Tuesday, July 17, 2012

Universal Studios Singapore Part 1



Seperti yang dijanjikan, hari ni nak update pasal trip ke USS Part 1 dulu ye. kalau nak tulis semua serentak tak sempat pula kan. Mamayiyen nak masak lagi, nak uruskan anak anak lagi kan.. so uolls baca yang ni dulu ye.. 




Actually nak ke USS ni pun dah last minute plan. Itupun adik i cik Yohana tu yang ajak..Ingatkan tak dapat gi sana dah sebab masa tu saya tengah study lagi kan.. tapi pikir punya pikir, akhirnya saya setuju juga.. janji dia yang uruskan semuanya :)

Jumaat 6hb Julai 2012, malam tu juga kami bertolak dari KL ke Johor. Lepas balik dari kelas HKL petang Jumaat tu, sampai rumah terus packing barang barang. Sementara tunggu Yiyen balik dari sekolah, dan tunggu papa balik dari kerja, sempat lagi kemas rumah sikit sikit, almaklumlah Ahad baru nak balik dari Johor kan..so save masa mengemas di situ..hehe..

 Gambar ni  masa kami sampai kat hotel lewat malam Jumaat tu.. Hotel apa? cer teka?




Alaa.. Tune hotel je pun.. Bilik ni walaupun agak kecil tapi sangat cantik dan selesa.. satu malam tau tak berapa? rm45 je uolls!! murah gila kan.. setakat nak tidur sekejap amat sesuai pilih hotel ni.. tapi harga tu tak termasuk aircond la..kipas je..bilik we olls, saya tambah aircond, wifi, tv dengan tuala, sabun mandi & shampoo..so dalam rm100+ juga la. Kalau taknak semua tu boleh jer. Uolls kena bawa siap siap dari rumah lah kan.. 

Pakej hotel, transport dan tiket ke USS tu telah diuruskan oleh adik saya sendiri cik Yohana.. Thanks Cheng! hehe.. without you, memang tak sampai lah akak ke sana kan.. kalau sampai pun mungkin lambat sikit kot :D




7hb Julai 2012, Masa ni dalam bas Oddeysey on the way ke USS dah. yeayy!! tengok muka Yiyen happy sangat kan dia :) Ni first time Yiyen ke luar negara katanyer.. first time passport dia kena cop..tu yang happy sangat tu! Bas ni sangat selesa uolls.. Bas ni sekali dengan pakej menginap kat Tune hotel tu. Kalau tak silap saya RM23 je return ticket bus dari Johor ke USS. murah kan! tak payah beli tiket flight :)

  


Ni muka Mamayiyen yang baru bangun. Sebab seawal 5.30 pagi saya dah bangun bersiap dan siapkan anak anak.. Papayiyen tak join sekali ke USS sebab dia ada urusan lain hari tu.. Bas kami akan bertolak pukul 7 pagi tapi kami kena get ready kat bawah lobi hotel pukul 6.45 pagi. Nak naik bas yang paling awal katanyer sebab taknak beratur panjang kat USS nanti. Owh ya, nampak tak skrin tv tu? haruslah setiap kerusi dalam bas tu ada tv, so boleh tengok movie, main game dan macam macam lagi.. Yiyen dengan Neidal tak habis habis main game pagi tu :)




See, sesampai USS memang orang dah beratur panjang tau nak masuk sana.. Tapi kami ambil peluang bergambar gambar kat trademark USS tu dulu sebab rugi sangat sangat kalau tak bergambar kat Globe besar USS tu kan..




Terus bergambar depan Globe!
Tema baju anak beranak adalah stripe uolls.. haruss..




Muka happy sebab sampai juga kat sini akhirnya!! yippie!!





Update status, Upload gambar adalah wajib masa ni..kuikuikui!!
Line Maxis, Celcom atau Digi masa ni dah yelek so kami semua guna Wifi ye. Apalagi haruslah bertwitter, berFB & Instagram nonstop hari tu.. tup tup hp habis batteri *______*
Walaupun ada portable battery tetap tak cukup hari tu..sebab semua guna iPhone, so charge bergilir gilir sampai habis..   





Masuk je depan USS, inilah yang uolls akan jumpa nanti.. Gerai popcorn dalam jeep :) cantikkan!





Bergambar adik beradik :)
Secara kebetulan, saya & Cheng cheng pakai kaler kuning hari tu. awww!!





Yiyen pun nak bergambar kat sini..




Ok gambar i dengan trofi  Best wife & Best girlfriend ni tak bersambung dengan gambar kat bawah ni ye.. tapi macam satu set kan..sedangkan ni gambar kat bawah ni, kaki adik saya :)
hiks!




Walk of Fame kat USS!!
And u can see me & my sister wearing Fitflops!
*high five Cheng*
yang kaki satu lagi tu, kaki cik Jess kita :)


Part One berakhir disini.. Part two akan menjelma mungkin esok, mungkin lusa ok..
yang penting, STAY TUNE pleaseee...



2 comments:

  1. seronoknya.. jadi berapa kos keseluruhan nya kak?

    ReplyDelete
  2. Hi Mrs.Yana..
    Nanti akak bgtau dalam entry seterusnya ye.. nanti tak thrill pula kan..hehe..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin