Thursday, September 2, 2010

Beli & Belah part 1


Entry ni entry bershoppingan 2 weekend yg berlainan ye..saya cantumkan menjadi 1 entry sbb nak jimat masa..hehehe.. tujuan shopping adalah utk membeli baju2 raya anak2 ku ini..


kakak & adik semasa nak bertolak untuk bershopping..



mak budak dgn anak2 beliau




wei besarnya tanganku!!



sampai di destinasi yg di tuju.. Sunway Pyramid..



yiyen dah bgtau awal2 lagi dalam kereta yang dia dah lapar..masa ni dalam pukul 10.50pagi..hey xpuasa budak ni..kejut sahur tapi xnak bangun..so xpuasa lah dia..kalau time xpuasa kami memang selalu makan kat sini..dia ala2 steamboat..yiyen suka makan yg crabs stick dia tu.. kedai Lok Lok Fun katanyer..



ensemboy on the run :)



@Asian Avenue SP



ni yang xtahan ni..sesampai je SP,teruus ke Forever21..eh eh..still 21 ke?? haha.. baju ni dari rm99 diskaun jadi rm79 tapi i xbeli pun sbb nak cari yang lengan panjang terus malas nak pakai2 cardigan..



tapi posing dalam fitting room wajib yer..



yiyen @Island Shop..



papa @ Xcuts.. murah dan pantas! rm16 for 15 minutes.. so sementara 15 min itu..me n neidal sempat ronda2 beli leggings ku..yes! dah beli leggings yg ala2 jeans!



yeah!! dah jumpa baju raya neidal... yang ni utk budak umur 4-8bulan..beli kat jusco rm39 jer.. yippie neidal akan beraya dengan baju melayu tahun ni walaupon umo baru 4bulan..hehe..



baju neidal dari Cotton On Kids lagi.. sangat chenta dengan design dan harga2 diaorang! berbaloi baloi ok..



baju si ibu dari Kitschen.. mungkin sabtu ni nak rasmi baju ni sbb xsabar nak pakai :)



Ok yang di dah masuk entry lain minggu dah ni..ni masa we all gi Empire gallery Subang.. best juga suasana dalam tu sbb mcm dalam Pavilion jer susun atur di dalam nya..



yiyen siap bawak sweater sbb takut kesejukkan dalam shopping complex..awal2 lagi dia dah bgtau saya suruh bawak sweater dia ni..



si ibu yang gigih bershopping..hehehe..



masuk Tangs dulu..papa dah jauh ke depan..tunggu tunggu..



singgah The Loaf pula sebab yiyen dah mula lapar..cari kedai roti je sebab xbest teman kan yiyen makan kat restoran sbb bulan puasa..nanti they all ingat kami xpuasa pula kan...



siap nak suapkan saya sebab katanya sedap mama! oh jangan tergugat iman sudah..



singgah pumpkin patch beli rompers utk neidal..



ke Adam Kids pula..actually xpernah dengan nama kedai ni..kesiannya akuuu... masuk2 berkenan pula dengan design2nya..



yiyen nak bergambar dengan rumah replika ni..cantik katanya..



uh sempat singgah ke Whisk...beli Macaroon ini..sangat delicious walaupun agak manis...
thanks to wanie sebab dia ada post kat blog dia..menyebabkan saya terbeli macaroon ini..hehe..
10pcs for rm18 only.. 1pc is rm2..


hasil rembatan..



for neidal..got 50% off for the t shirt and pants..murah jer.. suka gambar saxophone tu sebab kalau tgk gambar saxophone je terus teringat adik ku richado yang pandai meniup saxophone itu kan do..hehe.. sila lihat baju ini di sini..




baju raya yiyen untuk dipakai selepas pakai baju kurungnya nanti mesti komplen panas tu..walaupun baju kurung yiyen xbeli lagi..dah puas gi jusco dan parkson tapi xjumpa juga...so wiken ni harus ke sacc mall shah alam..nak cari kat Dang Anum or D'rias juga..



polo rm109 tapi dpt 50% off so tinggal rm55 lagi :) this one is for yiyen juga.. gambar di atas dia dah pakai baju ni..memang kurang kesabaran nak pakai baju baru :p



cute kan baju ni..



tshirt seed utk yiyen lagi..jangan xpercaya murah sekali rm9 jer ok..



ok jum balik...neidal dah agak kepenatan disitu..oh ya,neidal dah muat jeans poney pemberian auntie wynn tokeh coach!! thanks wynn for the jeans..baju nya masih besar lagi sikit..nanti raya akan di try pula ye.. :)



last but not least...rompers for neidal from pumpkin patch..that's all for the beli dan belah utk anak2..utk ibu dan bapa sabtu ni harussss dan wajibbbb yer...mana bisa anak2 je yg melaram nanti kalah mak bapak.. daaaa...


No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin