Wednesday, June 4, 2014

Email dari Hani


Terima satu email dari seorang pembaca blog Mamayiyen, 5 May lepas. Terharu sangat T_____T
Thank u so much Hani for the kind words.

Email dari Hani :


Salam…..

Hai mama yiyen….saya hani… actually saya selalu baca blog akak..today saya rasa nak emel lepas baca ur entry tu…sedih…..perasaan akak sama macam saya...abah saya meninggal tahun 2011…perasaan sedih tu taktau nak cakap macam mana.saya anak perempuan tunggal dalam family and saya memang rapattttttt sgt dengan abah.bila abah dah takde apa je yang mengingatkan pasal abah saya akan nangis..everything…naik kereta abah nangis..gi pasar malam nangis…tengok kopiah dia nangis..makan makanan kegemaran dia pun nangis…tengok computer dia nangis…tengok baju2 pun nangis…till now saya tak boleh tengok semua tu…orang lain tak faham kan apa yang kita rasa..macam akak kan..saya baca blog akak saya rasa saya sama macam akak…bukan kita tak redha pemergian dia..but….susah nak cakap kan..tahun ni masuk 3 tahun abah meninggal tapi saya tetap bersedih..apatah lagi akak yang baru 2 minggu kehilangan bapa...insyaAllah Allah akan bagi kekuatan untuk kita hadapi semua ni..but its take time…trust me…abah saya meninggal lepas saya habis pantang anak pertama..anak saya tak sempat kenal dengan tokwan dia…saya jealous sgt2 dengan abang2 yang lain sebab anak-anak diorang sempat kenal dengan abah..tapi anak saya tak sempat..saya harap akak bersabar and sedekahkan al fatihah untuk bapa…selalu buat tahlil, bacakan yasin untuk bapa ya..baru-baru ni memang akan terasa sangat la kesedihannya..but don’t worry…Allah ada…saya faham sangat macam mana perasaan akak..bila saya baca blog akak and dalam hati saya cakap..akak sama sebijik macam saya dulu..tu yang buatkan saya nak emel akak ni.. …kalau akak nak share apa2 about ur feeling ke,rasa sedih ke…akak boleh share dengan saya…mak akak akan jadi orang yang paling sensitive tau..macam mama saya lah…kita kena selalu jaga hati dia and jangan buatkan dia sedih..selalu ambil hati dia tau kak…hope akak byk2 bersabar and tabah tau…sama-sama kita doakan and sedekahkan al fatihah untuk mereka ya…Al-fatihah..


Lots of love
hani

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin