Saturday, May 22, 2010

cerita pasal garam..bukan geram..tapi geram jugalah sikit!

hari ni mari kita bercerita pasal garam..
kisah ini berlaku minggu lepas dimana aku telah menyuruh suamiku
untuk membeli garam..
-
-
-
-
-
sampai di rumah,
seperti biasa dia pun memberikan garam tersebut..
tapi aku berasa hairan sekali kerana xpernah melihat garam seperti ini..
maksud aku,packingnya..
wah! kataku..
aku: garam apa ni? xpernah tgk pun..berapa harga garam ni?
suami: hmmm...tengok resit..
aku: *OMG!! apa? Rm9.90?
suami: tadi masa tengok kt tag tulis 0.45sen..
aku: la..simpan lah balik kalau mahal sangat..
suami: masa bayar tadi xperasan....dalam kereta baru perasan sbb baru tgk resit..
(ada barang lain lagi yg dibeli,sampai suami ku xperasan harga garam tu)
suami: patutlah mcm mahal masa bayar tadi...
ish ish ish...
inilah pertama kali aku merasa garam mahal..
bukan kedekut untuk membayar tapi kalau setakat garam rasanya yg harga RM3 pun sudah cukup..hmmmm...
kesimpulannya disini..
wahai suamiku,sila scan dulu harga di tempat menyemak harga sblm bayar ok..
*sbb kt maxvalue jusco tu mmg ada penyemak harga dan aku selalu shopping di sana*
sekian cerita garam mahal :)
&
sila
enjoy
gambar
garam
mahal
ini
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

dan inilah GARAM yang mahal itu..

SAXA?
-whatever-

2 comments:

  1. ini pasirr nak masak ke nak letak dalam fish tank? :P

    ReplyDelete
  2. kalau bole,nak masuk dalam frame azie :p hehe..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin