Tuesday, October 27, 2009

sedikit update..

Hi u alls...

lama betul saya xupdate di sini...
almaklum la still ada morning sickness lagi..
usia kandungan suda mencecah 12minggu+..
harap2 lepas ni saya semakin sihat dan dapat bekerja tanpa2 muntah..
kerja rumah pun telah dapat saya lakukan seperti biasa..
contohnya masak nasi dll...
dari minggu ke-7 sampai minggu ke-12 pregnant,
saya seperti berada di awang-awangan dan seperti berada di atas Roller coaster!
semua xkena bagi saya..itu disebabkan oleh ketidak seimbangan hormon ketika mengandung..
walau apapun,terima kasih buat suami terchinta..kerana memahami dan tolong masak sepanjang 'hyperemesis' ku ini...
dan kepada anak ku Yiyen, yang xsabar2 utk mendapat adik tu,
sabar ye...tahun depan baru Yiyen dapat adik..
take care semua..

with love,
Mamayiyen..

Wednesday, October 7, 2009

1st time ke Nasi Lemak Antarabangsa?

Actually entry ni sepatutnya saya tulis minggu lepas lagi..
tapi oleh kerana..
masih tidak sihat & muntah2
so saya posponed ke hari ini..
FYI..
saya baru keluar dari wad semalam..
Hyperemesis..
Alahan semasa mengandung..
Alhamdulillah,
kandunganku telah berusia 10 minggu..

Last week masa nak ke TUDM Subang,
untuk melihat Air Show
USAF dgn TUDM,
(ehem.. bangga juga sbb adik i keje dgn USAF ni..)
kami telah singgah ke sini
untuk Breakfast..
Nasi Lemak Antarabangsa,
Kg.Baru
cawangan Subang..


Diorang berdua ni je yg makan okeh..
saye..xde selera :(


Yiyen yang agak agak..


hmmm..siap tuang gula dalam nasi lemak..
nak bagi manis katanye..
whatever la...

makan la apa lagi...

curik roti bakar i..

i oder roti bakar je..
dapat makan sekeping jer..
very the loya hari tu..
ku tabahkan hati juga utk ke Air Show tu..
sbb cik hubby bersungguh ajak..
compeny dia mmg ada join venture dgn TUDM ni..
thats why..
then dia mmg minat sgt dgn apa saja yg berkaitan dgn aircraft ni..
so,i ikut je la..
walaupun masa otw,siap muntah2 dalam kereta..
Apa2 pun...
"hope everythings is doing fine.."
cause i cannot think a lot right now..
nanti hormon jadi lagi xseimbang..kan pwegnen...
&
my next entry will be my pic masa admitted kt ward hari tu..
tunggu...

Thursday, October 1, 2009

If you hurt..I'm hurt too..

Aku masih dalam keadaan tidak begitu sihat lagi..masih muntah-muntah & lemah satu badan..Kandungan ku telah berusia 9 minggu sekarang.Tetapi ini tidak akan mematahkan semangat ku untuk menulis disini...ini adalah kerana,aku telah mendapat satu berita yang tidak menyenangkan hatiku semalam..tidak perlu ku tulis disini kerana nanti ramai yang akan MELATAH..!
Satu saja yang aku ingin nyatakan disini..
Aku tidak suka bila ada orang mengata mengenai BAPA ku
aku kenal siapa dia..
dan dia tau apa yang terbaik untuk anak-anaknya..
jangan bercakap buruk mengenai orang lain
jikalau keluarga sendiri belum sempurna..
(siapa yang makan cili,dia rasa pedas..pedass kan!)
DAD,
I know someone hurt's your feelings..
cause
If you hurt..
I'm hurt too..
(T_T)

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin