Friday, December 24, 2010

Yeah balik kampung!!

Tak sabar rasanya nak menjejaki kaki ke
Sabah tanah air ku..
dah lebih setahun x balik sabah tau!
excited sekali!




muka2 excited nak balik sabah :)
tengok ensemboy seperti geram gittew..
dia dah pandai merangkak u olls! dah penat merangkak..
terus give up terbaring mcm ni..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
eh eh eh
kecik2 dah pandai give up tau!




gambar merangkak nanti i up ye..
nak update ni pun curik2 masa jer sbb nak packing..

*****

ok jum tengok salah satu wedding doorgift utk my brother's wedding next week.
upps!
i didn't tell you that my brother's wedding reception will be held next week?
no?
ok ok di sini saya nak war war kan utk semua sahabat handai, saudara mara..
sila lah datang ke

Dewan Komuniti Kota Marudu pada 27hb ni
at 1pm till 3pm..

jemput datang ye, jangan cakap kami x jemput pula :)
we tried our best to invite all of you..
kalau ada yang termiss tu, jgn kecil hati ye.. mmg nak jemput semua tapi xsempat mentioned nama semua org.

so ni salah satunya door gift yg i tempah dari kwn i nama dia kak wan :)
kalau nak tempah silalah gi FB dia.. search "senyum sokmo"
harus lah dari Nganu kite with Love.. hehe..

ada lagi yg lain tapi xsempat nak snap..next entry ye..




personalised fancy cookies!
i yang nak the blue theme & the Love tu..
harus dengan gambar diorang ada kat situ..
thanks Kak Wan for the lovely cookies :)





their 'bunting'
cute kan! thanks to dally! from marryme2u!
i really love your design & effort dear :)

ok lah nak sambung packing lagi ni..
baju utk balik sabah besok dah tersedia ye..
anak2 sila amik dan sarungkan je pagi besok..
baju mamanye pun dah sedia juga..harussssss!





oh tak sabarnya!
doakan perjalanan kami pergi dan balik sabah ok..

TQ guys!

Thursday, December 16, 2010

Yiyen's Birthday Photographer

Oleh kerana i paling suka gambar ni..
so terpaksa upload kali ke dua di blog ni..
jgn mare!

entry kali ni nak promote
yiyen's birthday official photographer :)

Wah!
siap ada photographer katanyer :p



cantik x gambar ni?
cantik kan!



seperti terbang butterflies itu



like juga!



nice..



ok..
this is the photographer's FB fanpage
website dia rasanya ada problem skrg..so uolls boleh terus ke FB fanpage dia ok..
lagi senang!
servis baik & cepat dan paling penting harga dia sangat lah berbaloi2..so apa tunggu lagi.slot utk tahun depan dia dah buka tu..sila2 lah book ye..


p/s: thank you once again adik Mirul for the nice shot!
& ehem.. kad jemputan jgn lupa bagi akak kalau dah tiba masanya ok :)
comel sekali irine nadia marcello tu! kim salam..




Wednesday, December 15, 2010

Yiyen's Birthday Cake appear in 'theblisscupcakes' blog entry

Checkout 'theblisscupcakecakes' lovely entry about Yiyen's 6th Birthday Cake!
Owesome!



pink + butterfly & ladybird cake
as yiyen wished


yiyen pose with her cake as soon as the cake arrived :)



Lovin' it!
thanks TBC for the cake & this ENTRY!

Yiyen & GapKids


Wah Yiyen dah jadi Model GapKids kerrr?
OMG!

Lucky lah kalau betul kan..
to make her dream come true,
yg actually her mom's dream.haha..



please help me to vote her in Gap Malaysia Facebook..
all you have to do is..




1. Go 2 http://www.facebook.com/gapmalaysia

2. Casting call

3. Like

4. Start Now (Allow the application to load. Click Allow )

5. Malaysia

6. Name list “N”

7. Find the names, photos & click VOTE:-


Nureen Aleesya bt Azlan, 6 years




thank you so much for the vote guys!!

Sunday, December 12, 2010

Saya budak baru belajar..

Just nak share with uolls yang saya baru pandai buat watermark
kesian kan..
dah lama sebenarnya nak belajar buat tapi tak kesampaian..
akhirnya berjaya juga saya buat watermark tanpa tutorial dari sesape :)
i am proud of myself walaupun ketinggalan "jaman"
hahaha :p


renunglah gambar kekasih hati ku ini berwatermarkkan
blog mama dia..

huhu!

Saturday, December 11, 2010

My Ensemboy!

Ok tadi dah cerita pasal yiyen..
now pasal adik dia pula..



ensem x my ensemboy ni?
ececeh..
dah le bagi nama ensemboy..tanya2 pula :p



gambar ni di ambil 1 day after yiyen's birthday..
saja nak test2 neidal pakai party hat tu..



suka sekali senyum dia ni..
gerammmmm..



eh nape tu?
ni mesti mainan dia jatuh ni..



dah dapat mainan..
gigit pula..ish..ish..ish..
ensemboy ensemboy!

mama Love you so much!

Best Student 2010!

A Quick update on Yiyen's Grads day..
dah 2 minggu sebenarnya tapi baru hari ni sempat update :)
i'm tolly!! hehehe..



Concert & Graduation of SmartReader Bkt Rimau
telah diadakan di Kota Permai Golf & Country Club..
dekat jer dengan rumah we olls...
tak sampai 3 minit sampai..



my Brother Richado pun join us that nite sebab kebetulan
dia ada show kat
Celebrity Club Soho,KL
the other day..



ensemboy tengah merenung gambar grads kakak tersayang :)



phewwitt!
kecik2 dah ada gambar graduation gittew!!



papayiyen sedang merenung gambar yiyen dengan penuh bangga :p
katanyerrr...hehe..



kami



yiyen & iman
with their certificate



nak jugak!



yiyen dapat anugerah Star Leader malam tu..
terbaekk!
tapi yang paling terbaekk lagi...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

she got


awarded as a BEST STUDENT of SmartReader Kids Bkt Rimau 2010!
i bangga uolls!!!

tengok ensemboy pun heran sbb yiyen banyak sangat dapat trophy hari tu..
weeeeee...

oklah thats all for now..
banyak lagi nak citer ni..kalau sempat malam ni juga i update okey..
tata friends..

Saturday, December 4, 2010

Shopping yang cepat tapi padat :)

Kita tinggalkan seketika cerita pasal birthday yiyen ye..

Hehe..
nak juga share kat sini..
I baru je dapat my belated Birthday Gift from my BPP :)
'Best Pren Poreber'
boleh ke guna istilah ni?

hadiah dari tokeh COACH mestilah dapat COACH!
yahoooooo!!!

thank u so much tokeh kedai


iaitu Pn.Yasrina Khalid yang vogue the vass itteww!
jom tengok i mengayakan hadiah tersebut.. :p



my new Coach Poppy shades :)
siap posing dengan casing tu yang xtahan tu..
hahaha!

ni sebenarnya gambar i masa nak pegi Sunway Pyramid tadi..
gi SP sebab nak beli Baby Tee utk ensemboy..
baju2 dia semua dah ketat2 sebab debab..

dah lama xtimbang berat Neidal..
tapi rasanya dah 11kg kut..
debab x debab??
baru 7bulan uolls!



baju2 @Kitschen SP yang i try tadi..
gilak teruja dengan koleksi terbaru dia..cantik2 betul..
rugi kalau xbeli.bukan nya apa,tapi baju2 dia mmg berkualiti sbb kain dia tebal..
pastu harga murah pula tu berbanding Forever21 & design cantik2..
tadi sempat juga masuk Cotton On utk org dewasa tapi semua design x memenuhi citarasa ku.
sorry CO..tapi kalau Cotton On Kids harus beli ye sbb design dia i mmg suka..



baju yg i beli



kena amik juga tulisan Kitschen tu sebagai bukti :)



upsss!!
yang ni mmg xdirancang..
oleh kerana xtahan tengok kasut ni..
i dah terbeli untuk ensemboy..
ish ish ish kecik2 dah pakai Clarks :p
tapikan sesampai di rumah tadi kaki ensemboy xmuat :(
kaki debab dah so kena tukar saiz dalam masa 7 hari ni..
OMG!
tadi beli,ingatkan kasut tu longgar...sekali try kat kaki ensemboy..
ketat rupanya..



ni pun try tadi..tapi xbeli harga kebanyakkannya ada 50% diskaun ye..



ni dress yg i try juga tadi tapi pun tak beli...
mungkin nak belikan utk adik sblm balik sabah nanti :)
suka lah si cheng2 tu..



ni maksudnya i masuk fitting room bawak 5 helai baju..
hehehe..
try 5, tapi beli 1..



ok.hasil pembelian 3 jam shopping :)
alahai lupa nak upload gambar baju Neidal & Yiyen yg i beli kat Cotton On Kids tadi..
utk ensemboy beli 4 helai..utk Yiyen 1 helai je..dia dah banyak baju..
yg xpakai pun banyak lagi..
so kita bagi chance utk ensemboy dulu ye yen..



yang ni i wajib beli setiap kali pegi SP..
xpernah xbeli..
my favourite one is 'Fatal Attraction' by CupCakecChic
sangat sedap okeh!

itu je i nak share hari ni..
dah lama sgt xbuat entry shopping2 ni..

next week mungkin nak gi shopping lagi..
tungguuuuu my next entry ye..
ta.. ta..


Friday, December 3, 2010

Yiyen's Birthday Decoration


Sharing is caring kan!! so...

Hari ni i nak warwar kan about Yiyen's Birthday Deco..
I ordered a A3 sized & also 4R sized
Poster for her birthday..

this is the poster

nice kan!

this one also our idea but they design it for us..
lets jump to Dalilah website if you wanna order one..or maybe more :)


hi Dally!!
i dah promote web u..
semoga perniagaan u maju lepas ni ok..
hehehe..



sama juga..
pink & light green is the theme..



the 4R frame poster for her birthday..
*the frame beli sendiri ye*



welcoming note for yiyen's birthday..

hey did you noticed the Goodies Pack there??
yeah..that one i made it myself but the stickers i ordered here:




the kids really like my Goodies pack..
so do i!



Love it!!


combination of

Marryme2u
&
Partythemepack
sangat comel!

thanks Dally & Mai for the cute poster & sticker..
tahun depan i order lagi for my ensemboy ok..
he is turning 1 this coming 28th April 2011

weehoo! can't wait!!

Thursday, December 2, 2010

Birthday view..


Just nak bagi photoview on Yiyen's birthday hari tu..
ni view dari sudut meja makan ku..

all decoration are made by me :)
do you guys like it?


*click photo for larger view*

banyak lagi gambar akan menyusul lepas ni ok..
memandangkan i cuti so memang sangat lah ada masa utk upload gambar :)

p/s: lepas ni nak tukar profession jadi Party Planner la..
hehehehe..

see ya!

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin