Saturday, June 4, 2011

Resepi mama yang enak :)


Good Morning Aunties! Good Morning Uncles! Hari ni MamaYiyen&Neidal nak share sikit Neidal's favourite breakfast menu..simple je tapi sedap sangat sebab kakak Yiyen pun suka makan..Jom kita tengok apa mama masak untuk kami pagi ni :)



Neidal in Green.. warna kegemaran mama!
tengah tunggu mama siapkan breakfast untuk Neidal ni..



Ok,This one mama called Fried Butterscotch with Egg :) Nice isn't it? Kalau Aunty & Uncle nak try masak pun boleh sebab mama masak cepat je tadi..

Bahan Bahan nya adalah seperti berikut:

-Beberapa keping roti Butterscotch
-Telur 2 biji
-sedikit garam & perisa

that's all..

mula mula,pecahkan telur then kacau macam nak buat telur dadar tu..
kemudian masukkan sedikit garam & perisa tadi..
then rendam roti butterscotch tadi sekejap je kat dalam telur tu agar telur menyaluti roti :)
last sekali goreng :)

hasilnya adalah seperti di atas..
mudah bukan?




Kalau nak mempelbagaikan lagi resepi di atas tadi..bolehlah potong isi ayam yang telah di goreng,potong nipis nipis then sebelum rendam roti tadi,susun hirisan isi ayam di atas roti tersebut baru rendamkan roti dalam bancuhan telur tadi.. the result is macam gambar di atas ni.. anak anak auntie pasti makan tak henti henti bila dah cuba resepi mama ni tau!

Selamat mencuba resepi mama saye ye :)
Fried Butterscotch with Egg :)

Much Love,
Neidal


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin