Wednesday, March 31, 2010

I Like to SHOP when its SALE!

Walaupun saya dah masuk 35weeks pregnant,itu tidak mematahkan semangat untuk ku shoppink! last Sunday pegi Anakku Sale at SACC Mall with my SIL family.. Banyak juga yang ku beli sbb tgh sale kan..Gambar di bawah ni lah dimana Anakku Sale tu diadakan..


A few things that i bought during Anakku Sale itu :) Breast pump is a must..diapers,baby wipes,breast pad,breast shield,hankerchief,baby safety bath mat..etc

Baju pula baru 10pasang ku beli..kebanyakkannya colour Blue! (semalam gi antenatal check up lagi kt Hosp.Putrajaya,then Dr.N dah confirmkan lagi..InsyaAllah its a BOY! Happy sangat!)
Xsabar rasanya mendapat seorang Baby Boy..macamana rasanya menguruskan Baby Boy..sebab anak first Girl..dah 6 tahun pun c comel Yiyen itu..

Eh apsal plak tetiba banyak unsur Pooh ni? hmmm..sape lagi yang pilih kalau bukan cik Yiyen kita tu..dia yang terlebih excited sebenarnya! Everyweek tanya adik dah berapa minggu.. wah bukan main lagi sbb dia pun ikut baca buku Pregnancy ku..Setiap minggu ada progress for my Baby..that's why she know..semalam bila bagitau baby dah 35 weeks,dia terus senyum2 sbb dia tau 40weeks,adik dah keluar dari perut mama..katanya :) so cute!

Ni adalah juga beli for the mom..nak jugak melaram..mmg suka beli baju kat 9months ni..design dia lbh kurang mcm maternity wearhouz jugalah..yang ni i dapat dgn harga rm29.90 je..sbb sale..beli masa gi The Curve hari tu..

Some of the things from Mothercare that i bought last saturday...yang baju hijau tu utk Yiyen okeh..ada juga terselit..semua dapat discount..ada 30%-70% sale masa tu..oh ya,masa dalam Mothercare The Curve tu,terserempak dgn Misha Omar,tapi segan pula nak tegur..dia pun tgh cari2 barang for her anak angkat kot..hehehe...

Baby Rompers..dah banyak sangat beli baby rompers sbb rasanya mmg senang kalau pakaikan rompers..sarung sekali jer..kalau baju dan seluar mesti susah sikit..masa yiyen dulu pun banyak juga saya belikan dia rompers ni..

Aik..awalnya beli?? ni pun actually for my Yiyen..dia xboleh kalau adik dia jer yang dapat.. dia pun nak juga..headrest pillow..kalau tidur dalam kereta,xlah kepala terteleng2 tido kan Yen :)
oklah enuff for that...ada beberapa barang lagi xbeli..Stroller pula,kakak nak bagi..so xpayah beli..Baby Cot,will think about it..sbb masa Yiyen dulu jarang guna..buat perhiasan jer..last2 jual kt member..owh ya..Baby Carseat! yang tu nak beli bulan depan..tapiiiiii...kalau dapat present,ok juga kan..hehe..baby newborn diapers mmg xbeli lagi sbb itu mmg senang nak cari..then masa bersalin nanti mmg pihat hospital akan bagi..apa lagi ye?? hmmmm what about his NAME??
OMG! belum jumpa2 lagi..dah ada senarai dah nama2 Baby lelaki ni..dah puas Google tiap hari..tapi nama yang terbaik dan bermakna akan di pilih..InsyaAllah..

1 comment:

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin