Monday, March 7, 2011

Percutian yang singkat di Kuantan

Khamis lepas my parent datang ke KL untuk melawat their cucu :) so i decided to bring them to other place sebab asyik duk KL jer kalau diorang datang sini. Ingatkan nak bawak my parent to Kelantan or Terengganu.. tapi sekolah belum start cuti lagi.Yiyen tak boleh ponteng sekolah..so hubby cakap pegi tempat yang dekat jer.So we chose Kuantan :)




dalam kereta otw to Kuantan

Google punya Google, semua hotel saya check..their rooms rate & of course mana hotel yang menjadi pilihan pelancong :) also asked friends juga mana tempat yang best nak menginap kat Kuantan, jawapan yang paling banyak saya terima is Swiss Garden Resort & Spa Kuantan.. so terus book & beli.



Inilah dia kerja ku sesudah Checked in di sini :) kami telah menempah 2 bilik Executive suite *ehem* dan ianya sebelah menyebelah sahaja dengan bilik my parent. The room is very convenient.. ada Living Room yang dipisahkan oleh bilik kami. TV LCD ada 2 dan kebanyakkan di dalam bilik ini disediakan double..



contohnya kalau sabun & shampoo semuanya double :) yang paling best lagi..siap ada Jakuzi. Pagi tu saya mandikan Neidal dalam Jacuzi tapi dia takut sebab tak biasa.almaklumlah selalunya mandi kat kolam kecil dia je..hehe.



the living room



Yiyen control remote TV yang dalam bilik punya.kat living room luar,papa dia yang conquer. Yiyen tak habis habis tengok cerita Mr Bean.



Mamayiyen yang camwhoring sementara yiyen busy menonton TV :p



TV dalam bilik



Siap ada Balcony facing the pool & South China Sea! terbaekk lah!



Yiyen yang memang tak sabar sabar mandi pool :) terus menerjunkan diri selepas meninjau keadaan bilik tadi.



Dekat sejam Yiyen mandi, baru saya dan neidal turun tengok dia mandi. Itupun siap call suruh turun sebab nak suruh ambik gambar dia sedang mandi pool.hehe..yiyen..yiyen..like mother like dotter.




papa dan neidal berjalan jalan ambil angin petang di kawasan swimming pool tersebut.



me & neidal :)



yiyen membersihkan diri setelah dekat 2 jam mandi kolam :)



dan lagi



papa & neidal.muka diorang sama tak? tapi neidal lebih putih dari papa :)



neidal yang taknak camwhoring dengan mama dia :p



budak debab ke hulu ke hilir menjelajah segenap pelusuk bilik.perasan dah pandai berjalan la tu..hehe..



katil Executive Suite katanyer



ish sapelah ni..



nak juga bergambar di sini :)



dengan yiyen pun nak...harus!



neidal yang tak habis habis lagi ukur bilik :p



nak rebut kamera mama dia kononnye tapi tak sempat..



neidal sedang tengok TV



sandal yang disediakan oleh pihak hotel.sesuai untuk di bawak berjalan jalan di tepi pantai..



main dengan baby wipes dia



bergambar di Lobi hotel



mamayiyen pun nak bergambar juga di Lobi ini :)



yiyen dengan gaya tah ape ape tah :p over excited la tu! masa bagitau dia nak tidur hotel hari jumaat lepas, terus senyum sampai ke telinga.. balik dari sekolah jumaat tu,terus cakap "yeay! esok tidur hotel" memang niat dia tu nak mandi kolam jer..



Saya booked bilik ni thru online jer.bayar guna kad kredit hubby dan terus confirmed dapat 2 bilik.cepat dan mudah.tak payah bayar bayar cash dan isi itu ini masa check in hari tu.



view di dalam bilik


view di dalam bilik mandi




toiletries



jacuzi dalam bilik mandi :)



air mineral pun nak snap :)



view dari balcony kami



yiyen yang snap gambar ni..kamera pula asyik habis bateri je hari tu.tension mak.. nasib baik sempat menye'nap' gambar gambar yang harus.. you noe me :p



my dad,hubby & neidal masa nak breakfast the other day. kami dapat 4 voucher free for breakfast kat sini..the food was nice! banyak variety..ada western & local foods.



mom & yiyen.. mula mula makan porridge dulu untuk yiyen & neidal



slurp! slurp!



my dad :)



my ensemboy!



my yiyen with ensemboy


ok dah nak checkout dah masa ni..buat pengetahuan semua, malam tu kami sekeluarga ke Tanjung Lumpur untuk makan ikan bakar.. Semangat bawak kamera..dan dah snap banyak gambar..sekali nak transfer gambar ke laptop.kweng! kweng! no memory stick inside the Camera! WTH! hahahaha..tertinggal masa transferkan gambar petang tu..memang tak lucu langsung! we all makan kat Ana Ikan Bakar Petai,Tg Lumpur. seafood kat sana memang fresh! pilih ikan etc,then timbang & order nak masak apa untuk each ikan,udang or sotong yang kita pilih..lepas makan baru bayar :)



we ordered Ikan Bakar x 2 malam tu. Satu ikan bakar petai, satu ikan bakar biasa. Ikan ikan memang besar ye.sesuai di makan untuk 4-6 orang. then order Sotong goreng tepung, Udang masak merah & Sup sayur.Air jus x 5. Harga semuanya RM95 je ok..sangat murah dan berbaloi. memang i recommend makan kat sini kalau datang Kuantan.sedap pula tu!



Yiyen dah takde mood nak bergambar masa ni..saje je tau..



My dad sedang menunggu menantunya ambil kereta dari carpark..masa ni dah checkout pun.. my dad dah jatuh hati dengan bandar Kuantan.dia cakap suasana kat Kuantan tak sibuk dan kelang kabut macam sesetengah bandar.yang dia suka lagi sebab ada banyak kawasan berpokok di sekitar Kuantan. My dad kan amat mementingkan alam sekitar :) Go Green! katanyer..



ok.ini gambar last :) mom with si debab hehe..penjaga kat taska neidal yang panggil dia debab sebab debab :p Ok lah that's all about our percutian yang singkat kat Kuantan.belakang pun dah lenguh menaip dan mengedit gambar..harap dapat membantu uolls yang nak menginap ke swiss garden next time ok.. we plan to go somewhere masa cuti sekolah minggu depan ni.harap harap cuti di approvekan oleh sister ku.. ye Sister :) Amin..


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin