Wednesday, September 7, 2011

My Hari Raya 2011


Ok. Janji harus di tepati.. Entry raya yang dah seminggu tertangguh ni harus ku siapkan hari ini juga.. enjoy reading ya!



Ni lah dia gambar kami sekeluarga masa beraya tahun ni. Semua gambar raya dah upload kat FB. so uolls boleh lah tengok yang lain kat sana ok. mak macam kemalasan nak up up kat sini sebab agak lembs gambar dia nak kena upload..



Kek lapis dari Sarawak yang adik saya beli sebelum dia balik beraya hari tu..



Rendang special kakak saya.. dia cakap ni rendang setahun sekali sebab masa raya je dia masak :D hehe..



Kakak iparku bersama Neidal :)



Last day berbuka puasa atau bagi orang Sabah, berbuka puasa dia panggil bersungkai :) Atleast dapat juga berbuka puasa dengan family walaupun tinggal sehari berpuasa..



Duit raya untuk anak anak buah dan of course untuk yiyeneidal :)



Ketupat yang di beli readymade dianyam tinggal nak isi beras je dalam dia.. dah lama tak buat kerja ni.. tapi memang best sebab sambil isi beras, sambil buat ketupat / gossipan.. hahaha!



Baju raya saya yang paling banyak :) Baju yiyen, papa dengan neidal raya pertama je saya iron.. yang selebihnya tak payah iron..so semua ada dalam almari..



Di pagi raya.. bukan senang dapat captured memori macam ni. that's why saya cepat cepat ambil gambar diorang masa bertuala ni.. kalau tak sekejap je nak pakai tuala terus buka..nak pakai baju..



Snap selagi diorang ni duduk diam.. kang susah dah nak duduk diam si Neidal ni..



Tabble set up untuk tetamu pertama datang hari tu... Kami makan di pagi raya kat dapur je..



Kek lapis yang dah siap di potong dan untuk dihidang untuk para tetamu..



Hasil ketupat yang kami isi beras semalam..



Amirah Zahirah & Neidal..



Sebelum ke masjid, adik saya dah siap settingkan ruang tamu untuk bergambar di pagi raya.. sesi photoshoot katanyer..



Amirah & Neidal lagi... Amirah cakap atiek Neidal tu atiek dia.. hehe atiek tu maksudnye adik :)



The cousins! kecuali Adam sebab masa ni dia gi masjid..sembahyang raya..



Girls in PINK!



Isi tangki bagi penuh dulu baru tak nangis masa photoshoot :)



Kan hensem tu :) berbaju melayu katanyer Alzreil Neidal kita ni..
Love u always ensemboy!



LOVE,
Mamayiyen..


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin