Saturday, July 31, 2010

Neidal ku 3 bulan sudah

Whoopssss!! ini Mamanya neidal..saja enterframe hehehe...just nak share di sini sbb suka sekali dengan baju itteww!! baru beli actually then terus pakai keesokkan harinya..baju tu sekali ye..maksud ku,baju bukan asing dengan cardigan nya..di jahit sekali..cantik dan murah pula tu..berbaloi dengan harganya :) kalau nak beli,silalah ke Jusco..yg ni ku beli di Jusco Bkt. Tinggi,Klang..Jenama Creme..certain baju siap ada 50% diskaun lagi..ayuk' cepatan ke sana! :)




Actually Neidal dah berusia 3 bulan masa 28 hb July lepas lagi..tapi oleh kerana kebizian yang amat.. xsempat nak ku update.. baby ku sekarang sudah 6.1kg..masa dukung pun dah terasa kelenguhan tangan yer..

Gambar ni di ambil masa ke klinik desa jalan kebun hari tu..injection for 3 month punya..tapi baru la ku terperasan yang neidal belum mengambil injection yang 2 bulan punya..so the JM, jururawat masyarakat, inject for the 2 month punya injection jer hari tu..kesian neidal...aku tersangatlah terlupa untuk injection 2 bulan itu..maaf ye JM di atas kealpaan itu :)

Atukneidal n neidal...serupa kan?? bakal pewaris ni kata bapaku...hehehehe...ni masa my family datang last week..

Yiyen dgn atuknya pula...ala ala manja gitu yiyen...sebab jarang jumpa that's why..masa ni hantar my family to the airport untuk balik sabah..

My parent with yiyen n amirah the birthday girl...they come to visit us last week n balik sabah last thursday. Only me n yiyen send them to the airport sebab papanya xdapat cuti..yiyen was really happy when meet all of them but she is so sad bila hantar ke airport hari tu..terus tanya bila nak balik sabah..siap tanya bulan n date sbb nak plot dalam calender..jangan tipu2 dengan yiyen ni..sebab bab2 matematik ni, very the clever one :)

Wednesday, July 28, 2010

Amirah Zahirah 2nd Birthday Bash with Safari n Madagascar!!

Hari ni baru dapat update ye uolls..Amirah Zahirah's Birthday party done well as planned.. lihat saja deconya pasti tertawan kan.. oklah banyak gambar kena upload and taknak menceceh disini..so lets the photo do their job..

Mirah n mamanya Kartini..mamanya is my eldest sister..cantikkan baju birthday Mirah..that one is my birthday gift to her..

The birthday decoration..thumbs up to the party planner.. Razzle Dazzle Party Box!
and the food is from this caterer

My Yiyen n her favourite cousin Audra aka uda!

Nak jadi rama2 katanya!!

The banner outside the house..glamer gittew!

The Zebra Pinata.

The tier cupcakes..

The fondant birthday cake..so nice sampai sayang nak makan..

some of the decoration..

the guests..

masa ni acara baru nak start..

with my schoolmate..thanks for coming jane..

me with the deco..

yiyen n friends..

The personalise chocolate bar n jelly sweets..so sedapp!

The penguin biscuits! yummy!!

The birthday girl akhirnya ketiduran sebab penat main..

Yaya's son akmal n my son neidal :) so cute both of them..

Foto session with the family..

Me n my sister..

With yiyen n neidal..husband adalah fotografernya so gambar dia xde disini..haha..

The birthday cake yang sangat comel!!

Personalised chocolate bar..

Penguin biscuits..

Sesi memukul pinata..kesian si zebra..

Pungut jangan tak pungut!!

Me n Yaya. thanks sudi datang ye yaya..baru 2 kali jumpa tapi macam dah lama kenal kan yaya..hehe..


with the single girls..haha jgn marah ye..

Dr liyana n neidal..
pandai pula neidal senyum dengan awek cun..hehehe..


Dr siti n her sister..

Mummymirah n neidal..muka neidal innocent sangat..membuat ku geram melihatnya!

Neidal dgn sayap rama2 yiyen..cotton on mari :)

The party packs fpr guests..

Choc n jelly sweets

The framed deco for amirah..

Me n mom with neidal..

I really like this picture!! my mom with her second cucu lelaki..ensomboy ku!! hehe..
so that's the end of the story..
hope u guys enjoy the party..
nanti kalau ada bday sape2 jangan lupa jemput daku ye..hehe..
n yiyen birthday is coming up this november..
stay tune!


Tuesday, July 20, 2010

Waka waka eh eh..this time for Amirah!!

Are you ready to dance? Waka Waka eh eh..

My niece Amirah Zahirah is throwing her 2nd Birthday Bash this Sunday,25th of July..can't wait for it..
all of u are invited..those who are interested to come..don't "shy shy cat" to drop an email to me ok.. my email is septembia1409@yahoo.com i'll give you the detail of the party..

Amirah would be happy to see a lot of guests on her birthday party..
so see ya!!

Love: Amirah & Family

Monday, July 19, 2010

Yiyen dapat No.1

Sabtu lepas..ada sesi meeting teacher dgn parent dengan sesi sign report card anak2 untuk Smartreader Bukit Rimau..Oleh kerana i'm working on that day..so i ask papayiyen to attend.yiyen pun beria ia nak pegi.."teacher kata kena datang mama"..ok lah kalau mcm tu.

yiyen & teacher jenny @ SR sports day

so i asked papayiyen to send babyneidal to nursery that saturday morning..tapi he refused..he said he wanted to bring neidal to smartreader..ok then..harap2 neidal xmeragam ok lah..but papa said neidal tidur sepanjang sesi tersebut..thank God..

yiyen,careen & alisha

Balik dari kerja papa bagitau yang Yiyen dapat no 1 dalam kelas S-6. (smartreader six y.old)
Wah! teruja sekali..tahniah yen! nanti mama belikan hadiah ye..xsangka berbaloi juga hantar yiyen ke SR.. yiyen dah lancar membaca dalam bahasa melayu..bahasa inggeris xberapa lancar lagi tapi i know she can improve..but she speak english well..

another picture with careen
Report Card yiyen teacher tulis macam ni.."she can perform well if she didn't shy to ask question and not panic...yiyen ni memang pemalu macam mamanya..awww!! panic tu mungkin gen papa dia kut..hehehe..

Sport's Day & Family Day at Wet World Shah Alam

She got 96% for Bahasa Melayu, 95% for English & 86% for Maths..Exam ni di buat di kelas Smartreader bulan lepas macam exam biasa..their syllabus ni actually dah setaraf syllabus standard one punya.. (yiyen is actually 5y+ to be exact) bulan nov ni baru dia genap 6 tahun...so agak tough juga la exam ni untuk dia..saya tgk the question pun agak susah juga.tapi syukur yiyen dapat buat dengan baik..teacher siap puji the way yiyen buat kira2..siap ada garis2 macam mama n papanya ajar :)

Chewah gaya kaki tu yang xtahan..

Ok lah harap2 exam final nanti yiyen can maintain her 'prestasi'....Rupanya diam diam berisi anak ku ini..Well done Yiyen!! mama & papa really proud of you!


Sunday, July 18, 2010

I will link u back :)

Happy Sunday uolls! Sihat tak hari ni? Hari ni i ada nak buat satu permintaan ye...i minta sesape yang dah link blog i utk give ur url kat sini so that i can link u back bole tak? saya tak tau sape yang dah link saya sbb kadang2 xsempat pun nak bloghop selalu..saya sempat check blog yg ada dlm link saya kt sebelah ni jer..so i nak link u back ok..thank u very much friend :)

motif gambar?
saje nak tunjuk i tengah bergaya dgn nine west ku itu..
jangan marah ye!
hehehe..


Saturday, July 17, 2010

Minum petang di PH

Oleh kerana dah lama xmakan kat Pizza Hut dan atas pujuk rayu yiyen nak makan kat sana...so kami bertiga pun singgah lah ke PH Kemuning Utama ini..*Neidal kat nursery masa tu*

Wajib bergambar disini..hehe..tak tau lah kenapa tiba2 yiyen mengidam nak makan pizza hari tu..masa lalu kt sana dia dah ingatkan siap2."mama lepas ni kita makan kat pizza ye..yiyen teringin nak makan.."

Ya..nak order dengan penuh khusyuk sekali..tapi xtau nak order yang mana satu..so i juga yang orderkan..apa kata kita try pizza fish prawn yang digembar gemburkan enak tu pa..hari tu terbaca ramai blogger kata sedap..so harus cuba..

Pose macam ni mmg menjadi hak milik mutlak yiyen..orang suruh senyum..buat muka mcm tu pula..ok kids menu for yiyen saya amik yang spaghetti sbb mmg fav dish dia tu..the choc ice cream yang sepatutnya kena serve selepas mkn pizza kami lupa nak minta hari tu..bila sampai rumah baru teringat..tapi its ok sbb yiyen mmg kureng bab2 ice cream ni..

Sempat juga walaupun ada jers di dahi..huh! tasuke..actually masa ni kami baru balik dari beli aircond kat sengQ..bilik tetamu di rumah sudah pun beraircond ye..baru pasang pagi tadi :)

Sementara menunggu order sampai..yiyen perasan dah nak gi main kt playground dia.. o ya..actually nak cerita pasal cara mengorder pizza yang canggih nowadays..ke aku yang ketinggalan ni? baru 2 bulan x makan pizza sudah canggih cara nak ordernya..

Ok ni masa makan pizza kat Pizza Hut Kemuning Utama ye..xtau lah tempat lain macam ni juga ke atau kat situ je mcm ni...excited gila tengok benda ni masa masuk pizza hari tu.. Press for help ni ada 3 button.

Call,Bill & Cancel..kalau nak order tekan button call then kalau nak bill tekan button bill..canggih kan..the pelayan hanya akan datang jikalau kita press the call button jer..lepas dia bagi menu dia akan pergi dari situ and ask u to call him/her kalau nak order..so xdelah dia tercongok je kat situ sementara kita decide apa nak makan..once again..ke aku yg jakun :p tapi rasanya belum pernah jumpa lagi press2 button ni kat mana2..kalau ada do let me know ye..

So there you go! Fish Prawn Pizza! masa ni panas2 lagi so bila makan,dia punya cheese tu memang agak2..tak nak putus! what i can say is...pizza FP ini sangatlah sedap! memang menepati citarasa lah...memang betul lah iklan dalam TV tu.tak tipu memang sedap! uolls yang belum cuba sila cuba sebelum terlambat okay..

Papayiyeneidal yang memberikan half peace jer..malu nak bergambar depan pelayan2 pizza hut la tu! hehehe..sebenarnya dia dah tak sabar nak ngap pizza ni..

Spaghetti for yiyen...enak juga okay! kenapa semua enak kat sini ye? ke sebab baru buka atau memang sedap? sebab kadang2 makan kat pizza ni ada tempat2 yang sedap..tapi xpelah janji kenyang..

Sedia untuk makan..habis licin spaghetti yiyen sebab me n her papa turut merembat makanannya :) tapi yiyen cool jer sebab lepas tu nak makan pizza pula kan yen..

Bukti i makan pizza tu ye..siap pegang udang lagi..udang dia sangat fresh n besar..sampai berebut2 dengan papa.hahaha..

Ok lah enough for that..len kali kita JJCM lagi ok..Kemuning Utama punya Pizza Hut & KFC adalah berkongsi bangunan and sangat besar ok..suasana dalam pun selesa dan luas..tandas dia pun cantik dan unik!kat pintu tandas ada gambar kartun perempuan & kartun lelaki :) harus singgah di sini ye..kalau xnak makan pizza bole makan KFC..

And what is so good about this place is....they're 24hour drive thru restaurant! great isn't it?
p/s: bilalah pizza nak bagi makan free ni :p

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin