Thursday, August 12, 2010

Two days vacation at PD, Thistle Hotel


Thistle Port Dickson Resort




Please make up my room! Wah cam best kalau servis ini ada kat rumah sendiri..mimpi ngerilah kalau ada..kat hotel boleh la manja2 minta kemas kan bilik kan..




Last week me n my family went to Port Dickson,N9..buat apa? buat apa lagi jenjalan lah..actually ada hal sikit kat sana tapi tak perlu tau lah sebab tak penting pun..



We stayed at Thistle Port Dickson Resort..ni first time duduk hotel ni..nama hotel saya jumpa masa google hotel yg best kat PD hari tu..survey punya survey,jumpa hotel ni yang memang berdekatan dengan destinasi yang kami nak pergi tu..It's a 5 star hotel..tapi per night rm240 jer utk standard room..ok lah kan..




Di bahagian lobi hotel..look nice kan..hotel ni rasanya baru je dibina kat PD sebab semua barang2 macam baru..I like the interior design sebab ala2 urban style gitu...Hotel ni berkonsepkan "Hijau Daun" corak kat bilik etc semuanya berunsurkan hijau dan dedaun.memang cantik..wah siap puji hotel..bila lah dapat hotel free ni kan thistle.. :)


Bilik kami..memang sengaja book 2 single bedroom supaya yiyen tidur dgn papa dia n neidal tidur ngan mama dia.kalau tidur sekali dgn yiyen confirm dia akan berkung fu panda kat adik dia..



Tapi nampak gaya macam masing2 ada katil sendiri pula..hehehe.. sesampai di bilik hotel.yiyen terus tengok tv..almaklumlah ada Disney Channel.kat rumah saya off kan Disney Channel tu sebab nanti yiyen leka xnak belajar.Astro Ceria dah ada cukuplah..



Seperti biasa..amik gambar ngan dotter tersayang..huishh sama je gaya anak ngan mama..




their toiletries




Yiyen yang tolong amik kan gambar ni..konon2 ada light effect disitu..




The Bathroom




Kaki comel dengan room sandals yang disediakan..one thing yang i suka dengan room diorang ni.. lantai xde carpet semua mozek/marmar..selalunya kalau tidur hotel yang bercarpet, bila bangun pagi, mesti tekak perit n rasa macam nak selsema..mungkin alah dengan habuk carpet hotel kot..




The pyjamas..




Me with the sandals n pyjamas..




Whoohoo!! little giraffe in da hauz.. yiyen memang macam ni kalau happy..dia ni memang suka sangat tidur hotel..balik2 tanya bila nak tidur hotel,,ntah apalah yang best sangat kat hotel tu..tapi bila tanya yiyen,dia cakap best sebab boleh mandi swimming pool..oh patutlah..




The two of them..neidal pun macam best je dalam comforter tu..hehehe.. goodboy je langsung tak nangis malam tu and tidur sendiri tanpa perlu di dodoi..




Yang ni masa keesokkan harinya..dah nak bertolak ke destinasai yang nak dituju..semoga ketemu lagi ye Thistle..xbanyak gambar saya sempat amik sebab sampai kat sini pun dah dekat jam 8 malam..gambar disekitar thistle memang xde :(




Ok that's only a short vacation..2 hari tapi rasa sekejap jer..next time kita tidur hotel lagi ye yen..jom Bersiap untuk ke destinasi seterusnya..bye bye PD!


1 comment:

  1. Best tempat ni. Lain kali apa kata pilih Terengganu lak sbg destinasi.Lawat dan follow blog saya http://memoriterengganu.blogspot.com

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin