Monday, April 15, 2013

Jom ke Trick Art Museum kat I-City, Shah Alam !!



Salam Isnin kengkawan..
Sabtu lepas, saya sekeluarga telah ke Trick Art Museum, I-City Shah Alam.
Actually, saya pun tak pernah dengar pasal museum ni sampailah cik hubby ajak nak gi sana. Dia cakap jom kita gi tengok gambar tapi macam real katanyer :)

Saya pun macam hairan dan terus google. bila tengok je gambar2 orang yang dah pergi sana, terus teruja. macam best je kan..




Depan museum tu
masuk masuk je terus teruja. 

Tiket dewasa & kanak2 sama harga : RM5




gambar ni yang paling saya minat!! sebab nampak real sangat!!





yang ni pun sama..
Meniti titian katanyer..hehe..




Naik tangga pun macam real!




Tolak batu dinding!




And the rest.. uolls tengok lah ye gambar2 weolls berlakon masa bergambar dalam museum ni :)




Terasa lucu juga masa bergambar actually..




hahaha!!!
paling lucu..




Tangkap kasut terbang




lukis Monalisa





cermin ajaib




takutnyaaa... kang kena tanduk!




ni saya pula :D hehe..




curi telur burung helang!




berlawan dengan dinosaur




Help!!




Dalam buih




Ikan jaws nak telannnn...




Buaya nak kejar Yiyen :)



Yeah!




Sampan nak terkeluar dari gambar!




Berebut duit RM100 dengan sotong..




neidal pun juga gambar kat sini..




Kena simbah air. nasib baik ada payung! 




Kuatkan saya pecahkan frame gambar ni..




Ini memang lukisan direct ke dinding ye uolls. langsung xde frame ok. memang diorang lukis macam ada frame :)




Yiyen kutip duit emas.




owhhhhh!!




jadi pelayan makanan sekejap :D




jemput minum..




Gorilla nak telannn!!




tersangkut kat spiderweb




Atas rakit..




Tunggu orang selamatkan...




I City




ET




Perah susu lembu..




Pandai juga cik abang i ni berlakon rupanya..hehehehe...




lagi satu..




yiyen pun sama..




Keluarkan saya dari lukisan ni!!



Neidal si pari pari :)




Kami




bagi makan zirafah..




ok.. ni kat luar dah.. sebelah Trick Art Museum ni, ada 5D Cinema. tapi masa kami pegi tu, tak buka lagi, so memang xdapat masuk la..


Uolls yang nak pegi sini, datang sebelam siang supaya tak ramai orang ok. malam sesak sebab orang datang i city sebab nak tengok lampu lawa2 tu kan.. thats why ramai masa tu..


Itu je nak share hari ni. hopefull uolls terhibur tengok gambar2 kami ni ok.
Bercuti cuti lah di dalam Malaysia dulu sebelum ke luar negara.. Sebenarnya tengah jeles dengan adik sendiri ni sebab dia sekarang sdg bercuti kat Europe!! Hehe InsyaAllah memang ada keinginan nak melawat ke negara luar suatu hari nanti.. nak menjejaki tapak kaki masa kecil duluuuuu kat USA :) 


InsyaAllah


1 comment:

  1. best nye...pandai berlakon..ni yg teringin nak pergi jugak ni..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin