Monday, May 30, 2011

Breakfast by my Love :)


Actually entry ni dah lama nak tulis sebab dah beberapa minggu yang lepas :) Nampak sedap tak breakfast kami ni? Hmmm...ni lah dia hasil masakan sepenuhnya by my hubby.. sesekali suami masak sarapan pagi memang membahagiakan ku.. nasi lemak ni namanya Nasi Lemak Papayiyen :)



Complete dengan telur rebus, timun, ikan bilis goreng dan sambal udang..yang takde cuma kacang goreng sebab kami berdua memang tak suka makan kacang :) Makan bertambah betul saya hari tu sebab memang sedap sangat hehe..ini bukan bodek tau tapi memang kenyataan..



Nyum nyums! hubby cakap dia tak pernah belajar masak dari mak dia cuma katanya, dia selalu tengok mak dia masak.rasanya lelaki memang macam tu kan..tengok je dah pandai.. hidangan ni disediakan sepenuhnya oleh dia kecuali kupas kulit timun dan potong timun tu..tu saya yang buat..kerja paling senang..



Nasi dia betul betul terasa lemak dia sebab hubby memang beli santan yang diperah bukan yang dalam kotak tu.. Sambal udang tu pula dia siap blender bawang dan lain lain bukan guna perencah ready made :) pastu udang tu dia dah siap kupas kulitnya..tinggal nak ngap lagi.. i like!
Sebagai tanda menghargai masakan Papa, saya buat entry ni..harap papa happy ye :)


Thanks pa, for making our breakfast that day! Lain kali buat lagi ye...
Cayang papa! ngeeeeeeee :p


2 comments:

  1. pandai papayiyen...buat nasi lemak..complete pulak tue....bestnyerkan sekali sekala..hubby yg masakkn ;-)

    ReplyDelete
  2. TQ Eila :)
    papayiyen mmg suka masak tapi yg ni extra best sbb siap buat complete breakfast..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin