Saturday, July 17, 2010

Minum petang di PH

Oleh kerana dah lama xmakan kat Pizza Hut dan atas pujuk rayu yiyen nak makan kat sana...so kami bertiga pun singgah lah ke PH Kemuning Utama ini..*Neidal kat nursery masa tu*

Wajib bergambar disini..hehe..tak tau lah kenapa tiba2 yiyen mengidam nak makan pizza hari tu..masa lalu kt sana dia dah ingatkan siap2."mama lepas ni kita makan kat pizza ye..yiyen teringin nak makan.."

Ya..nak order dengan penuh khusyuk sekali..tapi xtau nak order yang mana satu..so i juga yang orderkan..apa kata kita try pizza fish prawn yang digembar gemburkan enak tu pa..hari tu terbaca ramai blogger kata sedap..so harus cuba..

Pose macam ni mmg menjadi hak milik mutlak yiyen..orang suruh senyum..buat muka mcm tu pula..ok kids menu for yiyen saya amik yang spaghetti sbb mmg fav dish dia tu..the choc ice cream yang sepatutnya kena serve selepas mkn pizza kami lupa nak minta hari tu..bila sampai rumah baru teringat..tapi its ok sbb yiyen mmg kureng bab2 ice cream ni..

Sempat juga walaupun ada jers di dahi..huh! tasuke..actually masa ni kami baru balik dari beli aircond kat sengQ..bilik tetamu di rumah sudah pun beraircond ye..baru pasang pagi tadi :)

Sementara menunggu order sampai..yiyen perasan dah nak gi main kt playground dia.. o ya..actually nak cerita pasal cara mengorder pizza yang canggih nowadays..ke aku yang ketinggalan ni? baru 2 bulan x makan pizza sudah canggih cara nak ordernya..

Ok ni masa makan pizza kat Pizza Hut Kemuning Utama ye..xtau lah tempat lain macam ni juga ke atau kat situ je mcm ni...excited gila tengok benda ni masa masuk pizza hari tu.. Press for help ni ada 3 button.

Call,Bill & Cancel..kalau nak order tekan button call then kalau nak bill tekan button bill..canggih kan..the pelayan hanya akan datang jikalau kita press the call button jer..lepas dia bagi menu dia akan pergi dari situ and ask u to call him/her kalau nak order..so xdelah dia tercongok je kat situ sementara kita decide apa nak makan..once again..ke aku yg jakun :p tapi rasanya belum pernah jumpa lagi press2 button ni kat mana2..kalau ada do let me know ye..

So there you go! Fish Prawn Pizza! masa ni panas2 lagi so bila makan,dia punya cheese tu memang agak2..tak nak putus! what i can say is...pizza FP ini sangatlah sedap! memang menepati citarasa lah...memang betul lah iklan dalam TV tu.tak tipu memang sedap! uolls yang belum cuba sila cuba sebelum terlambat okay..

Papayiyeneidal yang memberikan half peace jer..malu nak bergambar depan pelayan2 pizza hut la tu! hehehe..sebenarnya dia dah tak sabar nak ngap pizza ni..

Spaghetti for yiyen...enak juga okay! kenapa semua enak kat sini ye? ke sebab baru buka atau memang sedap? sebab kadang2 makan kat pizza ni ada tempat2 yang sedap..tapi xpelah janji kenyang..

Sedia untuk makan..habis licin spaghetti yiyen sebab me n her papa turut merembat makanannya :) tapi yiyen cool jer sebab lepas tu nak makan pizza pula kan yen..

Bukti i makan pizza tu ye..siap pegang udang lagi..udang dia sangat fresh n besar..sampai berebut2 dengan papa.hahaha..

Ok lah enough for that..len kali kita JJCM lagi ok..Kemuning Utama punya Pizza Hut & KFC adalah berkongsi bangunan and sangat besar ok..suasana dalam pun selesa dan luas..tandas dia pun cantik dan unik!kat pintu tandas ada gambar kartun perempuan & kartun lelaki :) harus singgah di sini ye..kalau xnak makan pizza bole makan KFC..

And what is so good about this place is....they're 24hour drive thru restaurant! great isn't it?
p/s: bilalah pizza nak bagi makan free ni :p

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin