Monday, July 19, 2010

Yiyen dapat No.1

Sabtu lepas..ada sesi meeting teacher dgn parent dengan sesi sign report card anak2 untuk Smartreader Bukit Rimau..Oleh kerana i'm working on that day..so i ask papayiyen to attend.yiyen pun beria ia nak pegi.."teacher kata kena datang mama"..ok lah kalau mcm tu.

yiyen & teacher jenny @ SR sports day

so i asked papayiyen to send babyneidal to nursery that saturday morning..tapi he refused..he said he wanted to bring neidal to smartreader..ok then..harap2 neidal xmeragam ok lah..but papa said neidal tidur sepanjang sesi tersebut..thank God..

yiyen,careen & alisha

Balik dari kerja papa bagitau yang Yiyen dapat no 1 dalam kelas S-6. (smartreader six y.old)
Wah! teruja sekali..tahniah yen! nanti mama belikan hadiah ye..xsangka berbaloi juga hantar yiyen ke SR.. yiyen dah lancar membaca dalam bahasa melayu..bahasa inggeris xberapa lancar lagi tapi i know she can improve..but she speak english well..

another picture with careen
Report Card yiyen teacher tulis macam ni.."she can perform well if she didn't shy to ask question and not panic...yiyen ni memang pemalu macam mamanya..awww!! panic tu mungkin gen papa dia kut..hehehe..

Sport's Day & Family Day at Wet World Shah Alam

She got 96% for Bahasa Melayu, 95% for English & 86% for Maths..Exam ni di buat di kelas Smartreader bulan lepas macam exam biasa..their syllabus ni actually dah setaraf syllabus standard one punya.. (yiyen is actually 5y+ to be exact) bulan nov ni baru dia genap 6 tahun...so agak tough juga la exam ni untuk dia..saya tgk the question pun agak susah juga.tapi syukur yiyen dapat buat dengan baik..teacher siap puji the way yiyen buat kira2..siap ada garis2 macam mama n papanya ajar :)

Chewah gaya kaki tu yang xtahan..

Ok lah harap2 exam final nanti yiyen can maintain her 'prestasi'....Rupanya diam diam berisi anak ku ini..Well done Yiyen!! mama & papa really proud of you!


2 comments:

  1. big yay for yiyen.
    auntie pun excited baca entry ni.. hehe...

    ReplyDelete
  2. thanks mar..sorry baru nampak comment ni..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin