Friday, September 17, 2010

Open house rumah Kak Mira,Wynn & Kak Pah..

Tu dia..pegi open house sekali harung..ni baru tiga buah rumah..rumah seterusnya akan menyusul di lain entry.hehehe...Last thursday aka Malaysia Day,we went to PJ,Bandar Baru Bangi & Puchong Perdana untuk beraya...



anak & mama sedondon :)



Neidal menumpang Baby Iman's Bassinet..actually sambil2 melawat Baby Iman Bakhtiar (anak kak mira) yang sudah berusia dekat 3 bulan.. So,Inilah rumah pertama yang kami pergi..Rumah kak Mira..she is my ex colleague masa kt PPUM dulu..sekarang dia dah tak kerja..nak jadi full housewife katanyer...*ehem* husband pakar bedah gittew :)



Dalam bilik Baby Iman..Yiyen seronok membuai adiknya di dalam bassinet itu...Baby Neidal pun macam best jer..sebab tiba2 senyap jer dalam tu...perasan lah tu..dia ingat dia punya..



Owh..i like their presentation here..cam best je kena attend macam ni..kena pula dengan pinggan mangkuk yang mahal2 itu..fyi,kak mira ni pengumpul pinggan mangkuk mcm Royal Albert etc..sampai 2 almari yer..sangat cantik kak mira display dalam almari di rumah dia..teruja sangat tengok dan terus nak buat macam tu :p rumah dia pun berkonsepkan English style..



Haaa...inilah dia Kak Mira,Dr K dan Baby Iman..mula2 kak mira cakap alahai muka mcm xbest nak bergambar tapi last2 dia setuju juga utk bergambar..almaklumlah anak baru 3bulan so memang 24 jam nak dukung..mummy nak melaram pun xsempat kan kak mira.....oh ya, nampak tak background tu?? tulah dia koleksi pinggan mangkuk tu..sangat grabbb!



Wah wah..xhengat terus Neidal bila duduk kat sini..ni baby chair Baby Iman..Neidal saja try nak rasmikan katanya..kelihatan macam stroller Quinny baby chair ini..harga pun mesti grabb ni..



Best bukan!! siap macam kerusi office lagi..neidal pun selesa jer duduk kat situ..kerusi ni boleh di adjust tinggi & rendah..meja depan tu pun boleh buka..memang best lah!


Baby chair from Mamas & Papas,uk.. oh ya,lupa nak bagitau..kak mira ni baru je balik dari uk setelah 4 tahun menetap disana..mengikut cik abangnya yang sambung belajar... Ok rasanya itu jer cerita open house di rumah kak mira..lupa pula amik gambar beramai2.. Thanks kak mira for entertained us & rendang mu itu memang sedap!..kek sultanah pula masih terasa di mulutku..sangat sedap dan moist!!



Selingan sekejap....kasut pemberian anty yanie utk neidal dah muat..nasib baik teringat nak pakai kalau tak mesti dah ketat..masa ni dah dalam kereta otw ke Bandar Baru Bangi... Ok..next house pula..jeng jeng jeng!!



Cantik tak? Inilah rumah cik wynn kita...eh puan wynn..she is my best buddy..menolong ku semasa susah dan senang..betul ka tu wynn?? hehehe..dia ni memang..nak kalahkan eric leong juga! deco rumah memang terbaekk!


See.. grabb kan dining table n hiasan meja tersebut..i like! rumah wynn ni berkonsepkan hitam putih dan merah..eh sambil2 tu kita cerita pasal rumah ye..i ni kan peminat interior design..so susun atur dalam rumah menarik minat ku..


Paling tak tahan bila tengok balang biskut ikea tu! harus copy paste buat macam tu..tapi raya tahun depan lah ye..tahun ni xsempat dah..lagipun kena gi ikea baru leh buat macam ni... nak makan biskut pun senang sebab dah nampak isi balang..



Karpet dan kerusi yang sangat grabb!! oh ya,bagi yang tak paham maksud grabb, grabb tu sama maksud dengan kelass!! we olls suka guna ayat tu..grabbbb! ala2 zizan & johan tu...



Tempat anak anak makan ye...wynn xde baby lagi tapi anak2 buah dia dah macam anak sendiri dah..siap panggil mummy2 lagi tau..grabb!! sekali tengok, memang ikea.com lah rumah ni..kan wynn :)


Ni pula tempat sudut anak2 bermain..lompat lah sehingga puas auntie wynn xkan marah.. sebab memang tempat bermain kata wynn..yiyen dgn anah buah wynn,aliah & ayra main xberhenti kalau dah jumpa..



Oh si entemboy ku!! wah dah pandai duduk ke sayang? sebenarnya neidal xberapa stabil lagi duduk..ni pun snap cepat2 lepas tu kepala dah start senget dah..


Kan..sikit lagi kepala dia dah nak tersembam ke bantal sebelah tu..tapi sempat juga senyum lah.. oh ya..seluar jeans ni adalah pemberian anty wynn masa neidal baru berusia seminggu.. sekarang dah muat dah..tengkiu anty wynn..


Anak anak mummy wynn :p ayra & aliah bersama teman seperjuangan mereka, yiyen.. kesian ayra segan2 nak berkawan dengan diorang berdua ni..sebab ayra 3 tahun..aliah dgn yiyen same age..6 tahun..



Si penulis blog dengan si entemboy dia :p langsir pun lawa ye wynn..corak favourite ku jua...



Peace! yiyen yang melentik bila bergambar...ruang kegemaran ku ialah koleksi gambar2 ini..best sekali tgk susunan gambar2 wynn ni..menggamit memori..



Sudut tv pula..simple but looks elegant! bravo lah wynn..yang penting tv LCD..aku juga yang ndak tukar2 tv :p btw wynn sebenarnya xtau pun yang i amik gambar2 rumah dia ni..i amik masa dia tengah sibuk masak kat dapur..hehehe jgn marah wynn..i kan blogger mcm u :p



Baby neidal yang coba2 melihat isi kandungan beg ku..oh tidak! baru 4 bulan lebih dah pandai dah pandai buka zip beg mama..hait..cari apa tu sayang??



Tu dia si tuan rumah..auntie wynn bersama anak2.. wynn kelihatan ayu bertudung..syukur alhamdulillah aa wynn...bertudung pun tetap diva okeh..


Appetizer special dari auntie wynn utk kami semua..ni semua panas2 lagi ni..kami sampai baru wynn n her hubby chef yasser :) masak..sebab wynn cakap kalau sejuk dah tak sedap..bagus sekali PR wynn ni..hehe..



Sausage rolls..yang enak dimakan ketika panas..siap ada sos dan mayonis lagi..memang sedap wynn! harus i nak copy paste juga..hehe..



Sementara kami menjamu selera..wynn mengofer untuk mendukung entemboy ku..yang kat belakang tu lah hubby wynn..yasser namanya..*glamer skejap yasser kat sini*



Yeah..lain dari yang lain..suka juga kekadang gi open house dapat makan macam ni..meatball ala2 macam kat ikea tu..ni semua homemade by wynn & yasser ok! the meatball pun..mula2 ingat beli tapi bila tanya wynn,dia kata buat sendiri..siap ajar cara buat....untuk pengetahuan u olls..they have their own gerai makan utk western food ni..kat BBB juga lah..harus datang dan cuba food yang dimasak oleh chef yasser kita..alamat saya tak pasti kat mana...jangan tak tau..yasser ni dulu kerja kat manchester,uk yer..so makanan2 barat memang tip top bagi dia..



Sesi bergambar sebelum pulang..karpet tu juga menjadi pojaan ku!!



Dan lagi..yiyen & aliah duk kat belakang pula..kita suruh duduk depan dia taknak..bergambar masa pagi raya pun macam tu..kena pujuk baru nak bergambar..tu yang senget2 gambar tu..



Ok..masa untuk pulang...Bye! Thanks wynn kerana sudi menjemput kami ke open house mu..kami berbesar hati menerima kehadiran kamu semua ke rumah kami pula..call ja bila dapat datang aa..



Baby neidal yang kepenatan dan terus tertidur bila masuk je kereta...ok rumah seterusnya pula..yang terletak di Puchong Perdana..rumah kak Pah iaitu salah seorang juga sahabatku masa berkerja di PPUM dulu.. Yang ni memang unplanned..hubby tanya masa dah otw balik dari BBB..saya pun ok je lah lagipun dah lama xjumpa dengan kak Pah..dialah pemilik rumah yang kami sewa selama 4 tahun masa duduk kat puchong dulu..kak pah ni baik orangnye..



Kak pah hidang rendang campur utk kami..sedap pula bila makan rendang paru,limpa dan daging ni..lain dari yang lain...masa nak balik tu,kak pah siap bagi satu plastik besar mangga comel dari depan rumahnya..anaknya si zulaikha yang kaitkan..terharu sungguh..thanks kak pah for the juadah dan mangga..nanti nak makan cicah belacan..oh terliur!!

ok selesai sudah kita beraya di 3 buah rumah di KL ini..esok ada 2 undangan lagi ni..xsabar nak gi open house kawan2 ku..my open house yang secara formal belum decide lagi bila..nanti akan ku warwarkan juga..kalau saya jemput jangan xdatang ye..yang xformal tu,kalau nak datang datang je..i akan menerima kehadiran u olls dgn biskut rayeee..hehe..

p/s: thanks kak mira,wynn & kak pah for the duit raya for yiyen n neidal :) yiyen nak simpan dalam ASD Amanah Saham Didik nya...katanyer sbb mama dia cakap simpan duit dalam bank,duit boleh beranak..betul kan.. hehe..

1 comment:

  1. Thanks to U too Ngo...
    Kami pun berbesar hati menerima kehadiran kamu. Dapat hadiah best lagi. Hehehehe..
    Tekejut aku, byk jgk gambar ko ambil. Haha..

    p/s: Ya, sahabat baik susah dan senang. that's why u guys are my other family in my book of life. More than a friend ;)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin