Thursday, November 22, 2012

JJcM Cuti cuti Sabah



Salam semua..
hari ni nak update lagi sikit pasal cuti cuti Sabah minggu lepas..
kesian uolls kan.. sorry lah mesti ada yang tertunggu nak baca pasal entry balik kampung saya ni..
eh ada ke? hehe..

Whatever it is.. jom baca..





Ni gambar rumah kat kampung.. masa ni kami sekeluarga nak bersiap ke gi picnic ke sebuah tempat peranginan yang terpencil dalam Daerah Kota Marudu juga.
Tempat peranginan ni actually dah lama di usahakan oleh Yayasan Sabah Kota Marudu, di bawah naungan ayah saya sendiri suatu masa dulu..

Sekarang sudah diambil alih oleh Taman Taman Sabah :)
Apa yang saya paling suka dengan tempat ni, suatu masa dulu tempat ni xde chalet atau rumah peranginan yang best mcm sekarang.. dulu weolls tidur kat ofis ayah je kalau datang ke sini..





Ok Selamat Datang ke Tapak Warisan Dunia,
Serinsim.. actually kami panggil tempat ni Sorinsim :)
Masa umur 15, 16 tahun dulu selalu datang ke sini untuk mandi manda dengan keluarga..
Paling menarik tentang tempat ni ialah.. terdapat sungai yang bercabang.. satu cabang sejuk, satu lagi air suam!
Tempat ni actually bersebelahan dengan banjaran Crockers je. tapi the other side la..




Ok ni Papayiyen yang sedang dukung Neidal :)



Ni dah tak sabar nak terjun sungai actually..
Sampai je Sorinsim hari tu, makan sandwich dulu sebab takut lapar, pastu terus bersiap untuk mandi sungai sebab takut hujan pula di sebelah petang..

Perjalanan dari Pekan Kota Marudu mengambil masa selama satu jam untuk sampai ke Sorinsim ini. Tapi jalan nak ke Sorinsim sekarang masih dalam pembinaan ye.. so sangat mencabar hari tu.. nasib baik semua pemandu berkaliber hari tu..hehehe..

siaplah kalau tak guna kereta 4 wheel drive sebab confirm sangkut tayar kereta..





Okey, sempat camwhore dalam kereta..
masa ni actually saya nak muntah dah.. almaklumlah dah lama xjalan jalan yang tak berturap ni kan..
harusss..




Ni gambar keesokkan harinya..
Sempat main Ukulele adik :)




Depan pintu Chalet kami hari tu..




Yeay!! Mandi sungaiii!!
BEST!!!




Chalet yang cantik di Taman Taman Sabah, Sorinsim,
cantik kan.. yang 3 bilik rm1100 satu malam uolls..




Aktiviti budak budak hari tu adalah..
Pertandingan makan Epal.. hehe.. bestkan..

Neidal pun apa lagi.. terus tunjuk skill makan epal, walaupun sebenarnya sikit je dia makan..
Acara ini dimenangi tak lain tak bukan anak buah saya Adam, diikuti oleh adik dia Audri, pastu Audra, no 4 jatuh kepada Yiyen dan lepas tu Amirah.. dah last sekali Neidal :)

Suka sangat budak budak dengan pertandingan makan epal ni. lepas tu siap minta lagi games apa lepas ni..haha!


 


Auntie Ceceng bergambar dengan anak anak buahnya :)




Saya pun nak juga posing..
dengan Audri..




Ok selamat tinggal Sorinsim yang saya gelar
Lost World of Sorinsim sebab line Maxis xde..haha
hari tu cuma ada line Digi dengan Celcom je itupun susah dapat line..

Keesokan harinya lepas balik dari Sorinsim baru dapat update gambar dalam Instagram :)

Sesiapa nak try menginap disini, sila hubungi
Sekian Terima Kasih..




Xoxo,

Eh ada lagi..
Keesokkan hari ni dapat perfuma dari ibu terchenta..jangan jeles uollss..
From manila with Love katanyer :D
hehehehe..




Ok, jangan heran entry kali ni bercampur campur sebab saya upload gambar direct dari Blogger..
so gambar campur2 ok..




Yang kat atas ni adalah hadiah kami untuk Ayah sempena birthday dia 11.11.12 yang lepas :)
harus gittewww...


Ok gambar dah habis.. sat lagi, saya buat entry marathon ok..
selamat membaca..


No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Lets share this:

Advertisement

Blog Widget by LinkWithin