rendah dulu,setiap kali pindah sekolah baru mesti kawan2 akan bertanya mengenai nama ku..kenapa septembia,kenapa panjang sangat,then ni nama betul atau nama glamer...phewww..memang aku suda terbiasa dengan semua soalan2 ini..sampai sekarang pun,setiap kali ada kawan atau orang yang tahu nama penuh ku,pasti soalan ini akan ditanya kan kepadaku..Buat pertama kali di dalam alamaya ini aku ingin menceritakan mengenai sejarah nama ku ini...bisakan?

Oh ya,sebelum terlambat,harus juga kuterangkan disini..bahawa nama timangan ku sejak lahir ialah.. BINGO! pasti senang di ingat kan...nama lain,then nama timangan pula lain..tambahlah orang conpiusss...I'm Sorry...my parent yang bagi nama ni and I am Proud of My Name!

Ok,Lets start now...Actually,masa kecil dulu,aku tidak mengambil pusing pun mengenai nama ku yang panjang dan ada 23 huruf semuanya itu..hehehe..aku mula curious mengenai nama ku ini semasa di darjah enam kalau tidak silap aku...setelah ramai sangat kawan2 ku bertanya mengenai keunikan nama ku ini...puasku bertanya dengan mama ku,mamaku pun story la kepada ku...

Masa mama mengandungkanku dulu,dia amat sekali meminati pelakon Indonesia iaitu Yati Octavia.. oleh kerana itu,mamaku pun mengambil la nama itu untuk nama ku tetapi di tambah Noor- dgn bulan kelahiran ditukar...Septembia sbb aku lahir bulan September..dan di tambah pula dengan nama Sherly.So total semua namaku ada 3 patah perkataan..so masa nikah dulu,agak terbelit2 juga lah suamiku melafazkan akad nikah dgn tok kadi tu..nasib baik sah..hehehe...then,yang nama sherly tu datuk sebelah mamaku yang bagi..sbb dia suka sangat nama Sherly..don't know why..

NOORYATI SEPTEMBIA SHERLY BT. TAWITH itu lah nama ku..dan aku pun menamakan blog ku ini sempena nama ku ini ,supaya senang kawan2 search di Google nanti..kalau rasa2 ter-lost contact tu,just type my name and search..kan senang macam tu :)
(sebenarnya agak susah berbahasa melayu dlm blog :p sorry sbb ayat2 ku dalam blog ni,grammar BM mcm xbetul hehehe..)

Oklah rasanya sudah cukup panjang aku menerangkan disini mengenai nama ku ini..harap kawan2 semua puas hati..kalau ada apa2 soalan,silalah tinggalkan komen disini..pasti akan ku jawab..

p/s:adik beradik perempuanku memang got long2 name...so,kalau rajin,silalah ke blog kakakku http://www.ktawith.blogspot.com/ dan adik perempuan ku http://www.dyanayo.blogspot.com/ ok..tapi yang peliknya,adik2 lelaki ku nama pendek pula,except abang ku yang namanya agak panjang juga sedikit..my brothers ni belum ada blog lagi kecuali adik ku yang ni saja yang ada blog.. http://www.auracado.blogspot.com/

And that is the Story Of My Name... who was born on the 14th of September 1980..
*hint utk bagi bday present :) hehehe..jgn marah...




The Owner of this blog
nsst
Nooryati Septembia Sherly
-
-
-
aka

-

-

-

so,kalau jumpa tu,jangan lah segan2 untuk tegur ok..

pasti ku balas juga teguran itu

sebab BINGO tidak mungkin sombong :)

-SEKIAN-

nsst/bingo

Sunday, August 30, 2009

Happy Merdeka & Happy Birthday Richado Tawith

Surprise!
Happy Birthday to my Brother..
Richado b.Tawith
who was born
on the
31st of August 1982
(ANAK MERDEKA)
May all your DREAMS come true Do!
you're 27 years old today..
hehe..


Musician & Teacher to be :)
p/s: HAPPY INDEPENDENCE DAY TO ALL TOO..
Luv,
me,yiyen & abg lan

Saturday, August 29, 2009

My September Wishlist...

It would be great if i can have it!


COACH Scarf
OMG!
really admire it..
p/s: Harap2 dapat bonus bulan depan..
bole beli..
or else as a birthday present..
(14 sept)
*wink



nasihat utk diri sendiri:
if u luv it,then u should get it..
luv,
nsst/bingo

Friday, August 28, 2009

OUR BLOGSHOP

I am proudly
announce that me & my sister
had launched our
BLOGSHOP
we sell everything here
do visit us
Thank You
nsst/bingo

Thursday, August 27, 2009

Cute One..

Crocs Audrey
.choc+turquoise ribbon
.NEW with tag
.size w7
.authentic
boutique price rm129
mine,
RM100
(including poslaju)

email me @

Sunday, August 23, 2009

Ready stock!

Crocs Malindi Leopard for sale..
size w8
new
retail price RM139
my price:
RM110 only
including poslaju
pic taken from crocs.com

this picture taken by me..
so
anyone who wanna buy this
cute shoe,
do email me..

septembia1409@yahoo.com

thank you n happy viewing :)
nsst/bingo


Saturday, August 22, 2009

Puisi cinta di pagi Ramadhan..

Cinta & Suka

Di depan orang yang kamu "cinta",
jantungmu akan berdebar-debar dengan cepat.
Di depan orang yang kamu "suka",
kamu akan selalu bahagia.
Di depan orang yang kamu "cinta",
musim dingin serasa musim semi.
Tetapi di depan orang yang kamu "suka"
musim dingin sama saja dengan musim dingin yang indah.
Jika kamu melihat ke dalam mata orang yang kamu "cinta",
maka kamu akan bertemu.
Tetapi jika kamu melihat ke dalam mata orang yang kamu "suka",
maka kamu akan tersenyum.
Di depan orang yang kamu "cinta",
kamu tidak akan dapat mengungkapkan apa yang ada di benakmu.
Tetapi di depan orang yang kamu "suka",
kamu dapat mengungkapkannya.
Di depan orang yang kamu "cinta",
kamu cenderung malu.
Tetapi di depan orang yang kamu "suka",
kamu bisa menunjukkan diri kamu yang sebenarnya.
Orang yang kamu "cinta",
biasanya akan muncul di benakmu setiap 2 minit.
Kamu tidak akan dapat menatap langsung ke mata orang yang kamu cintai.
Tetapi kamu akan selalu tersenyum jika menatap mata orang yang kamu suka.
Ketika orang yang kamu cintai sedang menangis,
kamu akan ikut menangis bersamanya.
Tetapi jika orang yang kamu sukai menangis,
kamu akan mengakhirinya dengan kelegaan.
Perasaan dari "cinta" dimulai dari tatapan mata.
Dan perasaan "suka" dimulai dari pendengaran telinga.
Jadi, jika kamu berhenti menyukai seseorang,
yang harus kamu lakukan adalah menutup telingamu.
Tetapi jika kamu mencuba untuk menutup matamu,
cinta akan berbalik menjadi titisan air mata
dan akan selalu berbekas di hatimu selamanya...


p/s: with cinta to papa,yiyen,mama,bapa & the whole family,
nsst/bingo

Friday, August 21, 2009

Bulan mulia datang lagi..


Salam Ramadhan semua,
Besok kita akan mula berpuasa..

22/08/2009

as usual, aku akan berpuasa jauh dari familyku setiap tahun..
mmg tersangat lah rindu untuk sahur dan buka puasa dgn family..
inilah nasib kalau tinggal berjauhan dari family,kalau rumah familyku dlm area semenanjung ja, sudah pasti,hari ni juga aku balik..khas untuk berpuasa di rumah saja..
tapi apakan daya...harap2 dua hari sebelum raya nanti,dpt berpuasa di kampung ku di..
~Kg.Selaping,Kota Marudu,Sabah~
so,
kepada kawan2 ku yg rumah familynya dekat,
balik lah kampung,
pasti ibubapa you ols happy sbb dpt berpuasa dgn anak2nya..
lagipun bukan setiap tahun kita dapat beraya dgn family kan..
ini semua disebabkan oleh tugas yg perlu kita galas
dan yg telah berkahwin pula,terpaksa bergilir2 suami isteri
pulang ke kg masing2..
betul kan?
hmmm...

tepuk dada tanya la selera..
p/s: sister,pleaseeee gimme more cuti pleaseeeee :)

ikhlas dari ku,
mamayiyen

Wednesday, August 19, 2009

My Happy & Hot day!

*My Small Family*
yang xde kena mengena dgn tajuk di atas...
My new Maxis USB Modem


Hari ni adalah hari gembira bagi ku sebab got my new USB Maxis Broadband..sbenarnya semalam lagi nak amik BB ni tapi salesgirl tu cakap yang my name is Blacklist under TM Touch (sekarang Celcom) terus terpinga2..bila masa pula pakai TM Touch...chewah buat2 lupa plak.. Dalam kereta otw balik baru teringat pernah pakai line 013 TM Touch masa tahun 2002-2005...lama tu...tapi rasa2nya xde hutang pon :p hishhhh....masalah nih...

Pagi tadi,awal2 lagi saya pegi ke Celcom cawangan Kota Kemuning, lepas hantar Yiyen ke Smart Reader...mmg excited giler ni sbb nak amik broadband sekali n nak tanya why BLACKLIST...sesampai saja di Kedai Celcom tu, sales rep tu BUAT2 DEK jer...kita bagi salam,baru nak berenti taip2 depan komputer..MMG XMESRA ALAM betul!! hampeh..pastu saya tanya la psl Broadband sbb nak amik pakej dia.tapi sblum tu tanya coverage rumah saya ada ke x...

me: boleh check x,coverage Celcom Broadband kt rumah saya..(alamat di beri)

sales rep: sorry kak,kami mmg xdapat check coverage2 ni..kena pegi centre..
hah..(dalam hati)..mengong betul org ni...kedai lain cthnya digi,P1,maxis,semua advance boleh check coverage..buta IT ke org ni.kan boleh check online...tapi mcmana bole kerja kt sini...hishhh...sakit hati tul! Depan kedai,signboard besar..Celcom & Streamyx Broadband!
tapi servis hampeh!

me: mcmana nak beli kalau xleh check coverage? (dgn nada tinggi) sbb dah panas dgn sales rep ni..

sales rep: kena pinjam sape2 punya Broadband la utk tau ada coverage atau x? (ayat bodoh..xlulus SPM)

me: ish...ada pulak mcm tu..xpro langsung...mana Celcom Centre? bagus pegi sana lagi puas hati..

sales rep: dekat dengan Concorde hotel.. (jawapan umum)

me: ok la Thank U! *sakit hati dgn org yg acuh,xcuh bagi jawapan...bodos betul!

*me terus blah dari kedai tu...

so kepada sesiapa yg tinggal di Kota Kemuning,xpayah lah pegi kedai Celcom tu (sebelah 7eleven)..service ZERO! Org yang mmg teruja nak amik Celcom BB pun jadi xsemangat...

Dipendekkan cerita,saya pun pegilah ke Celcom Centre kt seksyen 9,Shah Alam..sesat2 juga la.tapi call Celcom careline,dapat jumpa juga akhirnya..phew...
amik nombor..tunggu sekejap jer,terus dilayan dgn penuh dedikasi..ni baru lah CELCOM..
tanya sales rep tu..nama dia Susy Emelda...nasib baik layanan baik..siap bagi salam lagi..

Dia bgtau yg saya ada hutang tertunggak dgn TM Touch rm280+..OMG! why can be like that? oh no! sbb seingat saya,mmg xde hutang,yg ada mungkin sewa bulanan je rm50 mcm tu...saya pun mintala diskaun dari sales rep tu..dia pun bagi la 20%,so kena bayar rm220+..whateverla..yg penting *Nama I dah X Blacklist lagi* dah CLEAR ok!

OK la...kita cerita psl Maxis Broadband pula...lepas settle dgn Celcom tu,saya pun terus ke Maxis SACC Mall,Shah Alam..Layanan diorang mmg the Best! Cayalah...sape2 yg kerja kt Maxis tu, bagi la award kt perkerja Maxis SACC MAll okeh? tapi lupa lak tanya nama dia..xpe,saya cam muka dia..dia siap bagi 3 free gift lagi kt saya ok...shhhhhh...

Plan Broadband yg saya amik ni yang RM138/month..tapi oleh kerana ada promotion,dapat rebate RM20,then kalau pelanggan Maxis postpaid,dapat lagi rebate RM10,then kalau bayar guna debit card maybank visa,rebate lagi RM10...jumlah yg saya perlu bayar utk sebulan hanyalah rm98..dengan kelajuan HSDPA 3.6Mbps,fair usage 6G..n dapat USB modem lagi... puas hati betul...so sesiapa nak amik pakej Maxis ni,sila la ke cawangan terdekat before 31st August,sbb promotion habis after that.

Itulah yang tajuk besar kat atas tu My Happy & Hot Day :) walaupun pagi2 lagi dah hangat dgn budak Celcom Kota Kemuning yg xpegi school tu..

p/s: So mulai hari ni,bole lah saya update blog ini tanpa delay kan...hehe..ok lah bye sumue :)
semoga mendapat pengajaran dari pengalaman saya diatas..

nasihat kesihatan: bermuka manisla dgn sesiapa saja..xkena bayar pun..orang lain pun pasti suka dgn kita..jgn tiru perangai sale rep di atas ok...hidup pasti bahagia..

~sekian terima kasih~
mamayiyen

Monday, August 17, 2009

Please suggest me..

Will update as soon as possible
no connection yet..
I'm in the middle of choosing Maxis,Celcom,Digi or Streamyx broadband..
any suggestion will be appreciated..
~thank you~
*mamayiyen*

Wednesday, August 5, 2009

Be Excited!!!

Guys..

Havana is coming to you this August..
email me to order..




p/s: add 1 size from your actual feet size..
TQ
&
peace yo!




Tuesday, August 4, 2009

Family Day @ Wet World,Shah Alam..

Ahad lepas, 2hb Ogos 2009 (Ahad)
Kami telah ke Wet World,Shah Alam..
Ini adalah sempena Family Day Smart Reader Kids Bukit Rimau,Shah Alam..
Yiyen punya School la tu..


Hi..Inilah first time Yiyen attend Family Day..
She's so excited..see her face la.. :)



Ni pula pose kami yang telah di ambil oleh yiyen..
sementara tunggu pintu Wet World tu di buka..
(sampai awal hehehe...)



Yiyen n friends buat persembahan nyanyi2 lagu
Smart Reader~semangat sekali!



Sedang kepanasan ni..tapi senyum menten jer..
Pertandingan design baju daripada newspaper..
hentam la labu!!



Papayiyen tolong buatkan topi itu..




Newspaper model of the year..
Teletubbies di belakang itu sangat cute :)


p/s: Sorry gambar yiyen tgh mandi xhengat dunia xsempat dirakam kan sbb hp habes batry :(
yiyen pula,kena pujuk baru berenti mandi ok..siap minta beli PSP lagi baru nak berenti..hmmm...(kuat betul penangan Hagemaru ni)

tup tup,sampai rumah..terus tidur sampai mlm..~kepenatan~
krohh krohh krohhhhhh..
termasuk la mamanya ini :) hehehe....

Sekian laporan saya..
nsst/bingo
There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin