Sunday, June 27, 2010

Akhirnya..

Auchhhhh! Jangan tersentap ye melihat gambar ni...sebab i pun tersentap..hehehe.. cerita pasal 3 parcel yang sampai hari tu..i dah dapat beg baru u olls..mengadanye dia ni...yang 2 parcel lagi nanti i habaq no...



Hey..acah je la..i mana mampu lagi beli Elvi ni...ni paperbag dia yang i jumpa kt bilik adik ku..adik ku je mampu pakai Elvi..hahaha..satu penyindiran disitu..ni kawan dia bagi gift perfume hari tu tapi paperbag di Elvi okey! harusss.. ok enaf enaf...ni lah beg yang akhirnya menjadi pilihan ku utk ke kerja pagi esok..sgt roomy ok! sumbat laptop pun muat i rasa...muahahaha..tapi puas hati la...here she is..eh she ke kalau beg? whatever...



Nine West Ziz Large Hobo Blue Multi...the one yang i bagitau kat my previous entry hari tu..workmanship of this bag pun detail..yang penting puas hati...thats all...ok la harus menyiapkan diri untuk terima kenyataan yang esok i dah mula bekerja..chaw cin chaw!

Mekap baru untuk si Puteh

Satu lagi hadiah untuk si Puteh ku ini ialah window tinted untuknya..pasti dia happy.. we went to CareKool, Bandar Puteri Puchong last week..Their service was really superb..1 hour only dah siap semua proses tu..I took the Rm900 complete package..I really recommend u olls gi sini..layanan staff pun sangat baik..thanks to Lee from Perodua Puchong, for the recommendation. Apa yang penting ianya 100% JPJ Compliant..


This photo i took while waiting for their service...u olls pasti xkan percaya sebab amoi2 cantik pakai kasut tinggi pasang tinted si Puteh ni ok..sangat kelass! silala datang ke sana sebab their having a 60% discount now..berbaloi baloi! Thanks CareKool!! we like your service...keep it up!

Saturday, June 26, 2010

Alzreil Neidal 2 months old..

Lihatlah si pipi tembam ni..comel tak? hari ni genap lah 60 hari usia Alzreil Neidal ku ini.. harap harap dia sihat jer macam dalam gambar ni..tak tau berapa kilo sekarang sbb mmg tak timbang lagi..

perasan tak topi putih tu? haa...itulah topi idaman yang saya cakap nak beli hari tu.. topi tu ku beli di kedai Cotton On S.Pyramid tadi..Hari ni JJCM kat SP lagi.. ada juga lah beli sikit kat Cotton On ni..

Baju I Love Dad ni pun di beli di CO hari tu..Dua beranak melaram nak mengabis kan pilem..hehehehe... pink dress yang yiyen pakai tu dari soda yang saya bgtau hari tu :)

Ni masa dalam kereta otw balik rumah..sempat lagi snap snap walaupun terik mentari :)

Hasil rembatan dari Cotton On Sunway Pyramid tadi..geram menengok koleksi CO Baby..semuanya comel2 belaka..tau tak topi tu berharga rm15 je after diskaun..kalau tak dalam rm 30+ jugalah..puas hati dapat merembat topi itu..

Haha..si papa n anak2nya..first time diorang bergambar bertiga ni..susah betul nak captured macam ni..paham2 jelah si papa penyegan orangnya..di paksa bergambar baru nak :p tapi neidal pula berpaling tadah..hehe..

Eh eh eh..yang ni memang raja bergambar ye..tak payah disuruh2 memang laju jer berposing.. o ya..itu lah pink top yang di beli di voir hari tu...nice tak? best juga sekali sekala pakai pink top ni.

Gambar kami bergelimpangan ye...dah lama tak bergambar macam ni..foto di captured oleh papa yiyeneidal :) yang sampai mengeleng2 kepala tengok gelagat kami bertiga..lol.. So itu jelah gambar kami sekeluarga.. nanti kalau tercapai hajat,nak bergambar studio lagi or outdoor maybe..

Friday, June 25, 2010

Cried out loud!

Menangis keluar airmata darah pun xmungkin beg ni akan ke pangkuan ku.. (T_T). sebenarnya dah seminggu nak beli beg ni tapi duk pikir2 mana beg yang sesuai..tapi bila hari ni,hati berkata..beli yg ni la.Longchamp yang ada eiffel tower ni..sekali call nak beli ini jawapan yang saya terima.. "sorry dear,u lambat 15minit je..dah ada orang beli beg ni" omg! aku pun..menyesal tak sudah ok..dah la dapat offer beg ni dgn harga murah...less than rm500.kat butik rm600 kalau xsilap.itu pun dah xde design mcm ni kat butik sbb yang ni limited edition..oh my!
Ha...sekarang telan air liur je lah tengok beg ni..malam ni termimpi2 la..sape suruh lambat! *marah diri sendiri* takpelah..mungkin bukan rezeki ku..anyway dah purchase 'two' handbags...sebagai merawat kedukaan ku..one for me and one for someone..as a present..u olls mesti tau untuk siapa kalau ada baca my previous entry :) hope to get the handbags by tomorrow..can't wait..will blog about it..tata..

Kedai Kapas best!

Yeah..semalam ke Sunway Pyramid lagi..minta suami ambil cuti sebab banyak urusan nak buat sebelum saya start kerja ni..(sebenarnya nak shopping..wakakakakak..jgn marah ye papa..) lagipun dengan adanya baby sekarang ni..paling best berjalan masa weekdays..xjem dan xramai orang..gi SP semalam sebab dah 2 bulan xpegi.rindu pula denga SP. Jumpa satu kedai "Cotton On for Kids".Bila masuk kedai tu..terus wah! jatuh hati..best sekali design2 baju dia.


Kan saya dah cakap..cantik kan? ini semua untuk rafael nadal...eh..neidal ku..rasanya boleh la compare dengan jenama2 lain yg glamer2 tu..xyah sebut la ye.. tapi tengok baju dia pun dah tau memang berkualiti..price range dia actually utk t shirt & pants rm30+ tapi oleh kerana got discount..so kebanyakan semua saya dapat dengan harga rm15-rm19/pcs je..harga 6pcs di atas tu cuma rm100 je..murah kan..sebab the quality is very good..hari ni harus ku try kan baju ni di badan neidal..

Cotton On Baby..Made with Love..the price tag n their logo is the owl tu..comel gitu..seluar ni rm15 juga..yg rm19 cuma yang jumper dengan blue pant tu..yang lain2 semua rm15..they also got accessories for kids macam hairclips,hairband,socks,shoe,hat,etc..memang banyak la barang2..rasa rugi pula xamik topi comel putih rm15 itu..nanti la.,kalau xhabis lagi akan ku beli juga..masa tu neidal dah start menangis so kena laju2 pilih..

Ha..yang ni skirt utk yiyen..rm19 juga..very stretchable and adjustable waist..kalau rasa longgar boleh diketatkan..nanti nak menari waka waka macam shakira katanya..ada lagi sebenarnya dress ku beli utk yiyen n myself..but not from cotton on la..kaler pink gittew..like mama like daughter..its from soda & voir..they also having 50% off..memang berbaloi2 beli kalau masa sale.nanti lah di lain entry ok.just wanna share the price here so u olls boleh lah berbelanja dengan berhemah..tak gitu? heeee....

Ini gambar yang sempat diambil masa dalam kedai tu..SA semuanya peramah2 belaka..so apa lagi guys..moh la ke sana..Cotton On for Kids kt malaysia,ada kat Sunway Pyramid jer..but Cotton On yg adult punya ada 4 cawangan di Malaysia iaitu di Pavillion,One Utama,Mid Valley & Sunway Pyramid itself..bulan depan nak datang lagi..kalau tiap2 minggu pegi sini,alamat pokai la aku :)

Sebagai penutup..terimalah..si gadis..ehh..si mama dengan si chubby berpossingan di juice work Sunway Pyramid.. p/s minum air lychee dia mmg terbaik wok! its a combination of Lychee,Watermelon & Sorbet..walaupun secawan rm7.30..but worth it! ok la..GTG..dadaaa....

Tuesday, June 22, 2010

Si Puteh baru ku :)

Memang kalau dah kaki shopping..mestilah entry semua berkisarkan shopping jer kan.. Ha ni sebenarnya wedges yang suda lama ku idam2 kan. mengidam wedges coach sebenarnya..tapi ini pun sudah memadai buatku..wedges ni di beli di Hush Puppies Sunway Pyramid kalau xsilap saya.Tulah banyak sangat pegi shopping complex sampai lupa beli kat mana :)


Kenapa putih? memang saya suka putih..almaklumlah kasut kerja pun putih..dan memang kebanyakkan kasut yang di beli pun putih..kalau tak percaya sila lihat my previous entry disini .
so udah bisa percaya? hmmm..kata orang putih itu bersih dan putih itu suci..saya setuju. Bila pakai apa juga kaler yang berunsurkan putih,rasa tenang je..tapi satu je,kalau dah pilih putih tu..kenalah selalu berhati hati sebab nanti berputih mata pula..

Cantik kan wedges pilihan ku ini..apa yang penting,selesa sekali...Tapi kan yang sebenarnya si Puteh yang saya maksudkan dengan tajuk di atas tu,bukan lah wedges ni...saja mau bikin kasi panjang cerita dan buat suspen sekejap...tapi yang sebenarnya bukan lah suspen sangat pun..ni dia si Puteh ku yang sebenarnya dan "samting spesel" yang kunyatakan di previous entry ku semalam......sudah sedia? jeng jeng jeng ...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tapikan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
....eee....
malulah nak bagitau
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
oklah
untuk kakak,abang dan adik2ku,
terimalah
Si Puteh baruku :)
awwwwwwwwww!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Selamat datang ke dalam keluargaku si puteh..Harap kamu baik2 saja denganku :)
Syukur di atas nikmat ini..Alhamdulillah..

Monday, June 21, 2010

Thinking of new handbags for work

When i came across this matter last week,mula lah browse nak cari bag apa nak beli dan yang sesuai untuk di bawa ke tempat kerja..selalunya bawa my coach tote tu tapi macam nak beli baru pula..and macam tak sesuai bawa coach pegi spital..kalau untuk shoppingan boleh la..so i think of buying one of these bags..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Gilak sih..rasa macam jatuh cinta pula dgn beg ni. tapi tak pasti lagi la nak beli ke tak..harga dah survey..kalau short handle dlm rm300+ dan long handle rm400+.kalau buka web www.longchamp.com siap bole personalised beg ni dgn nama kita. saya dah siap deco beg saya dengan nama Septembia cuma tak klik pada butang purchase je...eee..sabar sabar.. tengah nak memilih ni..hari tu call my bff tanya pasal beg ni sbb dia dah pakai beg ni..dia kata memang beg ni comfortable sangat dan apa yang best tentang beg ni, ianya boleh di lipat menjadi 1/4 ye...jimat ruang penyimpanan beg u olls..
Longchamp Le Pliage

See the red colour..sangat menawan kan? banyak lagi kaler yang cantik2 tapi berkenan dgn yang kaler ni..ada juga kawan yang offer nak jual beg le pliage dia kat saya dgn harga yang murah tapi rasanya nak beli yang baru..kaler yang dia nak jual tu, kaler Graphite dan satu lagi kaler Navy blue with the Eiffel Tower on it!! itu yg tak tahan tu sbb yg ada Eiffel Tower tu kan limited.. sekarang mmg susah nak cari design tu..tengoklah mcmana nanti.kalau jadi beli akan ku khabar kan juga..fyi, bukan bff ku yang nak jual ye..org lain..dia offer murah pula tu..ishh ni yang tak tahan nak beli ni..harga tak boleh bagitau ye..hehehe..tapi kalau u olls tanya,baru i bgtau..


Coach Alex Leather

Ha...yang ni macam Love at first sight juga lah..bila terpandang je beg ni hari tu,mata terus terpaut..chewahhh! macam cintan cintun pula..kaler dia memang memikat kalbu.harga pun dah survey..tapi ni harga kat obersi la..rm900 jer...kau ado? hahaha.. duit tu ado tapi chek nak beli "samting spesel" dulu...ape tu? hmmm sabar ye..nanti chek bagitau..kalau harga beg ni dlm rm200 atau rm300 tu ok lagi..boleh lah chek bayar lump sum jer..eh betul ke ejaan ni..macam br****lump je bunyiknya..takpe kita pikirkan dulu ye..


Coach Poppy Applique Glam Tote

Coach ni pun membuat ku tak tidur lena tau..aduyai! harga obersi dekat rm900 juga la..
hmmmm..sungguh ku tak maaaampu....menahan rindu ah ah..ish tetiba plak..cantik kan coach ni..koleksi poppy..tapi macam tak sesuai nak bwk pegi spital juga..lain lah kalau aku ni kerja opis...adeh..mana satu nak beli ni? tulungai.. *bahasa dusun* maksudnya tolong.


Coach Horse Carriage Multi Tote

Ni harga dia ok..dalam rm600+ tapi nanti lah.nak pikir betul2 dulu.. haih asyik pikir je.bila nak beli ni bingo? beg ni mungkin kalau nak bagi kat emak saya...mesti dia suka kan,dia tu suka kaler2 merah macam ni..katanya manyak ong wo!..sebenarnya dah lama nak belikan beg coach untuk mak saya ni..tapi belum tertunai lagi. later aa ma :) jadi OKB dulu..


Nine West Ziz large Hobo

Jeng jeng jeng..ni beg Nine West..corak dan bentuk hobo nya membuat ku tertawan..suede pula tu...hmmm...macam sesuai jer bawak gi keje kan..harga pun ngam2 je..dalan 200+ kot..ok lah i'll think about it later..Sebenarnya kan u olls...hati dah lama nak beli beg elvi ittew.memang dah lama berkenan dengan Galliera n Speedy..tapi belum sampai masanya lagi..mau menabung dulu ni..lagi pun seswai ke i pakai elvi? awwwwww......saja jer nak bagi u olls cuci mata di pagi isnin ni..mana tau ada yang tengah ber monday blues tu...bolehla layan blues dengan tengok2 beg ni kan..okla guys nak sarap dulu daaaa..

Sunday, June 20, 2010

Yiyen got her new sandals

Rasanya lama xbuat entry pasal yiyen..almaklumlah dah ada adik. so adik dia punya entry je selalu... gambar di bawah ini gambar yiyen masa kami ke Empire Subang hari tu.. memandangkan wedges yiyen dah nak tercabut tapaknya,so saya pun bercadang nak cari yang baru.kali ni nak belikan dia sandal sebab dia kalau berjalan mesti wedges nya tercabut..tapi kadang2 saya notice dia memang sengaja buat2 tercabut..

gambar yiyen yang kecik tu..bukan yang besar eh..wah kalau gambar yang besar kompom yiyen dah jadi model Guess kids :)

seperti biasa yiyen akan senyum sampai tak nampak mata.. tapi yang sebenarnya tak beli pun sandal yiyen kat Empire Subang ni sebab semua yang berkenan takde saiz..so semalam,masa ke AEON Bukit Tinggi,Klang, jumpalah juga yang sesuai dan berkenan di hatinya...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
cutekan?
sandal dari Soda Kids.
rm53 je tapi kalau member,dapat 10% diskaun
dan yang best,ianya full leather..kaki xkan melecet.

I think i pun dah fall in love dengan baju2 Soda ni..masa bayar sandals ni mata sempat juga melihat pada koleksi2 baju2 utk perempuan..sangat lah menarik tertarik..u olls harus masuk Butik Soda kat Bkt Tinggi ni sbb mmg koleksi dia up to date..harus nak beli lepas ni..

Thursday, June 17, 2010

Twitteran :)

Can you see his innocent face?
kesian dia kena paksa bergambar :)
her mom is busy
-bertwitteran-

my boy

anyone got Twitter acc?
.
.
.
.
.
this is mine @NooryatiTawith
if you wanna follow me,
do DM me with this msg...

"I read your blog"

cute kan?
.
.
.
.
.
.
.
.
till then take care :)

~mamayiyeneidal~

Wednesday, June 16, 2010

Baby Neidal is 49 days today!

Hey! Time flies so fast and today my baby is already 49 days.. Lets read this..on "What we should know about 1 month old Baby"..

At just 1 month old, you’ll already be able to see a difference in your baby as they grow bigger and stronger! They’ll be able to focus on you now and may even be able to respond to noises like the ring of a bell. At this stage, most new mums also have a list of questions about whether their baby is feeding enough, sleeping too little or crying too much.. (that's true)

i Love this precious moment


From newborn to baby

Your baby may begin to lose their very newborn appearance, although their legs might still be slightly bent. They’ll probably be able to lift their head briefly when lying on their tummy. Their hands will remain clenched in a tight fist and fingers will automatically curl around anything put into their palm. This grasp reflex is one of the many natural reflexes your baby is born with. (ok)


Breast-feeding your baby

At around 6 weeks of age, many babies go through a growth spurt which can mean a hungrier baby for a few days. The feeding schedule you had may have just gone out the window! It is worth knowing that this may occur so you can just increase the frequency of the feed and then allow the pattern to settle back after a few days. (yes)


Communication

Crying remains your baby’s main form of communication, although they’ll also use gurgling, grunting and humming sounds when feeling snug and content. (definitely)


Eyesight

Your 1 month old baby’s eyesight is developing in quality and range, although it’s still quite limited. They’re now particularly drawn to two things: the human face – especially yours –and almost any moving object. (true)


he still can't sit on his own :)


Stay close to help bond with your baby

Your baby loves being close to you, so move their arms and legs gently and continue to use massage as you did in the first few weeks. Holding your baby close during feeding, picking them up and rocking them gently will make them feel loved and help strengthen the emotional bond between you.. (i will)


Did You Know?
When your baby smiles, it might just be a real one! You can tell it's a social smile if they use their entire face to show you they’re pleased and it lights up their eyes. Babies will smile only when they're ready, but you can try and encourage them by cuddling, tickling, and playing with them! (my neidal smiles a lot. love his smile.)



Source from Dumex.com


Tuesday, June 15, 2010

Jalan jalan cari makan

Happy Tuesday guys..bestnya dah dapat jalan2 seperti biasa ke shopping complex walaupun cuci2 mata je..cuma yang tak best bila shopping complex tu xde di sediakan "Breastfeeding Room".kenapalah kerajaan or the Sh.complex itself tak terfikir untuk menyediakan ini semua. kempen penyusuan susu ibu telah lama dijalankan. Sebagai ibu yang menyusukan susu badan adalah amat payah sekali utk saya berjalan2 sekarang. Sebelum keluar rumah kena bagi siap2 nanti sampai shopping complex meragam dan saya terpaksa mencari BF room.kadang-kadang BF room pula jauh dan susah nak cari.Hope the government will solve this problem. Anyhow 2 thumbs up to any Shopping Complex that provides Breast Feeding Room :) Saya suka!

Okay,enough about that.mari kita lihat gambar si ibu yang sedang purak purak menolak "seteroller" baru itu! haha.. kelihatan anggun ngak? bila lagi nak posing kan.. Gambar ni weekend lepas masa we all pegi IOI Mall untuk JJCM..

Eh..sempat tangkap gambar masa ke Bangsar Village.Yang sebenarnya kami nak ke BSC,tapi si suami xtahu jalan..Akhirnya kami decide ke IOI Mall atas permintaan adikku Cheng2.Dia xpernah lagi ke IOI Mall yg baru semenjak di buka katanya.Memang besar IOI yg baru ini..

Ini masa OTW ke IOI Mall,Iklan di tepi jalan selepas Tesco Puchong. Macam ku kenal pagar itu tapi di mana ya? hehehe..glamer gitu! Cepat2 snap..nasib baik berhasil juga.

Okey..dah sampai di IOI Mall,perut pun sudah sangat lapar.kebetulan Baby Neidal pun ketiduran..so peluang ini harus di ambil.kalau tidak habis lah makan sambil berdukung.
itu adik saya ye.dia sedang melakonkan watak ***.hahaha konon2 takut waitress tu tak bagi ambil gambar dalam restoran "Penang Village" ni.terus pura2 bercakap dalam telefon.

Waiseh..bila minuman sampai,agak terkezut juga sebab gelas utk iced lemon tea seperti 'Jug'.
Terus mau bergambar ye.Minum pun tak habis sbb airnya banyak sangat.

Muka Yiyen dan papa yang sedang kelaparan sabar menunggu makanan itu sampai.Yiyen ni sedang merajuk sebenarnya.tak tahu lah kenapa sejak dua menjak ni,anak dara ku ini asyik nak merajuk je.. mungkinkah belum dapat menerima kenyataan yang dia dah jadi kakak? hmmmm..

Si papa yang agak tamak.semua nak minum..dia order iced lemon tea tapi nak minum air bandung cincau ku yang amat sedap itu..sila cuba ye..mmg sedap.

Ni yiyen tengah merajuk lagi tapi xkira nak bergambar juga dengan dia..Walaupun kuat merajuk tapi sekejap je dia tu.xde lah sampai nak tergolek2 atas lantai..what i notice is,dia mesti di pujuk dengan lemah lembut.sbb memang dari dulu dia ni jarang kena marah apatah lagi dipukul..boleh dibilang dgn jari ye..Dia kan buah hati pengarang jantung ku selama 6 tahun.sekarang Neidal dah ada so,kena fair and square la.xboleh manja2 lebih lagi.

Cantikkan the layout of this restaurant? This is inside "Penang Village,IOI Mall,Puchong.

Jangan kacau ye..Baby Neidal masih ketiduran di situ.harap2 dapat makan dengan aman sebelum dia bangun..and he is still sleeping after keluar dari restoran itu pun..dapatlah masuk 2 buah kedai baru dia bangun nak menyusu balik.Apa lagi bergegas lah ke Jusco.I really like Jusco sbb sangat Baby Friendly :). Thank you Jusco!

This is the one i ordered. Pumpkin Fried Rice.Presentation ok and the food also nice.

And that's me..sanggup posing sebelum makan..wajib ye.ok jum makan.

Yiyen and papanya berkongsi mee ape tah.lupa pula tajuk dia.apa2 pun yiyen yang makan 2/3 dari mee tersebut..so papayiyen agak tak berapa kenyang.hehehe..

See..yiyen memang agak berselera kalau makan apa juga jenis mee.she loves mee & me very much.. :) ni pun muka terpaksa kena gambar ni.dia kalau mood tak baik..memang tak nak bergambar.

Okey..setelah siap makan..upacara wajib lagi..iaitu membeli mainan..yang sebenarnya yiyen nak suruh belikan dia Calculator Barbie tapi tak jumpa.hari tu dia ada nampak Calculator tu kt Empire Subang..last last beli puzzle barbie..whatever la.yang penting Barbie kan yen?

Itu je untuk hari ni...yang ni masa dalam kereta nak balik rumah dah.singgah sekejap di pasar malam Kemuning untuk membeli lauk mentah dan sewaktu dengannya.

Me n Neidal yang tak turun dari kereta.tak sanggup aku menggendong anak di pasar malam.kalau dah besar sikit ok la..kesian Neidal nanti dengan asap2 sate kt pasar malam tu.
Ok..saya tinggal kan u olls dengan wajah ceria ini..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
CAKK!!

Bye bye n see u olls di lain entry!

Friday, June 11, 2010

2 Wristlet Coach untuk di jual

Ada sesiapa yang berminat nak beli Coach wristlet ini? murah je. jom beli. ni latest design kat butik coach ye.Sila browse www.coach.com utk memastikannya. All item is original.wristlet ni rm300+ kat butik Coach Malaysia.

Coach Waverly Multicolor Wristlet
6" x 4"
RM250
will arrived Malaysia within 2 weeks
only 2 available
-both sold-

Coach Penelope Signature Wristlet
6" x 4"
RM250
ready stock
-sold-
after payment u can get this wristlet the other day.

any enquiry, please email me
septembia1409@yahoo.com

*thanks for viewing*
There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin