Monday, July 5, 2010

Yiyenku yang kreatif :)

Wah! Lama xupdate.. almaklumlah bila dah start kerja ni terus xde masa nak blogging. tapi blogging tetap blogging ye..akan ku selitkan juga masa terluang untuk itu.. Hari ni is my nite's off after 2 days nite duty..Alhamdulillah..kerja malam yang selesa..maksudnya xbanyak kes kes kecemasan untuk pembedahan..

Pagi tadi bila scroll picture dalam laptop ni..jumpa gambar2 ni..terus nak blogkan..u olls baca je la ye..i pun xtau nak cerita pasal apa..last week actually ada juga pergi shopping tapi kemudian la ye cerita psl shopping tu..hari ni kita story mory pasal yiyen dulu..



comel tak mumu & pupu? inilah kerja yiyen bila dia boring2..dimasukkan mumu kesayangan dia dalam stokin dia.. terkejut juga masa dia tunjukkan kt saya hari tu..tapi comel pula bila tengok ni.kreatif betul yiyen ni..ingatkan apa..sbb dia letak tangan di belakang dan suruh teka.."mama cuba teka apa ni?" saya cakap je tak tahu..dia terus tunjuk dan senyum2.



Tadaaaa! so cute! ok jap mama nak amik foto kata ku..cepat2 dia pose...as owez la...yiyen ni memang betul betul sayang dengan mumu dia.she cannot sleep without her mumu :)



Dah kena amik gambar..terus buat yang ni pula.."mama amik gambar mumu pakai pampers pula" ahh sudah..habis la mumu dia ni.siap dipakai kan pampers pula..



Kebetulan hari tu, yiyen ada buatkan kad Father's Day untuk papa dia..apa lagi..teruslah suruh snap..sila abaikan belon oren dalam mulut dia..nak juga bergambar macam tu..



Happy Father's Day card by Yiyen.. tapi tulisan di bahagian depan tu of course teacher smartreader dia yang tuliskan..dia tulis bahagian dalam je..



"Dear Dad, I'm proud to be your daughter. You are my Role Model and Hero of my life. I Love you Dad." best kan wording dia.. ini memang tulisan yiyen tapi ayat tu mungkin teacher dia yang quote kan..



Ni lukisan yiyen untuk papa dia..ada gambar Love, Flower, Butterfly..ect... saya pun xpaham apa yang dia lukis ni..tapi yang butterfly tu mmg wajib ada setiap kali dia melukis..hehehe..



Satu lagi kreativiti yiyen..seperti gambar di atas ni lah..tempat menjemur baju adik neidal dia.. dia buat tempat menggantung mumu,pupu dll..katanya supaya adik xnangis kalau letak macam ni..



See..bijak bijak..memang bagus lah yiyen ni pandai ambil hati mama konon2 jaga adik supaya xnangis..yiyen dah pandai dah jaga adik neidal dia sekarang ni..ringan sikit beban mama dia walaupun kadang2 dia jeles tapi as a sister dia mengalah juga..

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin