Monday, October 28, 2013

Happy birthday Colton Hakeem sayang!




Happy 2nd birthday to my dearest American + Malaysian nephew ❤

Auntie rindu Colton sebut "funneyh" hehe.. hope u like the present that we sent from Malaysia ok :)

Lots of Love from,
Auntie Bingo & family.

Sunday, October 27, 2013

Majlis Aqiqah & kesyukuran anak Irine Nadia


Salam Ahad semua. Harini dapat jemputan ke Majlis Aqiqah baby Fiska Medina iaitu anak kepada adik Irine Nadia Marcello kita :)  Senang nak cari rumah sebab sampai dekat jalan yang kita cari tu, terus nampak khemah PINK! pastu tengok no rumah, confirm rumah yang kami cari. Dah pernah pegi rumah Irine actually tapi yang ni rumah lain, mungkin rumah kakak ipar dia :)




Comel gila Candy buffet Baby Fiska Medina tadi. Tema pula Hello Kitty, mak teruja uolls! hahaha.. Kita kan peminat Hello Kitty.. walaupun peminat xtegar, tapi sticker kat handphone kita HK hokey :) kuikuikui.. Yiyen pun peminat Hello Kitty actually. Mama dia tumpang minat je.




Candy Buffet ni ditempah oleh adik Irine dari GULAGULARHEA. Uolls boleh follow #gulagularhea kat Instagram atau FB ok. Saya pun baru nak follow ni. Manatau nanti nak order juga kan. Harusss..




So Lovely kan the theme..




Comel kannn.. The door gifts! Semua PINK tadi. Geram je tengok.



With Irine Nadia & baby Fiska Medina. Comel je anak beranak ni :)




Thanks once again jemput weolls sekeluarga ye Irine. Yiyen dengan Neidal suka sangat tadi. Almaklumlah budak budak dapat gula gula & doorgift. Senyum je sampai rumah :) hehe.. Makanan semua sedap, cuma akak tak makan lamb je. Tapi takpe sebab Aqiqah kan.. Akak makan ayam jangan risau :)



Oh ye,

masa kat sana tadi, jumpa dengan blogger femes kita adik FATIN LIYANA & DATIN NAJAH :)
Seronok jumpa uolls walaupun sekejap je kan tadi. nanti jumpa lagi, kita chit chat lama2 ok.





Sunday, October 20, 2013

Photoshoot with Yiyen and Neidal



Beberapa bulan lepas, beli voucher Photoshoot daripada Groupon Voucher tu valid selama 3 bulan rasanya. So decide dan booking untuk photoshoot beberapa hari lalu. Mula mula rasa macam couldn't make it sebab suami tetiba tak dapat join weolls, sedangkan ini adalah family photoshoot.




Bukan senang nak arrange untuk photoshoot actually. Mana lagi nak dapatkan cuti weekdays. Sebab selalunya kalau shooting on weekend, selalunya charge dia mahal sedikit daripada weekdays. So lepas bincang dengan husband, wolls setuju untuk pergi bertiga je. Ingat nak bagi orang lain atau burn je voucher tu. Tapi bila dah last minute kan, susah nak cari orang ganti. Pastu check balik voucher tu. Worth RM600 katanyer. Adoi..rugi kalau tak pergi. Walaupun haritu bayar tak sampai RM100 pun..
Akhirnya pergi juga berphotoshoot. Guna Waze je cari studio diorang & tak sampai 30minit dah sampai depan studio. Walla! Alamat studio dan website diorang, boleh scroll kat bawah sekali ok.




Ni gambar kami bertiga hari tu. Kalau berempat dah complete ^_____^ seddey. Konsep bertema kan casual Burberry katanyer. hehehe.. cantik tak konsep weolls? Jenuh nak memikir apa nak pakai haritu. Nasib baik sempat shopping baju raya haji Yiyen & Neidal. So pakai yang tu je. Baju Mamayiyen pakai yang dah ada dalam almari je :)




My Yiyen & Neidal. 

Tempat shooting best & cozy! Yang ni indoor sebab malas nak berpanas2 sambil bergambar kan. Kang rosak pula mood Neidal. hehe.. Kalau nak yang outdoor pun diorang ada sediakan pakej tu. Yang pakej saya amik ni, boleh bergambar maximum 4 orang. Additional person tambah dalam rm25 kalau tak silap saya. ada free makeup untuk seorang, pastu dapat 30pcs edited & 30 pcs non edited photos. Pastu dapat lagi 10pcs printed edited 4R photos. Nak dapatkan DVD yang ada semua gambar, ada extra charge sikit. Tapi Berbaloi bukan. 

Ok itu je nak share harini. Best juga amik gambar studio sekali sekala. Bila anak anak dah besar nanti, diorang mesti suka tengok gambar diorang masa kecil. Siap boleh buat frame lagi kan :)

Kalau uolls nak tau pasal pakej yang kami ambil ni, bole gi website diorang kat sini ok ---- > EYECAPSTUDIO

Address : No. 31-2, Jalan Tasik Utama 6, Medan Niaga Tasik Damai, Sungai Besi, 57000 Kuala Lumpur. ( Trillion, Lake Field )



Thursday, October 17, 2013

Tantalizing Thursday !




Yeah!
Received a belated birthday gift from a friend of mine yesterday. Happy sangat sebab memang dah lama mengidam nak pakai brooch Chanel :) Thank u friend for the lovely gift.

Nanti dah pakai brooch tu, i akan upload gambar ok. Hehe..

Ok itu je nak cakap harini. Sebab happy sangat ❤


Tuesday, October 15, 2013

Mamayiyen InstaSHOP !



Salam pembaca blog Mamayiyen semua :) Hari ini Mamayiyen nak mewarwarkan kehadiran InstaShop milik Mamayiyen kat Instagram. Uolls sudi lah kiranya menjenguk IG shop tu ye. Baru nak bermula ni. MAMAYIYENCOLLECTIONS diberi nama. hehe.. 



Gambar dari IG Mamayiyencollections. snap daripada screen je tadi :)



Ada barang baru dan juga per Loved items.





Email atau pun comment je bawah gambar , InsyaAllah saya akan reply as soon as possible ok.




yang ni per Loved items :)





Wristlet Coach pun ada uolls!!



Haa.. sesiapa yang dah jadi followers Mamayiyencollections tu, terima kasih & yang dah pernah beli dengan Mamayiyen pun, terima kasih diucapkan ok.

InsyaAllah.. satu hari nak buat kuiz & ada hadiah best menanti :)
Tunguuuu..




Sunday, October 13, 2013

Happy weekend!





As usual wearing Ladorn scarf again. Suka dengan material & design diorang. Nanti uolls jenguk2 website www.ladorn.co.uk ok ❤

Bagi sesiapa yang balik kampung untuk beraya mahupun berkerja, hati hati semasa memandu ok. Pandu cermat, jiwa selamat. Salam Aidil Adha dari kami sekeluarga.

Sayang selalu,
Mamayiyen  ❤

Kasut baru Yiyen





Tadaa.. cantik tak kasut baru Yiyen? Setiap tahun mesti nak belikan kasut baru untuk Yiyen & Neidal. Tapi untuk Neidal dalam setahun 2 kali sebab kaki dia cepat membesar. Almaklumlah budak kan cepat membesar.

Ok jom cerita pasal kasut ni. Mana i beli & berapa harga dia. I bgtau kat sini je sebab haritu dah upload gambar kat Instagram tapi tak bagitau beli kat mana.

Kasut Ralph Lauren memang menjadi idaman saya & hubby nak beli untuk Yiyen & Neidal. Selalu survey kat Parkson KLCC tau Pavillion je. Memang lah mahal & takde diskaun. Ada pun dalam 10% off tapi bukan design yang kita suka.

Minggu lepas, JJCM kat Sunway Pyramid, lalu satu kedai STAR THREESIXTY ( rasanya G Floor, depan ice ranking ) then nampak satu sudut jenama kasut POLO Ralph Lauren. Apa lagi, Mamayiyen yang dah memang lama nak survey kasut ni pun, teruslah masuk kedai tu. Ada lekat stickers 50% off uolls! Terus tanya SA itu ini & terus beli 2 pasang. Yang penting ada 50% kanzzz hehehe.. Satu tu sandal Mamayiyen. Kalau tak tengok IG lagi , nanti Mamayiyen upload kat blog hokey. & Kalau uolls nak tau berapa harga, silalah ke sana. Hehehe.. Tata titi tutu.


Yang suka shopping,
Mamayiyen :)


Sunday, October 6, 2013

Hello Sunday!





Have a nice day guys! Harini keje di hari Ahad. How sad. Tapi xpe, keje tetap keje. Harus semangat :)

I'm wearing plain wide cotton shawl by Ladorn.co.uk . Uolls boleh terjah website diorang sekarang sebab tengah SALE! Hurry up guys!

Xoxo,
Mamayiyen ❤️


Saturday, October 5, 2013

Nuffnang Foodfest 2013



Hello peeps!! Today is Nuffnang FoodFest (#NNFoodFest)! It’s going to be Malaysia’s first-of-its-kind food festival where you will have to tweet to eat. Prepare yourselves for an evening of food-tastic fun!
First and foremost, Nuffnang urge you to save the date! The #NNFoodFest will be happening on-
Date: 5th of October 2013 (Saturday) its TODAY!!
Time: 4.00PM – 10.00PM
Venue: Blue Atrium, Sunway Pyramid
*If it wasn’t already obvious enough from the logo ;)
They’ll be bringing you all sorts of delicacies from burgers from your favourite burger joint, to the latest new-age nibbles in town you’ve never heard of! It’ll definitely be an eye-opening opportunity for you to savour the hidden gems of both local and international cuisine, all in one place. Don’t worry about stuffing yourselves to the brim as all the food will come in fun-sized portions, so you get to try a little bit of everything!
Come & join Nuffnang guys! Its a free foods & you guys can buy them too. Obviously i can't come. so sad T_____T just wanna share the info only. Thanks guys! share your photo at Instagram with the hashtag #NNFoodfest pleaseee. I'm sure gonna like the photos :)
Love,
Mamayiyen.

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin