Tuesday, August 10, 2010

Designer oh Designer!!

Huh! Tajuk meletopps!! Apa taknya.. kalau dah sebut Bukit Bintang Entrance, pasti uolls dah tau ni kat mana kan...



Isnin lepas..me n BFF telah menjelajahi semua benua2 di BB Entrance ni..nak tau di mana??



Food Republic..hmmm...mesti dah boleh teka di mana kan..ni masa lunch.sesampai je kat sana terus ngap dulu..paham paham je lah kalau dah mengeround Shopping Complex tu,makan mesti xhengat punyerr..



Tu diaaaaaa.... Bang Pavi dah bagi signal dah..jemput masuk katanye.. kemana lagi.. ke Pavilion lah..



Sementara menunggu chef Teppanyaki tu masak,kami camwhoring dulu ye.. muka excited xsabar nak makan dan shopping..actually for me just window shopping sbb baru nak survey barang apa nak beli utk raya nanti..awwww! nak juga beli di Pavi konon..



Chef Teppanyaki sedang memainkan peranannya.. we ordered the same menu 'chicken black pepper' kalau xsilap..supaya cepat dapat makanan tu..ketidaksabaran untuk bershopping terserlah disitu :p



See...selesai je makan terus meneruskan misi sejati..eh..misi pencarian..jeng jeng jeng...barang apakah ittew?? *wink*



BFF pun memula kan langkah...chewah!! Pavi ni dah memang mcm rumah no 2 dia..every wik gi sini..kalau check kt twitter mesti muka dia je yang checked in kat sini.ye tak syai? hehe..so senang lah kalau nak survey2 barang kat sini.semua tip top bagi dia.semua floor dia tau kedai apa yg ada..



Eh eh..ingatkan Paris Hilton tadi.. rupanya Syaidatul Zariyah.. sambil menggayakan Gucci shades tersebut..



Ni kaki sape lak ni?? nasib baik putih..hehehe..ni lah kaki mulus ku yang sedang menerai flats from Ted Baker.cantik tak? sekarang they got 50% disc on flats and 30% on heels..



Menunggu bff menerai heels yang dah lama menjadi idamannya itu!! cantiks sekali dan full leather pula tu..



Peace no war! masa sales assistant tu gi amik size heels tu,kami cepat2 bergambar..tapi kantoi juga..nasib baik SA tu ok.senyum2 jer tengok mak mak budak dua org ni camwhoring :)



Lepas coba terus grabb! saiz yang dia nak,ada yang baru pula tu so apa lagi.tiada maaf bagi mu ye..nanti malam kang termimpi pula kt heels Ted Baker tu..



Sempat lagi menerai..yang ni Ted Baker punya..they having 60% off for all shades..



Their bags collections..ada 20% jer...mak kurang berminat design2 dia..



Lepas TB,terus masuk ZARA..kat sini pun sale gila2..rugi xdatang tau..



Lepas ZARA,masuk Bebe pula..kalau masuk Bebe ni,mesti teringatkan Zizie ezette..kebanyakan baju dia dari Bebe ni..gambar di atas adalah gambar T-shirt je.tapi meletops kan..bling2 gittew..



Ni pula kat 9 West..agak lama juga dalam kedai ni tapi lupa nak snap gambar..yang ni wedges harganya dalam rm100+ jer..semua sale ye.ada 50% off lagi..nanti dekat2 raya nak datang beli one of them..


Dah mula posing dah mak budak ni...ish ish ish...siap silang2 kaki tu yang tak tahan tu..



Background Marc by Marc and Jacobs..jom kita teruskan misi seterusnya syai..



Huruf C paling mahal..I Like! sebenarnya dulu pernah juga bergambar disini masa tu ikut contest mother's day kt pavi iaitu Mum's Red Carpet..best sangat sebab banyak dapat hadiah..makeover free serta A4 photo free..



Septembia & Syaidatul :)



Saya yang suruh dia bergambar kat sini ni..sebab macam cantik je pemandangan..



Sesi mencoba dalam Coach.. memang cantik la syai sling bag ni..sila rembat satu ye :)



Ai pun nak try juga..kalau xsilap yang ni rm700..memang cantik..



Eh eh..snap cepat2..kang SA datang lak xbagi bergambar kt sini...



Their wallets...cantik ye..yang ni dalam rm1700..wallet pun dah mahal sama dgn price bag..



Oh RL...macam budak baik je bergambar depan RL ni..hahaha..Sales Assistant RL ni sangat baik sebab memang dah kenal dgn bff ku..SA tu siap cakap yang butik RL ni dah jadi rumah no 2 syai dan hubby dia :) apa tak nya..diorang ni memang peminat setia RL..boleh dikatakan every month mesti beli RL..ehem2.. akupun dah tertarik dengan design2 RL ni..harga t-shirt adalah rm350 and above yer..tapi memang menarik tertarik la..harus beli nanti InsyaAllah..



Long Champ!! Eiffel i'm in Love...dapatlah juga merasa memakai beg yang ku idam idamkan itu.tapi xbeli ok..sila baca entry ini.. Long Champ idamanku.. hari tu siap buat entry lagi pasal beg ni.hehe..tapi xpe dah berkenan dengan beg lain pula.InsyaAllah ada rezeki lebih baru beli.



Gucci


Prada


Prada kat pavi..ni memang nak masuk dari awal sesampai kat pavi sebab bff berkenan sangat dengan satu shades tu..nanti tengok gambar2 di bawah ni..dia sempat bergambar dgn shades idaman beliau..



Prada handbags..



Cantik kan..bila dah pegang beg tu baru tau macamana beg tu..memang best! yang pompuan dalam cermin tu memang takde keje lain la tu..asyik snap je..konon2 sms..hahaha i'm solly!!



Uhhh!! tu dia shades idaman kalbu bff..cantik syai.beli jangan tak beli...



Wajib menerai..sementara SA sibuk melayan customer di belakang tu..



Prada.com



Memang tak tahan melihat ini semua...



Ok tak yang ni? cantik juga kan...price Prada murah sedikit berbanding shades Dior..in certain item lah..



Gucci pula..



Gucci lagi



Kereta baru kami... haha pinjam je lah..ni masa melintas nak ke butik sebelah..u noe what boutique is that rite?



Hamboi..yang ni memang jaguh perasan landing kat Ferarri orang..dah la ferarri, no plate pun 1 angka...kompom kaya!!



Kemana lagi kalau bukan ke sini... SV??
?
?
?
?
?
?
?
?
?



LV la...hehehe..for your info..i xpernah menjejak kan kaki ke butik eLVi okeh..segan sekali..
i ni siapalah nak beli eLVi segala kan.. tapi xpe kita survey dulu sementara ditemani bff yang dah biasa ke butik ini.. :)



Mencoba dan bergambar..mampuslah kalau SA tu nampak kompom dia tak bagi bergambar disini...



Tapi kami kan pro..prosak majlis..hehehe..



Sempat! I Like juga!!



Ok dah selesai survey tu..jom balik..



Seperti di obersi pula gambar ni...



Ish ingatkan dah habes...ada lagi rupanya..



Sebelum balik,singgah sebentar di TheObroma Chocolate..harus minum minimam kegemaran kami The Lady Frappe yang sangat sedapsss...yummeh!



wajib.com



Minum petang ngan Chicken sandwich...



Muka dah penat tu..yang penting puas hati sebab kasut raya dah beli..hehehe..



Tak pernah try pun Coffee dia sebab kalau gi sini mesti order Lady Frappe... Ok dah habes cerita pasal designer boutique ni...memang survey je lah hari tu sebab saya memang xbeli apa2 pun. nanti dah bersedia nak beli barang tuuuu..i hapdet okeh..mari balik rumah..anak2 kat nursery dah xsabar nak balik jumpa mama dia... :)



Oh Kota Kemuning ku...Dah sampai KK, terus ambil yiyen n neidal kat nursery..until then..daa..


3 comments:

  1. look like a really fun day!!!! roe tak boleh join korang shopping nnt banyak hati kecewa! hehehe

    ReplyDelete
  2. tawaf satu pavi..? :)
    shades prada tu looks good on u lah..

    ReplyDelete
  3. roe: alaa..xpe la roe nanti kita jenjalan jugak ye.. cuci2 mata jer..

    mar: that's the perfect words! mmg tawaf habis hari tu..kuikuikui.. shades prada tu? hmmm.. nanti dulu sbb ada target lain :)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin