Sunday, November 29, 2009

My Yiyen turns 5 today!

Happy Birthday Sayang Yiyen..
Mama Loves u so much!
29.11.2004 @ 02:02PM
a date to remember :) 5 years ago..

p/s: was so busy & so many programme..

c u guys in my next entry

Love,

Mamayiyen


Friday, November 6, 2009

I'm getting better now..

~14weeks of pregnancy~
Wish everything is fine with me and my baby..
Dear family..thank u so much for the moral support..
You're the strength beneath my wings..
Love always,
Mamayiyen


Tuesday, October 27, 2009

sedikit update..

Hi u alls...

lama betul saya xupdate di sini...
almaklum la still ada morning sickness lagi..
usia kandungan suda mencecah 12minggu+..
harap2 lepas ni saya semakin sihat dan dapat bekerja tanpa2 muntah..
kerja rumah pun telah dapat saya lakukan seperti biasa..
contohnya masak nasi dll...
dari minggu ke-7 sampai minggu ke-12 pregnant,
saya seperti berada di awang-awangan dan seperti berada di atas Roller coaster!
semua xkena bagi saya..itu disebabkan oleh ketidak seimbangan hormon ketika mengandung..
walau apapun,terima kasih buat suami terchinta..kerana memahami dan tolong masak sepanjang 'hyperemesis' ku ini...
dan kepada anak ku Yiyen, yang xsabar2 utk mendapat adik tu,
sabar ye...tahun depan baru Yiyen dapat adik..
take care semua..

with love,
Mamayiyen..

Wednesday, October 7, 2009

1st time ke Nasi Lemak Antarabangsa?

Actually entry ni sepatutnya saya tulis minggu lepas lagi..
tapi oleh kerana..
masih tidak sihat & muntah2
so saya posponed ke hari ini..
FYI..
saya baru keluar dari wad semalam..
Hyperemesis..
Alahan semasa mengandung..
Alhamdulillah,
kandunganku telah berusia 10 minggu..

Last week masa nak ke TUDM Subang,
untuk melihat Air Show
USAF dgn TUDM,
(ehem.. bangga juga sbb adik i keje dgn USAF ni..)
kami telah singgah ke sini
untuk Breakfast..
Nasi Lemak Antarabangsa,
Kg.Baru
cawangan Subang..


Diorang berdua ni je yg makan okeh..
saye..xde selera :(


Yiyen yang agak agak..


hmmm..siap tuang gula dalam nasi lemak..
nak bagi manis katanye..
whatever la...

makan la apa lagi...

curik roti bakar i..

i oder roti bakar je..
dapat makan sekeping jer..
very the loya hari tu..
ku tabahkan hati juga utk ke Air Show tu..
sbb cik hubby bersungguh ajak..
compeny dia mmg ada join venture dgn TUDM ni..
thats why..
then dia mmg minat sgt dgn apa saja yg berkaitan dgn aircraft ni..
so,i ikut je la..
walaupun masa otw,siap muntah2 dalam kereta..
Apa2 pun...
"hope everythings is doing fine.."
cause i cannot think a lot right now..
nanti hormon jadi lagi xseimbang..kan pwegnen...
&
my next entry will be my pic masa admitted kt ward hari tu..
tunggu...

Thursday, October 1, 2009

If you hurt..I'm hurt too..

Aku masih dalam keadaan tidak begitu sihat lagi..masih muntah-muntah & lemah satu badan..Kandungan ku telah berusia 9 minggu sekarang.Tetapi ini tidak akan mematahkan semangat ku untuk menulis disini...ini adalah kerana,aku telah mendapat satu berita yang tidak menyenangkan hatiku semalam..tidak perlu ku tulis disini kerana nanti ramai yang akan MELATAH..!
Satu saja yang aku ingin nyatakan disini..
Aku tidak suka bila ada orang mengata mengenai BAPA ku
aku kenal siapa dia..
dan dia tau apa yang terbaik untuk anak-anaknya..
jangan bercakap buruk mengenai orang lain
jikalau keluarga sendiri belum sempurna..
(siapa yang makan cili,dia rasa pedas..pedass kan!)
DAD,
I know someone hurt's your feelings..
cause
If you hurt..
I'm hurt too..
(T_T)

Monday, September 28, 2009

My Hari Raya Photo Collections..

with my bro,sis,niece & nephew..

yiyen & audra

me with the hari raya dishes..

with abg william & bro richado

bermaafan di pagi raya..

yiyen malu-malu

niece audra jasmine aaliya

me & yiyen

us

yiyen & audra again..

welcome..

me & sis cheng2
inside our house..

in front of our house..

the cousins..

our living hall..

my brother's lovely family..

with our beloved mom..
and
below
pics
is
my
lil
bro
YOHAN
&
Mandy
celebrating
Hari Raya 2009
@
USA
^
^
^
^
^
^
With Love From Montanna,USA..
My mom & Dad Sent the Baju Raya & kuih Raya
via Poslaju
to Montanna so they both can also
celebrate Hari Raya
together like us here..
We all wishes you..
Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2009
~Maaf Zahir & Batin~

Saturday, September 26, 2009

My Hari Raya 2009

Alhamdullilah..
semuanya sudah selamat berhari raya..
ni adalah antara gambar Hari Raya ku bersama keluarga
di Sella Pink Villa,Kota Marudu,Sabah.

Papa,Mama & Yiyen
Di pagi raya..

..My Family..
except my lil brother,Yohan..yang sambut Rari Raya di perantauan..
what ever it is..they stil wear yellow..
will upload their Raya picture as soon as possible..
Maaf Zahir & Batin guys..

Love,
Mamayiyen

Tuesday, September 15, 2009

my 29th birthday yesterday~14.09.09

i had a very long journey yesterday..
KLIA to SABAH
then arrived KK @ 4.40PM
KK to Kota Marudu (my hometown)
tooks 2 hours journey..
arrived home safely
at about 8PM
after buka puasa @ One Borneo with mom & dad..
guess what happened?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
they surprised me with a small birthday party!
i am so touched with that..
thanks to all my family members
for their effort
just
to make sure i'm happy
with my last age of 20's
hahaha..

love,
nsst/bingo

Sunday, September 13, 2009

Hatiku Gumbira..

Walaupun dilanda morning sickness,daku tabah juga demi
bershopping utk raya ini..
so di bawah ni adalah
some of our picture and things that we bought..





we went to SACC Mall

sabor je lah..
org puasa dia ni sedap2 je makan..
hmmm...

siap makan ice cream pula tu..
oh tidak..


waiseh..
lepas makan,posing pula..
ish ish ish..

depan butik Salikin Sidek..


ehem..
ni biskut raya yang sempat ku rembat..
baru rasa sikit tadi..
sedappp!!!

chewah..
ni je la yg berkenan di hatiku..
kena beli tapak kasut mcm ni sbb dah pregnant kan..
xboleh dah high heels mcm selalu tu..
bahaya..

cantik x?
baju raya yiyen..
di beli di butik Dang Anum Sacc Mall ni..
baju2 kt butik dia memang cantik2!
actually cari kaler yellow,tapi xjumpa yg sesuai..
so amik je la yang ni..
last but not least..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
cakk!!
i got my advance birthday present today!!
so HAPPY!
-good nite friends,besok balik SABAH sudah-
p/s: boleh mimpi indah malam ni dgn my new D&P Bracelet!!
yahoooooo....

Saturday, September 12, 2009

My Birthday wish.. (14.09.09)


A new white gold bracelet
from
Diamond & Platinum
(waaa....wish to have it :p)
&
a Coach Scarf

nice isn't it?

uhhh!!
really admire
all of them..
sekian..
terima kasih..
(hint utk suami tersayang! hehehe)
There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin