Monday, April 4, 2011

Sofia & Syafiq Mickey Mouse Birthday!


Last week saya dapat jemputan from Siti Fatimah (mummy & daughter) untuk ke majlis Harijadi anak dia Sofia & Syafiq.. Kebetulan 3hb April ni saya cuti, so saya pun bagitau dia yang InsyaAllah kami akan datang sebab dia nak rsvp before 23rd of March.





Ni gambar kami masa dah nak bertolak...masih kat rumah lagi ni..harus ambil gambar dengan ensemboy sebab sama kaler baju :) Tema Birthday semalam is Mickey Mouse..thats why pakai baru kaler merah, hitam & putih.



Bertempat di The Club, Bukit Utama..dekat dengan One Utama, kami di sambut oleh dua banner di depan pintu tempat majlis harijadi tu di adakan.. Cute kan.. banner Mickey Mouse gittew!



Yiyen teruja, mama dia pun teruja sebab memang happeninglah birthday party ni..siap ada Helium baloon yang berwarna merah, hitam & putih mengikut tema birthday.. centrepiece table pula siap ada bunga Carnation kaler putih & merah! saya kan suka mendeco deco ni..thats why alert pasal semua ni :) masuk ke sini..terus nampak ramai bloggers.. sebenarnya nak juga bergambar dengan they all tapi segan lah pula..jumpa juga dengan Yaya,LadyImran etc..tapi tak sempat nak bergambar.. nanti kita baca entry diorang ye..kalau adalah.. then kalau ada blogger yang datang ke sini semalam..silalah tinggalkan link uolls kat sini..boleh berkenalan kan :)



The table set up pun terbaekk..i betul betul pasti yang table set up ni by my favourite CreativeGeniusPrints sebab saya dah tau dah kalau decoration they all mesti superb! tak sempat pula jumpa pemilik CGP ni sebab ramai sangat orang semalam.segan pula nak tanya yang mana satu Zatul sebab selalu dealing melalui email je dengan dia :)



See.. siap ada sugar cookies lagi..complete semuanya bertemakan Mickey Mouse! I like! nanti kita baca entry Siti pasal siapakah orang orang disebalik tabir untuk kesemua decoration & foods masa Birthday ni ok..saya pun nak tau juga..



Personalised mineral water pun ada..



Cupcakes & lollichocs



Welcome signage at the table



Personalised Chocolate bar pun ada..



Sugar cookies lagi..oleh kerana saya suka, amik gambar dua kali :)


Mini cheesetart & candies..



Ok this is the table set up.. Kelass kan! suka sekali..masa ni kek tak di letakkan lagi kat atas meja tu..bila nak nyanyi baru they all letak rasanya..kek pun cantik tau!



Yiyen ni memang kalau bab bergambar memang dia suka.. siap tarik belon tu turun untuk take photo katanyer..pastu lepaskan balik..



Ok yang ni versi bergambar berdiri dan saya ambik gambar dari bawah supaya nampak gambar belon kat atas tu.. uolls spot tak baju Yiyen?? Baju tu saya baru beli masa dapat invitation ke Birthday ni.. suka T shirt ni sebab Simple tapi meaningful *Minnie miss you* siap ada kaki minnie yang kaler pink tu..



Thank God Neidal tak meragam banyak masa birthday party ni berlangsung..lentok je dia duduk dalam stroller ni..suka sangat! Warna stroller dah sama dengan baju dia.. hehe..


siti & syafiq

Yeah..nilah dia mak kedua orang birthday Girl & birthday Boy tu..Siti Fatimah nama dia..Thank you so much for inviting us to your daughter's & son's birthday dear! saya memang suka ke Birthday party..boleh makan makan dan Yiyen pun Happy! hehe..



Sofia the Birthday Girl :)



The food was nice..i think it was prepared by The Club kan Siti? masa nak ke sini,sebenarnya saya dah makan Domino's Pizza..adik i si Yohana tu belanja sebelum flight dia balik ke Sabah, so bila sampai sini, perut dah kenyang.. tak boleh nak makan banyak sangat :)



Yiyen dengan banner dekat dengan tempat makan iaitu bersebelahan dengan Swimming Pool.. Yiyen terus nak mandi swimming pool masa ni..tapi saya cakap dengan dia kalau nak mandi..kena bayar :p tak prepare lah nak mandi mandi masa ni yen..swimming suit pun tak bawak masa ni..next time ye yen..



si ensemboy..sideburn dah cucuk telinga :p



Gambar ku agak kelam di situ..sebab bertentangan dengan cahaya..yiyen yang snap ni..



Neidal cuba nak minum Personalised mineral water tersebut..hehe..how cute..



Hoyeah! bergambar dengan Blogger famous cik puan Filla kita :) wah! macam dah lama kenal katanyer.. yang sebenarnya dah pernah jumpa masa Neidal belum lahir lagi..tapi oleh kerana selalu mengikuti blog dia..tu yang rasa dah lama kenal kan filla :) Neidal & Aamani ni beza dalam 2 bulan tapi Aamani lagi nampak debab dari Neidal..comel je Aamani.. Acih pula masa ni malu malu nak bergambar bila ku ajak bergambar dengan Yiyen..



mama & ensemboy
photo taken by yiyen



cake cutting session



Syafiq is so cute trying to cut the cake..



Dah nampak dah cake tu? cute kan! jap nak bagi gambar yang lagi jelas..



This is for Sofia



This is for Syafiq..niceee!



Yiyen sedang mengambil candies yang sedap ni..saya pun tak tau nama dia tapi memang sedap! oh btw..teruna hensem disebelah yiyen tu adalah anak kepada photographer hebat EyesOfGrace.. tak sabar rasanya nak tengok gambar gambar tersebut manatau ada gambar i terselit..sebab gambar gambar dia memang superduper terbaekk! kalau tak caya jom tengok kat SINI



Eh saya ambik 2 kali rupanya Personalised choc bar ni..hehehe..upload je lah..



Sugar cookies versi Minnie Mouse..



The present..yang ada papaerbag CUIR tu saya yang bagi..*ehem* nak jugak bagitau.. :p



Most supporting parents pun dapat hadiah tau.. tapi saya tak tau sape yang dapat sebab kami balik before the event end..masa tu dah dekat pukul 5pm..masa tu.kami datang dalam 3.40pm.. kena rushing ke Sunway Pyramid lagi sebab ada barang nak amik..hehe..nanti i tell u guys ape dia barang tu ye..



*Son of a Gun* the most eligible Bachelor masa tu..kuikuikui! hensem tak dia? hehe..puting tu juga lah yang menjadi pujaan hati dia..ish ish ish! yang penting SideBurn dah panjang okeh..



Yiyen dapat Lucky Draw no 07. sengaja pilih no 07 sebab sama dengan plate no kereta :)



Hadiah Lucky Draw tersebut.. yiyen suka sebab dapat tabung Mickey Mouse..



Nak balik dah time ni..wajib bergambar di depan ni ye.. me & neidal is wearing RED, Yiyen & her papa wearing Black.. gambar papa takde di sini sebab dia sangat pemaluuuuu :p (yang sebenarnya dia malas nak bergambar *takpahamdenganlelaki*)



Dalam kereta.. snap apa yang di bawa pulang..ok thats all cerita pasal Birthday Sofia & Syafiq.. Siti if you reading this.. hope sofia & syafiq suka present tu ye..semua bertema kan Mickey & Minnie juga :) Thank you once again for inviting us! Love all the concept !


Who's birthday next??

5 comments:

  1. hai..semalam pun kita ada..but shy-shy nak tegur...salam kenal :)

    ReplyDelete
  2. salam notti.. alah nape segan nak tegur sbb sy lg segan sebenarnya :p salam kenal ye.. nanti kalau jumpa kita tegur ye :)

    ReplyDelete
  3. hehehe...sonok dpt jumpa mamayiyen nie.. bilelah nak jumpa lagi yek

    ReplyDelete
  4. hi filla!
    saya pun seronok jumpa awak :)
    nanti kita set a date utk gi shopping ye..
    kalau tak pun makan2 ke..ok..

    ReplyDelete
  5. thanks yati & family for coming i hope u guys enjoy it and hv fun yeah... sorry lah if ada apa2 yg kurang tuh yek maklumlah kan.... btw mmg happy dpt jumpa u k just kita x sempat nak ber borak2 sakan kan nanti 1 day if kita ada free time leh arrange ladies outing days lak kan with the other bloggers hihihi...

    i love all ur photos if u free pls mail me a copy of those pictures boleh tak kat sitiiz@yahoo.com tq in adv yeah muahhhh :P

    hope to meet u again n again yeah :D

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin