Monday, May 7, 2012

Nenek is unwell :(





So many things happened last week.
Balik ke Sabah mengejut khamis lepas sebab keadaan nenek tenat dan dimasukkan ke ICU.

Lepas hantar ke hospital Kota Marudu, Doctor diagnosed she had a broncopneumonia & been treated with antibiotics baru lah keadaan nenek beransur pulih.

Eventhough i know that its only a Palliative care to her :(
Nenek is suffering from Bone Cancer stage IV actually. Everyone know that that there is no treatment for cancer.

Mesti nenek sedang menahan kesakitan sekarang ni sebab tulang humerus dia dah membesar dan tangan kanan dia bengkak (oedema) disebabkan oleh kesekatan oleh tumour tersebut.

Kesian nenek. Hari ni saya dah balik dari Sabah lepas melawat nenek. Kalau saya tinggal kat Sabah, sudah tentu saya akan jenguk setiap hari :( Semalam sebelum balik KL, sempat suapkan bubur ayam kampung kegemaran nenek. rasanya 12 suapan nenek makan. selalunya nenek makan dalam 4 - 5 suap dia dah taknak makan..

Sedih sekali melihat keadaan nenek. Kami adik beradik panggil nenek, "Nini' ikat rambut" sejak kecil sebab nenek sentiasa ikat rambut dia dan tak pernah lepaskan ikatan rambut dia. Memang cute.

Nenek takde masalah kesihatan lain kecuali Cancer tu. hipertensi pun takde, kencing manis pun takde, tapi rasanya bila dah dapat penyakit ni, penyakit lain mesti datang.. sedih mengenangkan nasib nenek. Please be strong nenek. InsyaAllah Hari Raya ni kita jumpa lagi ok.


3 comments:

  1. Usaha, berdoa dan tawakal....InsyaAllah nenek sis akan sihat....

    ReplyDelete
  2. Dear Lydia & Shida. thank u guys. Nenek just passed away this evening :(

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin