Tuesday, August 31, 2010

Happy Birthday Richado!


Happy 28th Birthday dear brother..
Richado Tawith

He was born on our Independence Day 28 years ago!
(31st of August 1982)

Isn't he cute!!
haha..


this picture was taken 24 years ago if i'm not mistaken..



this is how he look like today..
still cute but.......plus handsome and charming lah!
betul ka tu do??
hehehe..



he is also a singer actually..

Hope u enjoyed your birthday there in Sabah with our family aa do..
p/s: a present will be posted straight away to our Sella Pink Villa as soon as possible okey :)



Afgan also say Hello to him n my sister..
see how famous they are :p


Monday, August 30, 2010

Got the Cupcakes!


Last Saturday i went to Pavilion to meet Farisha..
the owner of Farisha's Cupcakes

this is what i get from her..



so cute isn't it?



Mamayiyen!!



Thank you so much for the free cupcakes Farisha..
the cupcakes is so yummy!!

anyone of you who would like to order cupcakes?
do visit her blog HERE :)




Saturday, August 28, 2010

Neidal 4 bulan & 4 pasang kasutnya :)


Hari ni 28 Ogos 2010, genaplah Alzreil Neidal ku 4 bulan..
aku sangat bersyukur kerana telah ada sepasang anak lelaki dan perempuan..
semoga mereka menjadi anak2 yang soleh dan solehah..
Amin.



Baru 4 bulan dah ada 4 pasang kasut/sandal tau!!
kalah i..



koleksi kasut neidal



Bumble Bee
hadiah dari kawan Yanie..



Gymboree
hadiah dari adik ku yand menetap kat USA,
Yohan & Mandy




BabyGap
hadiah dari kawan juga :)



BabyGap
yang ni ku beli sendiri :p

thanks kengkawan dan adik ku for the gift!
buat masa ni,itu jelah koleksi kasut yang neidal ada..
kalau xmuat nanti akan ku beli..

Baju raya yg mana menjadi pilihan??



yang ni



yang ni



atau yang ni??

gilak seh..masuk fitting room bukan menerai baju tapi snap2 keje nye..hahaha..
yang penting i puas hati..

apepe pun i dah beli di antara 3 baju ni..
raya nanti kita reveal ok..
tapi kawan2 yang ada twitter dah tau la..
sbb ada tweet psl ni hari tu..
awww!
tak sabar nak beraya!

Friday, August 27, 2010

HLGS

Handbag Lover Girl Search!

Dear friends..i need your vote to win a VsHub contest..
click the link HERE then click LIKE at my photo there..

you have to log in to your FB account first.



your help is much appreciated

Thanks guys!
Love, Mamayiyen


Wednesday, August 25, 2010

Rumah ku syurga ku :)


Bila tengok gambar ni terus rasa nak kemas rumah dan nak cantikkan rumah ala ala casa impian..hari tu beria ia kemas rumah siap post lagi gambar rumah..hehe jom cantik kan rumah!



dulu pernah buat entry pasal rumah..kalau nak baca lagi,silakan :) baca lah disini

Tuesday, August 24, 2010

Si penyenyum Neidal..


Eh..apsal lak ensemboy ni ketawa terbahak bahak?
ha...
tulah yang saya nak cerita kat sini ni..
sekarang bila agah neidal, dia dah pandai tersenyum senyum
dan ketawa terbahak bahak :)



tengok lah tu..
seronok sangat dia..



pastu dia tunggu kita agah dia balik pula..



then start senyum balik..



pastu sekarang dah pandai
bercakap sorang sorang sampai xlarat nak layan..



buat muka geram pula tu..
siap ketap bibir..
...eeee...
saya pun bertambah geram dengan dgn dia ni..



dan lagi
dan lagi

ok lah itu jer nak update..
menaip dalam gelap ni sbb semua dah tido..
wa pun sikijap jam lagi mau tito :p


alzreil neidal aka ensemboy dengan mamanya
suka panggil neidal dgn gelaran ensemboy sbb dia akan terus toleh kepada kita kalau panggil nama tu :)

hehe perasan.

Saturday, August 21, 2010

Happy birthday Adam & Cuz Rovanne..

21st of August 2010
Today is my nephew's Birthday..
my brother's son..

Auntie bingo wanna wish you..
HAPPY 8th BIRTHDAY ADAM ALZACHERY!!
nama pun boleh tahan..hehehe..
Semoga tercapai cita2 mu menjadi Ben 10 ahh Adam..hehe..
he is a die hard fan of Ben 1o!!



Adam yang di depan sekali ye..bukan yg baju oren tu :p
with his siblings n also my brother Richado,sister Yohana,yiyen & Amirah..

Adam adalah cucu pertama dalam keluarga ku..
so memang dinanti2 kan oleh semua ahli keluarga..
Ingat lagi tarikh 21st August tahun 2002 lepas..
Semua ahli keluarga gembira dengan kelahiran Adam :)
semoga menjadi orang berguna di masa hadapan ok Adam..

Sekarang Adam dah ada geng sebab dapat kazen lelaki..iaitu my ensemboy Neidal..
cucu lelaki my parent baru 2 orang & cucu perempuan dah 4 orang..

Adam is actually Audra Jasmine Aliya brother..

.
.
.
.
.
.

ok now i also wanna wish my beautiful cousin..

oh..did i tell u that i have a beautiful cousin??
hehehe..

"Happy Belated Birthday cousin!"
11th of August 2010
sorry lambat wish u Rovanne..


isn't she preety??



model gitteww...awww...

photo taken from her FB :)

Neidal's update:


Neidal is 3 months and 2 weeks today..
dia dah pandai memusingkan badannya sendiri
dan meniarap sendiri :)



neidal n neneknya



sangat suka senyum ye dia ni..
geram tak tengok dia senyum??
mari cubit pipi dia.. :p


The three generation


o ya
semalam buka web Ralph Lauren..
so i came across with their personalised polo t-shirt..
so this is for Neidal..
hahaha..
hadiah di alammaya jer..

nanti dah besar mama belikan ye ensemboy..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

cantik tak?? mestilah kan...
tapi i lebih suka yang di bawah ni sebab....


my fav team, Brazil dan ada no 14 yakni no bertuah ku..
oh 14 september tak sabar ku menunggu mu :p


I Won!


I've been chosen by Farisha's Cupcakes as a winner for their

Hip hip hooray!



I'm happy to be honoured this..
Thanks Farisha..

Lots of love from,
.Mamayiyen.


Wednesday, August 18, 2010

JJCM lagi..

Minggu lepas we olls gi JJCM lagi..tapi oleh kerana dibulan puasa so JJCM jalan jalan cari makan tu di tukar ke jalan jalan cuci mata! ngam jugakan..hehe..



Ini gambar ku dgn si baby neidal yang berusia 3 bulan setengah..kecik kecik dah pandai angkat kening tau.. Uhh..kedua duanya berbaju merah konon.. oh ya,just nak bagitau u olls yang saya dan neidal ada appear in Pa&Ma website utk kolum 'Tahniah Bayi baru' sila klik di sini kalau nak tengok.. http://www.majalahpama.com.my/ then scroll bawah sekali..tengok awek yang pakai baju merah mcm dlm gambar ni ok..



Yang ni pula masa pegi ke Pavilion minggu lepas..hamboi dah pegi nak pegi lagi..rasanya dah jatuh chenta dengan Pavi..macam best je JJCM kat sana sebab banyak butik kegemaran ku..


Yiyen at ZARA Pavilion



Pameran kereta Jaguar..tak tahan melihatnya...


Kami sekeluarga!! kami bertiga in red..tapi papa pula in white..hmmm..



My sista! Yohana aka Cheng2..



Kelihatan model Coach sedang beraksi disitu..
*ehem sakit tekak*



Alzreil Neidal aka Ensemboy :)



Posing sebelum naik lift



At Small Paul By Paul Frank Pavi..



Yang ni dah tau dah gaya mesti overan..



Yiyen & Neidal



Yeah...



Ok..mari pulang dan dekat nak berbuka..daaa..minggu depan ada plan kesini lagi..harus shopping untuk raya..weehooo! ku tak sabar menunggunya!! Jom!!


Monday, August 16, 2010

Real Reward for myself :)

Entry terpendek hari ini...

Hati ku gumbira sekali hari ni kerana telah mendapat apa yang telah di hajati..
One of my wish list tercapai akhirnya..
Aik belum birthday dah dapat hadiah?? ish ish ish..
Diamond Pendant dan rantai White Gold :)
siap dapat pearl necklace percuma!

Lebih kurang macam ni tapi yang ni contoh saja..
Uhh..happy sekali sampai buat entry sebelum tidur..



Silalah datang ke Diamond & Platinum SACC Mall,Shah Alam kerana SA Ceci Chok akan melayan anda dengan baik sekali..don't forget to tell her my name ok..




Nak discount pun boleh..sebab i boleh bagi pinjam kad D-Rewards ni utk discount..
drop an email to me ok..
o ya..satu lagi.D&P Sacc Mall got a best deal till Hari Raya ini..
pembelian RM1000 ke atas akan dapat pearl necklace percuma berharga rm380!!
so apa tunggu lagi..yuk ke sana! only D&P Sacc Mall got this offer!
Huishh macam i pula kerja kat D&P.. :p


p/s: whats next?? huh can't wait..


There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin