Friday, September 30, 2011

Salam Jumaat.





Ini kisah semalam..
Pegi RedBox Sunway Pyramid with my bff & friend :) to celebrate my friend's birthday.. Kerja kami makan & makan je. Tapi memang best. Walaupun sekejap :) Cerita selanjutnya di lain entry ye. Saja nak post gambar tuan belog di hari Jumaat yang mulia ini. hehe.. Gambar di ambil di depan cermin RedBox :D
Adios..

Wednesday, September 28, 2011

A simple birthday treats :)


Happy 31st Birthday Mamayiyen! I am officially 31 years old now :D dah tua dah... T_____T
Thank you for all the warm wishes especially on facebook guys! My exact birthday was on 14th of September :)



The simple birthday treats :)



Chrysanthemum drinks! our favourite!



Sushi



Mee goreng special by me & papa :)



This is my Birthday's cupcakes! instead of one whole cake..i decided to buy my favourite cake.. Dalam family dah memang saya seorang je suka makan kek, so kena beli kek kecil je.. kang tak habes makan pula..sebab sorang sorang makan..



31st birthday katanyer. cupcakes from CupCakeChic



Tetiba Neidal pula kena kiss.. mesti dia ingat yang tu birthday dia -_____- hehehe.. Dah le taknak pakai baju.. ish ish ish.. terpaksa juga bergambar cekci :D



Tiup lilin katanyer.. awww... Yiyen pun beria ia meniup..



Kami bertiga sebab papa jadi jurugambar.. Actually memang saya buat birthday ni sesimple yang mungkin..masak mee goreng, beli sushi, cupcake, tidbits dengan air kotak jer.. sebab kami berempat je pun..



Me and neidal :)


Syukur Alhmadulillah kerana masih bernafas dan di kurniakan Allah S.W.T dengan kesihatan yang baik sampai ke hari ini. Semoga kebahagiaan dan kesihatan saya ini berkekalan hendaknya. Amin ya Rabil Alamin..




Monday, September 26, 2011

Raya Marathon 2011!!


Beberapa minggu lepas, minggu ke2 dan ke3 raya memang banyak undangan Open house. Sampai banyak juga yang tak sempat nak attend. Sorry sangat sangat kepada yang jemput tapi kami tak dapat datang...



Ni masa ke rumah my BPP, Pn Wynn kita :) Saja bergambar dengan koleksi Hard Rock dia
tu.hehe.. Cute kan..



Ni ofkos u guys know.. Cik Yohana aka Cheng2 adik saya dengan boyfriend dia, Neidal :D



Koleksi Trophy Wynn & Hard Rock



Kamiii....



Yiyen kishh Neidal :)



Tak sabar nak tengok apa menu yang nak dihidangkan..walaupun sebenarnya dah tau apa..hehe..



Melentiks.com



Aksi geget katanyer..ngeh ngeh!!



Weeeeee!!!! kami dijamu dengan Lasagna special by Wynn's hubby!! Memang i tell you sedap sangat!! Sampai ke hari ni saya masih teringat lasagna ni.. u guys yang nak try rasa Italian dish Yasser, boleh lah datang ke D'Grato's Bangi.. cari guna GPS pun boleh! kan Wynn?? hehe..



The biscuits!! Siap ada dari Famous Amos uolls!



Ok, lasagna sudah siap dihidang dan sedia untuk dimakan.. yippie! kalau kat Pizza Hut, macam ni dah dekat rm10 rasanya.. tapi yang ni kami makan free :) Thanks Wynn..



Yummyliciousss lasagna with special sauce by Chef Yasser :)



Muka kenyang & muka nakal Neidal!




Harusss.. pos ala ala nak jual baju gittew..hehehe...



Selamat Hari Raya dari kamiii...



Ni satu lagi pose istimewa dari theyolls!



Awww!! lihatlah wallpaper Wynn yang cantik siap ada bling bling ini :) Haha.. ok itu jer cerita beraya di rumah Wynn..Thanks Wynn for having us..
Next station.. ke Putrajaya pula.. apa lagi ke rumah my bff la..



Hidangan utama my bff... Ayam Penyet hasil masakan sendiri dia!! Wah kelass uolls! siap masak sendiri Ayam Penyet ni.. tapi so sorry gambar dah rotate pun masih macam ni juga :( so sad.. kalau guna ipad tu boleh lah pusingkan ipad, kalau baca guna laptop mesti susah nak tengok gambar ni kan... apa apa pun.. memang sedap masakan my bff ni.. first try katanyer.. well done Syai!



Sementara kami sedang makan..Yiyen & Neidal main di dalam bilik mainan Aryssa.. bagus bagus.. please continue playing ok. Mama nak makan..hehehe..



Aryssa yang sangat petah bercakap with Auntie Ceceng :)



me,bff & cheng2



With Syai's SIL, Roe.. u guys should read her BLOG. Owesome!



Ok kami nak balik dari Putrajaya dah.. thanks Syai & Ben for the Ayam Penyet :)
Next destination is Klang :) Nak ke rumah kawan yang dah lama tak jumpa. Wan & Huda..



Ni lah dia Wan Ahmad & Nur Huda. Ada cerita di sebalik their weddings ni.. *ehem* apa lagi kalau bukan sayalah match maker they all sebelum berkahwin dulu.. sesuaikan.. akhirnya berkahwin juga diorang.. dan sekarang ada seorang anak berumur 6 tahun, Asif namanya :) Asif is so hensem..



Budak budak zaman sekarang.. Yiyen, Neidal & Asif main game guna iPad2 katanyer..



Neidal menunjukkan kepandaiannya slide slide the iPad.. haha! so kelakar!!



So this is Asiff & Nureen.. nasib baik Yiyen.. tua setahun.. kalau tidak.... hahahaha.. kompom bole buat menantu :D awwww....

Ok guys thats all.. nanti kalau sempat, nak upload gambar beraya lain pula. Ada banyak lagi tapi hari ni demam sikit & running nose.. tak berapa selesa nak menaip..

See u guys at the next entry...
Chawwww....



Sunday, September 25, 2011

The letter A & N





A♥N = NA & AN :) combination of the 1st letter from our name :)

Hubby's name is Azlan & my name is Nooryati.S.S. When i was pregnant my 1st child, Yiyen. We decided to use the first letter of hubby's name coz we thought it was a baby boy. but after delivered and it's a girl, we use the letter N coz that's our earlier plan.. those who read my blog before, they should know the story of my pregnancy for Yiyen's & also Neidal's name :)

From A & N ,we named Yiyen as Nureen Aleesya (NA) & Neidal as Alzreil Neidal (AN)
Isn't it great? so from now on, Make ur child's name meaningful! coz we did! Alhamdulillah..



Friday, September 23, 2011

Jom beli di Coachlover1980!


Salam semua!!!

Hari ni saya nak buat promotion pasal handbags pula.. Almaklumlah peminat beg tangan kan..
Ok kat bawah ni nak tunjuk taukeh belog dulu..hehe..Ni gambar kami masa gi rumah dia beberapa minggu lepas :)





Perhatian untuk peminat Marc Jacobs! Handbag ni adalah khas untuk dijual ok.. saya jadi model je memperagakan beg ni. Beg ni sangat cantik ok! full leather pula tu.. fuhh! rugi uolls tak beli..

Detail pasal beg ni boleh gi terus ke COACHLOVER1980 ok. Yang ni memang ready stock..



Satu lagi yang mencuri pandangan mata is... this sling bag!!
RM350 only!! cepat cepat ke sana sekarang juga!!
nanti uolls menyesal kalau ada orang lain yang grab beg ni..
Murah tau!
Ada banyak lagi ready stock handbags kat Coachlover1980.. uolls kena gi sana untuk usha ok..


Sekian iklan dari Mamayiyen :)
Terima Kasih..


Tuesday, September 20, 2011

You caught my eyes!!


Ow em Gee again! Terpandang beg tangan ni semalam telah membuatku tak tidur lena.. Uolls pernah nampak handbag ni? ye ni bukan Hermes yg berpuluh ribu tu.. tapi shopping bags dari Banana Taipei :) Cute kan??


I Love the green one! sebab saya ni kan peminat HIJAU :) oh bilakah dapat beli beg ni.. hmmm.. tak dapat beli Hermes.. ni pun jadi lah kan.. Another shopping bags yang mencuri pandangan mataku semalam is..



This Lovely Green Longchamp!! cantik lah kamoo LC.. kenapalah belum tercapai hajat lagi untuk membeli handbags ni.. Ok now u know what is my next wishlist rite? woohoo!!

InsyaAllah..


Thank You sister :)



This is actually my first birthday present :) It is from my eldest sister, Kartini..

She gave me 10 days before my birthday.. Advanced birthday gift katanyer :D

masa tu kebetulan hantar kami ke airport nak balik ke KL, so dia terus bagi hadiah tu..

tak payah poslaju, senang :)

Thank u for the gift kats.. Wangi dia memang best!

i Like!


Sunday, September 18, 2011

Another happy day!!


Alhamdullilah.. memang rezeki di bulan September ni :) Nama pun dah Septembia kan.. so memang bulan 9 ni membawa makna yang amat mendalam bagi saya..


Dapat hadiah birthday dari my BFF petang tadi. So excited! Thank u so much bff :) You know who u are..


Vero Moda Jeans Top & a Love Pendant from Habib Jewels


Suka sekali baju dan loket Love tu. Nanti saya pakai, and show it to you ok :) Another happy day on 17th of September 2011. 3 days after my birthday.. Nampaknya my Birthday wishlist tahun ni dah banyak yang tertunai.. hehe.. Syukur Alhamdulillah..

Thank u once again bff :) I heart you. hugs!


Saturday, September 17, 2011

A Birthday Present from my BPP

Salam guys,
Semalam, kebetulan adik saya si Yohana tu datang KL, so kami pun telah di jemput ke rumah my bpp untuk ketemu sambil beraya :) Nanti nak buat entry masa ke rumah dia.. but before that, let see what did she gave me for my Birthday! Happy nye!



I dapat wristlet uolls! wristlet ni agak besar, so boleh saya jadikan sebagai dompet saya dan gantikan dompet lama tu.. dompet lama tu actually dari my bpp juga 2 tahun lepas :)

Thank u so much bpp! Lebiu Wynn!! hehe..


p/s: do drop by to my bpp Blogshop Coachlover1980.blogspot.com ya!


TQ


Thursday, September 15, 2011

Hadiah Birthday yg ke 31




Gumbiranya hati ku sebab dapat hadiah birthday ni :) Dah lama tak dapat barang berlian. So bila dapat, happy sekali.

Hadiah ni saya yang pilih sendiri. suami bagi duit suruh saya beli apa yang saya nak. Dia cakap kalau dia yang beli kang saya tak suka pula.. hehe. siap taknak ikut lagi masa beli hadiah sebab nanti pening menunggu saya yang sangat memilih ni..haha!

Memang betul pun.. kenalah memilih. nanti tak puas hati. kang susah pula..

Apa apa pun, terima kasih papa :) Malam ni nak tidur dengan hadiah ni.. hahaha!!

sent from my iPhone

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin