Monday, May 4, 2015

CADBURY MARVELLOUS CREATIONS!


Cadbury Dairy Milk MARVELLOUS CREATIONS!! Itulah nama baru untuk Dua jenis perisa baru coklat keluaran Cadbury Dairy Milk Malaysia. Baca selanjutnya mengenai jenama coklat kegemaran ramai ini di blog saya ^_____^





Telah menghadiri majlis pelancaran Cadbury Marvellous Creations pada 23hb April 2015 yang lepas bersama kawan kawan blogger, bertempat di Padang @ One Utama., Upper roof level. Bersama sama kami dalam gambar diatas adalah Puan Raja Azlina Raja Safran (tengah), Head of Corporate affairs , Mondelez International , Malaysia ( dulunya dikenali sebagai Kraft Malaysia )




Berlatar belakangkan backdrop majlis.




Tema majlis yang melambangkan warna coklat Cadbury iaitu warna ungu.




Diatas pentas pula ^_____^





Hiasan dekorasi haritu sangat cantik! Suka sangat dengan belon - belon ungu.




Bersama salah seorang Nuffnanger, si Blogger comel Grace.




Meriah dengan belon!




Apa yang best lagi, terdapat Candy Buffet untuk semua tetamu yang hadir haritu. Makanan memang meriah. Antaranya ialah..




Chocolate tarts , Cookies..




My favourites macarons!!




Nachos chips..




Popcorn chicken..




Strings fries..




Mini cheese burger.. dibelakang tu adalah Replika coklat, salah satu coklat baru keluaran Cadbury Marvellous Creations iaitu Peanut Toffee Cookie.




Mineral waters..




Peace!!




Makanan yang saya ambil. Kebetulan tengah lapar time tu :) Puas makan!




Emcee in actions..




Bloggers , Press & Medias yang datang untuk majlis pelancaran coklat terbaru ni.




Majlis perasmian bermula daripada wakil Cadbury Malaysia dan diselangi oleh pancaragam jemputan & persembahan Beatbox.




Sesi mencuba coklat baru. i tell u.. Memang sedap! Coklat ni memang berbeza dengan coklat lain sebab anda tak akan menjangkakan apa yang ada di dalam coklat bar yang baru ini. Bila gigit je coklat bar, terasa sesuatu yang rangup &meletup letup di dalam mulut & ada gula gula jelly di dalamnya.




With Samantha from Nuffnang.




At their photobooth.




Bersama Blogger, Mas & Leeza




Bersama Pengarah Pemasaran Coklat Asia Tenggara, Mr Ben Summons. hehe..




Sedang ditemuramah oleh para media.




Bersama Mas lagi.




Ini gambar lepas dah sampai rumah. Apa yang ada dalam goodie bag yang saya dapat dari majlis tersebut. Sukanya dapat coklat free! Antara orang Malaysia terawal merasa coklat ni tau! p/s : Macarons tu dapat dari Candy buffet. Masa nak balik, diorang suruh amik, so weols takeaway :)




Packaging sebenar CADBURY DAIRY MILK MARVELLOUS CREATIONS. Ada 2 jenis perisa terbaru iaitu :

   1) Peanut Toffee Cookie : mengandungi Peanut, Toffee dan Cookie yang disaluti oleh coklat susu Cadbury Dairy Milk.

2) Jelly Popping Candy : mengandungi Jelly Candy Bits popping candy yang disaluti oleh coklat susu Cadbury Dairy Milk.

Terdapat dalam 160g bar ( RM8.90 RCP ) dan 40g bar ( RM2.90 RCP ) 

And my favourite one is.. Jelly Popping Candy! Sedap sangat sebab masa makan coklat tu ada rasa pop pop dalam mulut ^_____^ you guys kena cuba ok! Akan berada di semua pasaraya bermula Mei 2015.





Haaaa.. ini dia kenapa coklat Cadbury Marvellous Creations ni unik daripada coklat coklat lain, bentuk garisan bar coklat dia macam ni! Comelkan! The combination of unusual ingredients and textures that is both familiar and unexpected in a chocolate bar! Setiap gigitan berbeza, seperti ada parti di dalam mulut!! Like a party in the mouth!! betul tak tipu.






Paling best lagi masa pelancaran tu, each of us dapat beg yang comel ni. Dahlah besar, cantik pula design dia.




Gambar masa minum Lemonade di majlis pelancaran. Thanks to Nuffnang sebab bagi peluang untuk saya berada di majlis pelancaran haritu.




Last but not least, Marvellous Creations ni sangatlah marvellous! A big of applause to Cadbury sebab terciptanya perisa baru coklat Cadbury ni. Saya memang peminat setia coklat Cadbury dari dulu lagi. So saya memang teruja sangat. Congrats once again CADBURY !!


3 comments:

  1. hye sep.. wehuu sedapkan. anak i makan banyak sangat. hihi nice meeting you sep. Kalau ada rezeki jumpa lagi ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Liza.

      Nice to meet you too..
      Best kan dapat makan makan, jalan jalan sambil tulis blog. hehe..

      Jumpa lagi nanti :)

      Delete
  2. Tadi pergi pasaraya perasan ada coklat terbaru.. Kena cuba ni

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin