Tuesday, May 29, 2012

Dua tahun satu bulan ❤




Alhamdulillah..
Harini genaplah ensemboy saya 2 tahun satu bulan. Kalau tengok kalendar memang lambat je masa berlalu, tapi kalau tak tengok, tup tup dah besar dah Neidal saya ni :)

Rambut Neidal bahagian telinga tu baru je saya potong minggu lepas. kesian pula tengok dia macam rimas kena rambut kat telinga. Bila dah potong rambut camtu, terus muka jadi lain +_______+ hubby cakap muka Neidal dah jadi macam Messi pemain bolasepak tu. Dan memang sekarang ni Neidal suka sangat main bolasepak. Dalam rumah memang itu je lah kerja dia. Gambar kat bawah ni pun tengah main bola kat Tasik Kemuning.

Apa apa pun, He's a toddler now :)
❤❤❤


Sent from my iPhone


Sunday, May 27, 2012

Salam Ahad semua :)





Chewah, mentang mentang lah cuti hari ni, terus nak mengewish semua :)
Apa khabar uolls semua hari ni? Apa agenda? ni mesti ramai nak gi shopping ni kan..

Oh ya, minggu depan start cuti sekolah selama 2 minggu. Mana nak bawak Yiyen bercuti ni ye? Saya kena bawak dia tempat yang dekat2 je sebab saya tak cuti. Kesian pula kalau tak bawak dia gi mana mana sebab minggu lepas lagi dia dah tanya mana nak pegi cuti sekolah ni..

Mama dia ni memang takde cuti, maklumlah 13 Julai dah kursus nak habis dah. Ada 7 minggu lagi clinical posting,exam final, case presentation dengan viva dan kelas. Exam Formative II, minggu lepas dah habis, so result menanti minggu depan ^______^ oh kecut perutt! help!!

Sharelah dengan saya mana tempat2 yang best kat area KL,Selangor & PD untuk bawak Yiyen jalan jalan. Thanks kalau sudi membantu.


Selamat berhujung minggu semua :)
Xoxo ❤


Sent from my iPhone


Saturday, May 26, 2012

Nine West RM59??





Sila percaya dengan apa yang anda baca ok sebab saya dah beli 2 pasang kasut Nine West kat Parkson KLCC semalam! yeeha! sangat berbaloi sebab bayar RM118 je semalam :)

Yang ni adik saya punya, yang saya punya nanti i reveal ok. saja nak bagi suspen :D

Sesiapa yang rasa nak beli tu, sila terjah Parkson KLCC hari ni ye, sebab semalam pun dah ramai membeli. takut saiz uolls dah takde. Kalau ada memang uolls bernasib baik sangat sangat :)

Selamat merembat Nine West uolls!! daaaa...


Sent from my iPhone


Thursday, May 24, 2012

Baru :)





Cantik tak cantik tak? gittew.. jangan jeles ye sebab mak ada crocs baru.. awww!!

Itu je nak crite :)

 #kthanxbye hehe..

Wednesday, May 23, 2012

Dian Pelangi yang cantik!



Dian, why you so Pwetty?






She is really a fashionista!!
I adore her style, her fashion, her smile!
& this one is my favourite colour! yeah.. green!

checkout her blogs HERE!




WW : Camwhoring with Yiyen & Neidal :)




Sunday, May 20, 2012

Hadiah untuk Yiyen.

Thanks atuk sebab hadiahkan Yiyen 4 wheel scooter (princess) ni. Ni lah yang dia idam idamkan sejak beberapa bulan lepas. Balik balik nak scooter ni.

Bila Yiyen dapat markah 100% hari tu, atuk dia hadiahkan duit untuk beli scooter ni. Semalam baru sempat beli. Ada banyak kaler & design. Ada Winnie the Pooh, ada Mickey Mouse tapi kaler
pink juga dia nak :)

Cute kan scooter ni, zaman akak dulu takde pun camni ^______^ hehe.. Exam semester 1 ni pula, saya cakap dengan Yiyen, kalau dapat no 1, 2 atau 3, saya akan bawa di ke hotel & mandi manda kat kolam renang. Punya main bersemangat dia nak exam hari tu..

Balik dari exam setiap hari, saya tanya boleh jawab tak soalan exam hari ni, dia cakap boleh, tapi ada sikitlah tak boleh jawab, tapi lepas tanya cikgu, Yiyen boleh jawab dah :) Harap harap Yiyen dapat no 1,2,3 katanyer.. hihi!

Good Luck anak mama! Minggu depan exam kat KAFA pula. Hopefully semuanya berjalan dengan lancar.. InsyaAllah..

Saturday, May 19, 2012

A belated Birthday Party for Neidal (Ferrari Theme)


Ok, entry ni actually saya update seminggu lepas lagi. Tapi atas sebab sebab kebizian.. saya baru berkesempatan mengupdate pasal birthday Neidal hari ni.


   

A Welcome poster for Neidal's Birthday. Semua designed by Marryme2u. Uolls google je ok. Setiap tahun, dia yang design kalau saya nak buat birthday etc. Servis memang baik punyer!



Me & Birthday boy :)
Masa ni Neidal masih demam tapi nak buat macamana, semua dah tempah,
so kena teruskan juga.



Saya yang deco ni tak sampai 10 minit :)
A last minute project. hehe..
Actually dah tempah party items a month before, then nak buat Birthday Party Neidal  5 & 6 hb Mei. sebab nak celebrate sekali dengan family yang nak datang dari Sabah hari tu.
Oleh kerana mendapat perkhabaran yang nenek sakit tenat dan dimasukkan ke ICU kat Sabah, instead of my family datang sini, saya yang bergegas balik Sabah with my 2 daughters..
So, birthday Neidal ditangguhkan..



The 4R poster



potong kek bersama ensemboy saya




Thank you BPP, WynnYasser sebab sponsor kek Neidal ni.
American brownies from Secret Recipe.
Sangat sedap!




With my BPP,Wynn & my BFF, Syaidatul




Strawberry Cheese tart yang yummeh juga!




Doorgifts by me & stickers by Marryme2u



Ferrari control car for Neidal from Aunty Jane :)
Thank u Jane for the car. hari hari Neidal main..


Makan time!



Sesi bergambar!
Yiyen with Alya, Ayra & Ayna :)
Anak2 buah Wynn.




Kami lagi. yeay!
owh ya, did i mentioned that my BFF pregnant 5 bulan sekarang?
tapi perut dia comel je kan..takde lah nampak sangat :)



Agha & Ariq
Jane's boy



Ini je gambar satu family hari tu sebab cik abang pemalu katanyer, yiyen pula sibuk nak main dengan the girls..hmmmmm cian mama dia gambar mama dengan ensemboy je banyak :(




Beautiful Jane with her kids :)




Syai's family :)



Me & Neidal



For kids,
Pasta Olio dan ianya sangat sedap!!



For adult, katanyerr..hehe..
Pasta Carbonara. yang ni pun enak banget!



Ni masa baru nak start hidang..
did you see the chicken? 
Ok, itu adalah Chicken Chop ok..lupa nak snap gambar penuh dengan sauce dia sebab sedap sangat makan..hihi!



Inilah kerja theyolls kat luar..
mandi manda di kolam yang comel ni, dan saya pun rasa nak mandi :D



Ok, let me tell u guys something here, saya betul2 minta maaf sebab tak dapat menjemput ramai orang hari tu, maklumlah birthday Neidal ni dah belated sampai saya pun dah tawar hati nak buat pada mulanya..
tapi memandangkan party items dah siap, so rasa macam sayang pulakan kalau tak teruskan..
so i called my bpp then akhirnya keputusan telah dibuat..

saya tempah dari dia all foods, memandangkan her hubby is a Chef, then buat sekali kat rumah die terus :)
Lagipun nak bertukar selera ke makanan Itali. Selalunya birthday party buat makanan yang sama je kan, kali ni nak lain dari yang lain kata suamiku :)
so, saya menurut perintah je.

And it all end up very well walaupun simple je hari tu. Saya gembira, anak anak gembira
kamu juga harus bergembira.
Akhir sekali,






































Jom pulang rumah & tidor

ZzzZzzZzzZzz




Consultant birthday anak anak beliau,
Mamayiyen

hihi!




Thursday, May 17, 2012

Mother's Day present from Yiyen



I am so touched when Yiyen gave me this cute teddy bear last nite. "mama nah hadiah mother's day untuk mama" terus terharu T_____T

She bought this from her school with her "duit tabungan" dia kumpul seringgit setiap hari katanyer.


Thank u yiyen. mama will keep this forever~ Love u ❤ anak mama!!


Sunday, May 13, 2012

Neidal's 2nd Ferrari Birthday!!




Hari ni nak reveal satu gambar dulu. Cantik tak? Tema birthday Neidal tahun ni ialah Ferrari :) Kalay follow saya kat twitter, confirm dah tengok gambar ni :) Oleh kerana saya lihat minat Neidal lebih kepada kereta, so saya pun buat birthday Neidal dengan tema kereta. Saya tengok ramai sangat orang buat tema Cars, so saya pun pilihlah tema Ferrari :) lain dari yang lain sikit kan.

Kebetulan juga hubby suka sangat dengan F1 dan kereta Ferrari. Dia ada beberapa collection model kereta Ferrari, apa lagi saya terus tempah dengan Marryme2u :)

Thank u Marryme2u for the great posters & stickers! Next time sudah tentu nak oder lagi :)


ok nak gi Tesco jap. ada barang nak beli ❤ bye.


Happy Mothers Day!




Mother's Day 2012



Dear mom, nenek, mak mertua, mak sedare, sepupu yang dah ada anak, sister in law serta diri sendiri. hehe bila lagi nak buat ucapan untuk diri sendiri kan? Bulan ni memang meriah sangat dengan HARI. Hari pekerja, diikuti oleh Hari Jururawat, Hari Ibu then 16 haribulan nanti Hari Guru pula.

Great to be in the month of MAY, especially bila 7 Mei setiap tahun adalah harijadi IBU ku yang tersayang!


once again,

Happy Mother's Day!


Love,
Mamayiyeneidal.






Happy Nurses Day!!

Yeay!! hari ni adalah hari Jururawat
sedunia. Hari jururawat sememangnya diraikan setiap 12 Mei setiap tahun.

Selamat Hari Jururawat untuk semua Jururawat yang membaca blog Mamayiyen :)

pssst.. Mamayiyen dah 10 tahun lebih bergelar jururawat tau! bangga tak bangga tak? hehe.. mestilah bangga kan :)

Thursday, May 10, 2012

Minggu demam :(

Minggu ni semua demam. me, hubby, yiyen & neidal. Semua kena URTI.
Upper respiratory tract infection :(

Sedih betul. Nasib baik saya dah beransur pulih. Yang teruk skrg ialah neidal. saya yiyen dengan papa still batuk lagi tapi dah nak ok dah.

Hari ni neidal langsung tak ceria seperti biasa. dia bangun berdiri dalam 3 kali je. selebihnya, terbaring macam dalam gambar ni sepanjang hari.. kesian saya tengok.. so hari ni ambil EL. what to do :(

Family should go first kan...


Sent from my iPhone

Monday, May 7, 2012

Happy Birthday Ma!



7th of May every year is my mom birthday :) Sempat celebrate kecil kecilan kat Sabah hari tu. Nanti saya share gambar kat sini di next entry ok.

Happy Birthday ma. We love u so much today, tomorrow & forever...

From us,
Me, Lan, Yiyen & Neidal ❤

Nenek is unwell :(





So many things happened last week.
Balik ke Sabah mengejut khamis lepas sebab keadaan nenek tenat dan dimasukkan ke ICU.

Lepas hantar ke hospital Kota Marudu, Doctor diagnosed she had a broncopneumonia & been treated with antibiotics baru lah keadaan nenek beransur pulih.

Eventhough i know that its only a Palliative care to her :(
Nenek is suffering from Bone Cancer stage IV actually. Everyone know that that there is no treatment for cancer.

Mesti nenek sedang menahan kesakitan sekarang ni sebab tulang humerus dia dah membesar dan tangan kanan dia bengkak (oedema) disebabkan oleh kesekatan oleh tumour tersebut.

Kesian nenek. Hari ni saya dah balik dari Sabah lepas melawat nenek. Kalau saya tinggal kat Sabah, sudah tentu saya akan jenguk setiap hari :( Semalam sebelum balik KL, sempat suapkan bubur ayam kampung kegemaran nenek. rasanya 12 suapan nenek makan. selalunya nenek makan dalam 4 - 5 suap dia dah taknak makan..

Sedih sekali melihat keadaan nenek. Kami adik beradik panggil nenek, "Nini' ikat rambut" sejak kecil sebab nenek sentiasa ikat rambut dia dan tak pernah lepaskan ikatan rambut dia. Memang cute.

Nenek takde masalah kesihatan lain kecuali Cancer tu. hipertensi pun takde, kencing manis pun takde, tapi rasanya bila dah dapat penyakit ni, penyakit lain mesti datang.. sedih mengenangkan nasib nenek. Please be strong nenek. InsyaAllah Hari Raya ni kita jumpa lagi ok.


There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin