Saturday, July 30, 2011

JJCM at Mid Valley with Yiyen


Tak berapa ingat samaada saya dah buat entry pasal JJCM dengan yiyen ke Mid Valley hari tu ke belum.. ke Mid Valley ni dah dekat 2 bulan yang lepas uolls.. semalam masa duk tengok gambar dalam lappy ni.ternampak gambar ni :) so terus share dengan uolls!



Masa ni bawak yiyen tengok KungFu Panda,as a reward for her sebab dapat markah yang baik masa exam :) yang ni memang kami keluar berdua je without papayiyen & neidal.



After tengok wayang bawak yiyen ke Toy's R Us. Just nak tengok tengok ada tak barang yang best nak beli. Yiyen cuma nak buku je sebab dia cakap mainan dah banyak :) tapi Angry bird tu macam comel kan kalau beli :D



Bila perut dah lapar, kami pun carilah tempat makan.. 1st time juga ke Paddington house of pancakes ni. Yang ni kami makan kat The Gardens outlet. They olls ni specialised dalam membuat pancakes. so makanan yang kami order hari tu pun bermotifkan pancake :)



Ni menu yang saya sempat snap. harga dia oklah juga.. takdelah mahal sangat.. lagipun kalau ambil lunch set dah sekali dengan air.




Iced Lemon tea untuk yiyen dan hot tea untuk saya..



Yiyen yang dah malas bergambar -____-



Ok ni yiyen punya.. rasanya yang ni American Pancake :)



And this is mine, Continental Pancake. rasa dia pelik sedikit tapi bila dah makan, sedap pula :)



So this is our lunch that day.. portion dia besar, so makan berdua pun tak boleh nak habiskan.kenyang sekali.. air yg kaler kuning tu i dapat free ye. masa tu tanya waiter kenapa iced lemon te tu tak manis, then dia cakap memang rasa macam tu. pastu dia cakap nak try tak air ape tah.sya cakap tak payah. tapi dia cakap takpe saya bagi free.wah..itu sudah bagus! saya pun ok je lah kan..haruss! sekali rasa air free tu sedap sekali! rasanya harga dia rm7.90 :) untung sekali lagi :D



Posing wajib sebelum makan. u guys yang belum ke PHOP, cubalah try then bagitau saya ok ke tak ok. ok? hehe.. =/


See u guys in another entry. Tata..

Wednesday, July 27, 2011

JJCM at Pizza Hut


Mamayiyen kalau dah cuti, tak betah duduk rumah..ajak yiyen gi lunch kat Pizza Hut pun dah cukup. So layankan gambar kami lunch bersama sebelum hantar Yiyen ke sekolah..



at Pizza Hut Kemuning Utama



selingan sebentar :)



Ok dah nak order dah ni. senang je sebab tekan button CALL kat atas meja tu, then waiter or waitress Pizza Hut akan attend uolls..



Seperti biasa Yiyen kalau makan dah tak pandang kiri kanan dah :D



Her favourite dish.. Spaghetti & Chocolate milkshake



And this is mine.. makan simple simple je asalkan kenyang. ambil set lunch tu memang berbaloi baloi. tak sampai rm10 pun. satu set gittew..



posing sambil makan :)



Ok dah kenyang dah..jom balik Yen!



Tata!!


WW: She is Nureen & He is Neidal. They both are my Sweetheart!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Monday, July 25, 2011

What's inside the Party Packs??


Holla guys!! Happy Monday! hari ni nak buat entry yang uolls paling gemari :) Entry pasal preparation for Birthday Party. Ramai yang email tanya what's inside Neidal's Party packs masa birthday dia April lepas.. Bagi sesiapa yang memang pembaca tegar blog saya ini, pasti dah tengok party pack Neidal kan :) Ni dia..


All done by myself.. accept the sticker la.. yang tu i tempah :) selain tu semua saya yang uruskan.. FYI, saya memang menerima tempahan nak buat Party pack ni. The details nanti saya tulis kat bahagian bawah ok.



Ni pembantu merangkap membantu makan isi goodie pack tu..hehehe.. sambil menyelam sambil minum air kan yen :D Yiyen ni kalau kerja kerja macam ni, serahkan saja kepada dia.. confirm dia nak tolong kita :)



This is what's inside the Party pack! Ni masa birthday Neidal hari tu.. yang ni saya ada order personalised cookies..kalau nak tempah Party Pack ni dari saya, saya xsertakan cookies tu sebab cookies tu kena tempah 3 minggu awal.. kalau ada sesiapa yang berminat, saya boleh buatkan yang simple dari ni..

harga 1 party pack ni RM5 termasuk the personalised sticker
but without the cookies ok.
ada dalam 5pcs makanan dalam tu.

must placed order at least 2 weeks before birthday.
tapi kalau awal dari tu lagi baik :)
all Party Pack have to self pickup at Carrefour Bukit rimau, Shah Alam :)
Payment has to be made after the order ok.
TQ

GET DISCOUNT!
order 40packs and above, get 5% discount
pay only rm190..
uolls lenggang kangkung je, i buat keje..ok tak? hehehe..

email me to order SEPTEMBIA1409@YAHOO.COM

-Thank you-
Mamayiyen


Saturday, July 23, 2011

Souvenir from Aussie :)


Hi uolls... sebenarnya gambar kat bawah ni bukanlah souvenir nya :D haha! confirm lah ini yiyen kan... just nak buat suspen dahulukan gambar yiyen.. ni yiyen bergambar sebelum ke rumah orang yang bagi i souvenir tu :)



Souvenir tu di berikan oleh...gambar pada last entry ni okey..



siap dapat woven bag dari Warner bros Gold Coast gittew..



Dapat sepeket kacang macadamia rangup dari Aussie! yeah! sedap sekali!! pastu dapat stationery set of course for yiyen :)
*apsal gambar ni sengat eh? tension*



Ni apron khas dari Gold Coast tapi macam sayang nak pakai..nak buat perhiasan boleh tak? hehehe..



Dapat fridge magnet dari Aussie & Hongkong.. ni kebetulan dia baru balik dari Aussie & HK untuk makan angin. That's why dapat sekaligus yang dari HK tu..best best! saya entah bila dapat melancong ke luar negara ni..masa kecil dulu memang duduk obersi katanyer tapi dah besar ni..susah pula nak keluar negara :(



Ni dia anak teruna orang yang bagi saya souvenir tu... shy shy cat katanyerrr...



Ok ok.. ni lah dia gambar si pemberi souvenir tu.. Jane :) my schoolmate masa sekolah rendah dulu..rumah pun dekat dekat jer.. gambar ni masa buat kejutan ke rumah dia hari tu.. hehe..



A small birthday gift from me to Jane.. hope u'll like it a Jane :)


Thursday, July 21, 2011

Happy Birthday Wynn!


This special entry is special dedicated to my bpp :)
WYNN aka the owner of




Have a blast birthday & hopefully you'll get a baby this year Wynn :)
Amin...
I'm Happy to know you.. &
best priend poreber hokey :p

from all of us,

@MamaYiyeNeidaLan@

Trial & error, Mamayiyen's style



Was thinking of how to wear a hijab in a nice way since last year :) do you like my new look here? ecewah.. sebenarnya ni baru trial & error lagi. baru nak memanjakan diri dengan cara pemakaian tudung ni.. ni sebenarnya kalau saya nak gi jalan jalan je lah.kalau setakat nak amik yiyen dari sekolah atau nak gi keluar isi minyak, tak kuase mak nak membelit uolls! haha! Memang Hana Tajima menjadi sumber inspirasi saya, dah banyak kali try buat style dia, tapi tak berjaya. So this is mamayiyen's style :D suke ke tasuke? kalau suke, bagitawu :p


gambar amik sendiri dalam kereta last wiken :)



much Love,

@Mamayiyen@

Wednesday, July 20, 2011

Friday, July 15, 2011

Birthday wish to Abangku, Jane & si Puteh :)


Sorrylah bang, kelambatan betul menge-wish birthday mu di sini :) Actually my brother's birthday is on the 8th July lasy week. Oleh kerana ku busy sangat.. sampai terlupa wish kat sini.. but don't worry sebab saya dah wish dia kat twitter :)



Ok. This is my brother & my SIL with their 2nd child, Audra. Gambar ni i cilok dari FB my SIL. hehehe..jangan marah aa Nang.. Eh! abang i dah selim lah.. dia memang on diet sekarang.. he already lost 14kg if i'm not mistaken.. tiap tiap subuh lari kat threadmill sampai 30min atau sejam rasanya.. akhirnya tercapai juga hajat dia menyelimkan badan.. sekarang ni nak tunggu kakak ku pula selim :) selim macam masa majlis perkahwinan ku 2003 lepas..hehehe.. kalau selim, i belikan u beg COACH ok kats.. Deal?? harus terima cabaran ini ye Kats.. i pun masih dalam proses menurunkan berat badan kalau boleh ke berat sebelum kahwin dulu.. walaupun kawan kawan cakap berat badan dah ok..tapi saye belum puas hati :) InsyaAllah.. harap2 tercapai hajat ku ini..



Ok, Lets move on to another Birthday Wish.. Wanna say Happy Birthday also to my dearest Friend, schoolmate, Kg mate...hehehe.. Jane Khan :) Cantik kan dia! She already got 2 childs uolls!! tetap maintain cute :) Oleh kerana rumah kami dekat jer.. so saya telah buat kejutan ke rumah beliau pada 11 july yakni on the day itself birthday dia.. inipun actually diatas permintaan seorang kawan baik dia yang berada di Sabah, Cathy molly.. so dia wakilkan saya untuk buat surprise ke rumah Jane untuk hantar cake. Nasib baik kejutan hari tu menjadi.. Jane yang tengah expecting her 3rd child sangat happy dan terharu dengan kejutan ini.. & i'm happy for her too! can't wait to see her 3rd child..harap2 Girl sebab her 2 childs is Boys :)



Last but not least, wanna wish my Puteh, selamat ulangtahun pertama si Puteh ku!! Terima Kasih sebab telah berjasa kepadaku selama 1 tahun ini.. semoga di tahun tahun mendatang ini kamu akan sentiasa sihat dan baik baik saja kepada ku okey :)

p/s: hari ni terima khabar gembira daripada seseorang & another birthday wish coming soon :)
yeeha!


Love uolls,
MamaYiyeNeidal

Saturday, July 9, 2011

Tiru macam Mak Iti :)


Memang salute lah Mak Iti ni (gelaran untuk Siti Nurhaliza untuk anak2 buah dia) sebab sanggup masuk program Askar Wataniah ni.. Jangan sangka selembut lembut dia ni, sanggup juga bergelut dengan lumpur, kepanasan dan aktiviti lasak yang disediakan oleh pihak Wataniah.




Cantik kan Mak Iti. Gambar ni saya ambil dari Twitter dia.. Harus follow dia sebab dia tweet sikit je tapi best! Owh btw, sebenarnya ada sebab juga tulis entry hari ni.. sebabnya ialah nak promote baju kat bawah ni..



Baju MNG ni saya cuba minggu lepas kat IOI Mall.. Cantik baju ni.. murah je below RM50 kalau tak silap saya.. saje je try kat fitting room hari tu sebab corak dia corak baju askar :)



Amacam ngam tak? siap ada skirt2 lagi.. so its actually macam dress jugalah.. uolls yang berkenan cepat2 lah ke sana dan grab one ok.. that's all nak share. esok kalau takde sekatan #Bersih lagi, nak beli baju sikit :)

See u guys at the next entry. chaloo..

Thursday, July 7, 2011

Watie's Wedding Reception


Hi uolls! Minggu lepas weolls ke Kuantan untuk menghadiri Majilis perkahwinan sepupu suami ku, kat Beserah, Kuantan Pahang.. Pergi Sabtu tu dan balik Ahad pagi.. Weolls menginap kat Farizan's Homestay :) belakang rumah pengantin jerr.. senang, lepas gi kenduri.. balik homestay dan terus ke Teluk Chempedak :) JJCM katanyer..



otw to Kuantan



Sesampai kat Beserah, yiyen terus bergambar kat pelamin :)
harusss..



Inilah Pengantin nya.. Yusmawati tu kazen hubby ku.. suaminya berasal dari Penang..



Ni ha..saya dengan adik ipar, Deqma bergambar dengan Watie :)



Bersama kakak ipar Kak Adilla



Bilik pengantin



The Pelamin.. nice kan!



Who else..

Mama + yiyen +neidal..
Papayiyen sibuk makan kat luar :p

perut stokin.. biasalah..hehe



There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin